Menü

10 legfontosabb tavaszi közösségi média kampány

by google news, április 11, 2016
A március idén kiemelt időszak volt a közösségi média világában: nem csak a nemzetközi nőnaphoz és a húsvéthoz kapcsolódó kampányok, de nagy változást hozó közösségi média hírek is megjelentek. Nézzük végig a legfontosabb kampányokat és híreket, mert a tavasznak még korántsincs vége, sok változást hozhat még a közösségi média világába. Microsoft: #MakeWhatsNext A nemzetközi nőnap alkalmából a […]

A március idén kiemelt időszak volt a közösségi média világában: nem csak a nemzetközi nőnaphoz és a húsvéthoz kapcsolódó kampányok, de nagy változást hozó közösségi média hírek is megjelentek. Nézzük végig a legfontosabb kampányokat és híreket, mert a tavasznak még korántsincs vége, sok változást hozhat még a közösségi média világába.

Microsoft: #MakeWhatsNext

A nemzetközi nőnap alkalmából a Microsoft videómarketing kampányt indított #MakeWhatsNext címmel. A videó célja, hogy rámutasson azokra a találmányokra, amelyek női feltalálók nevéhez kötődnek, és gyakran kevesebb figyelmet kapnak.

Ismersz feltalálókat? Ezt a kérdést tették fel olyan iskolás lányoknak, akik szeretik a tudományt. Ők elkerülhetetlenül híres férfiakat neveztek meg, azonban amikor egy női feltaláló nevét kérték tőlük, nem tudtak egyet sem megnevezni, hiszen róluk nem tanultak az iskolában. Ezt követően a videó bemutatott olyan találmányokat, amelyek női feltalálókhoz kapcsolódnak, hogy ünnepeljék őket, és inspirálják a következő generációt.

https://youtu.be/Y8DBwchocvs

Fairy: „Fair” kampány

A Fairy „Fair” videója azzal a statisztikai adattal indít, mely szerint egy átlagos angol nő 117 perccel több időt tölt házimunkával minden nap, mint egy férfi. Ezzel kívánt a Fairy rámutatni, hogy milyen egyenlőtlenség van a nemek között a háztartáson belül.

A Fairy video Facebookon itt érhető el!

A márka lehagyta az „Y”-t a mosogatószeres üvegéről, hogy a „Fair” szó szerepeljen rajta, ezzel jelezve azt, hogy mindenki azonosan vegye ki a részét a házimunkából.

Google: #OneDayIWill

A Google is egy videóval készült idén a nemzetközi nőnapra. A korábbi években a Google Doodle-jei azokat a nőket ünnepelték, akik komoly eredményeket értek el a tudományban, az emberi jogok területén, az újságírásban, a sportban, a művészetekben, a technológiában és egyéb területeken. Ezúttal a Google a következő generációt akarta ünnepelni, akik egyszer majd megjelenhetnek a Doodle-ökön. Tizenhárom várost látogattak meg világszerte, több mint háromszáz nővel beszéltek a videó elkészítéséhez. Arra kérték meg a videóban szereplő nőket, hogy egészítsék ki a „One day I will…” mondatot.

Oxfam International: Make a pledge

Az Oxfam International nemzetközi nőnapi kampánya során arra kérte a követőit, hogy felajánlásaikkal támogassák a nőket szerte a világban. A felhasználók egy weblapra kattintva ígéretet tehettek különféle cselekvésekre – a béregyenlőtlenséggel kapcsolatos petíció aláírásától kezdve olyan termékek vásárlásáig, amelyekkel a női termelőket támogathatták – a nemek közötti egyenlőség nevében.

60 másodperces videó az Instagramon

Az Instagram előző hónapban bejelentette, hogy megnöveli a maximális videó hosszúságot a platformon 15 másodpercről egy percre. Az Instagram szerint az elmúlt fél évben 40%-kal nőtt az az idő, amit az emberek videó nézéssel töltöttek. Miért olyan fontos ez a hír? Néhányan úgy gondolják, hogy ez a lépés elősegítheti a hirdetést az Instagramon, hiszen már a 15 másodperces videók is remek, gyakran igazán kreatív videóanyagokat eredményeztek.

Idővonal algoritmus Instagramon

Nem csak a videókkal kapcsolatban történt változás az Instagramon márciusban.
Az Instagram bevezetett egy új algoritmust, ami olyan bejegyzéseket jelenít meg a felhasználók számára, amelyekre az analízis szerint kíváncsiak lehetnek. Ez az újítás sokkal kevesebb pozitív reakciót eredményezett, mint a videókat érintő változás.

Mi lehetett az oka a negatív véleményeknek? Talán az, hogy ez elsősorban a fizetett hirdetések lehetőségének növelését segíti elő, nem pedig a felhasználói élményt, valamint az is hozzájárulhatott, hogy ezzel az Instagram valósidejű léte szűnik meg, hiszen az algoritmus hatására a bejegyzések nem időrendben jelennek meg az idővonalon.

Carlsberg: Pop-up chocolate bar

Megszokhattuk már, hogy a Carlsbergnek remek gerillamarketing akciói vannak. Ezúttal is egy ilyennel készültek: egy bárt készítettek teljes egészében csokiból – leszámítva a sörcsapokat, természetesen, amik nem maradhattak ki az építményből. Ahogy az lenni szokott a Carlsberg hasonló akciói után, a kampány számos felhasználók által generált tartalmat eredményezett a közösségi oldalakon.

https://youtu.be/Wx9wc5gbQpo

Hotel Chocolat: #TheBeauBunny

A Hotel Chocolat húsvéti kampánya is tökéletes példa arra, hogyan lehet arra ösztönözni a felhasználókat, hogy tartalom generálással terjesszék a márka üzenetét a közösségi oldalakon. A márka elegáns nyúl jelmezbe öltöztetett valakit, aki bejárta az üzleteit, és megkérte az embereket, hogy készítsenek selfie-t az öltönyös kabalával, és töltsék fel #TheBeauBunny hashtaggel Twitterre.

Cadbury’s: #EggsEverywhere

A Cadbury’s húsvéti reklámjához járom hatalmas logóval ellátott tojást helyezett a Lock Ness tóba. Ez csak az egyik része volt az #EggsEverywhere nevű kampányuknak, ahol az emberek csokoládétojásokat kerestek, amelyek az ország különböző pontjain voltak elrejtve. Ezekről az emberek képet is készítettek, amiket aztán Twitterre töltöttek fel.

A bíróság a Chipotle ellen döntött egy Twitter bejegyzéssel kapcsolatban

Egy bíró a Chipotle volt alkalmazottja javára ítélt abban az ügyben, hogy egy alkalmazottat elbocsátottak, miután negatív véleményt osztott meg a márkáról a Twitteren. A pennsylvaniai bíróság ítélete szerint az alkalmazottal igazságtalanul bántak, és a Chipotle közösségi média szabályai szemben állnak az amerikai munkaügyi törvényekkel. A Chipotle a döntés következtében kénytelen volt elismerni azt, hogy néhány alkalmazottait érintő szabálya illegális, valamint újra fel kellett ajánlaniuk az elbocsátott alkalmazottnak az állását, és kárpótolnia kellett őt a kimaradt fizetése miatt.

Hogy ez milyen hatással lehet a jövőre nézve?

A cégek eddig is gyakran tartottak attól, hogy negatív vélemény jelenhet meg róluk a közösségi oldalakon. Nem ritka az, hogy igyekeznek szabályozni a közösségi médián megjelenő rájuk vonatkozó tartalmakat, azonban a közösségi médián való véleménynyilvánítást ma már épp annyira nem lehet szabályozni, mint a szóbeli megnyilatkozásokat. Szigorú szabályozás helyett a cégek az alkalmazottak véleményét is kezelhetik úgy, mint az ügyfelekét: felmérhetik azt, mi működik jól, illetve min lenne érdemes változtatniuk.

 

Blog

Felkészülni, vigyázz, Google Analytics 4 átállás!

Vészesen közeledik a webanalitikai feladatok egyik legnagyobbika, a Google Analytics 4-re való átállás határideje. Az átállás az analitikai termékek fejlesztése mellett az egész rendszer cseréjét is jelenti, a megismert fogalmak helyett pedig újak kerülnek előtérbe.
2023-04-13
Blog

Top 10 felkapott, trendi termék 2023-ban

Minden évnek megvannak a maga sztártermékei, amelyek iránt kiugróan megnő a kereslet. Azt persze fontos leszögeznünk, hogy természetesen ez nem azt jelenti, hogy a teljes termékpalettádat az aktuálisan felkapott termékek köré kell építened, azonban érdemes végiggondolnod, hogy melyikkel tudnád kiegészíteni.
2023-02-08
Blog

Törődj többet magaddal: 10 lépés a sikerért

Itt az ideje, hogy elkezdj tenni a saját sikerességedért és karrieredért. Az alábbiakban tíz pontba szedtük a sikerhez vezető út kulcsfontosságú motívumait. Mikor el szeretnél érni valamit, vagy a legjobbat akarod kihozni magadból, az általában nagy elkötelezettséget és energiabefektetést igényel. Ha sikeressé vagy megbízhatóvá akarsz válni a munkahelyeden, vezetőként,  a saját vállalkozásodban, és kreatív a […]
2016-01-19
Blog

Hogyan tervezzünk látványos honlapot költséghatékonyan?

A felhasználók számára az első tíz másodperc döntő jelentőségű, amikor egy weboldalra látogatnak.  Ez alatt az idő alatt dől el, mennyi időt töltenek az oldalon, illetve az is, hogy egyáltalán visszalátogatnak-e máskor is.   Használjuk a sablonokat Sok sablon ingyenesen elérhető, ráadásul testre is szabhatjuk őket: színsémák, elrendezések, felépítések szerint. Mielőtt megszerkesztenénk a saját sablonunkat, […]
2016-04-04
Blog

Pszichológiai árképzési stratégiák a konverzió növeléséhez

A legmegfelelőbb árazási stratégia megtalálása minden vállalkozás számára kiemelten fontos, az e-kereskedelemben pedig ez különösen igaz. A pszichológiai árképzés célja a vásárló valamilyen pszichológiai igényének kielégítése. Legyen szó spórolásról vagy minőségről, a lényeg az, hogy a vásárlás végén a vevő úgy érezze: egy igazán jó üzletet kötött.
2023-01-16
Blog

Mire figyelj, hogy ne legyen zavaró a popupod?

Mi lehet az oka annak, hogy a webshopodon egy-egy felugró ablak zavarja, sőt, akár irritálja a látogatóidat? Feltehetően az, hogy rosszul állítottad be az adott popupot. Mire érdemes figyelned, hogy elkerüld ezt a problémát? Máris eláruljuk!
2022-11-08
Blog

Árcsökkentés helyett ajándék: mivel lepd meg a vásárlódat?

Egy pszichológiai jellegű árképzési változtatással sokszor ugyanazt a hatást érheted el – a profitod feláldozása nélkül –, mintha az áraidat csökkentenéd. Ugyanis a legtöbb látogatót vonzza az olyan termék megvásárlása, amely mögött valamilyen érték lapul, ajándék formájában.
2022-11-21
Blog

Így árazz okosan az infláció idején 

Az infláció mindannyiunk életére hatással van, a magánszemélyektől elkezdve a kis- és középvállalkozások át a nagyvállalatokig. A PriceKit segítségével összegyűjtöttünk néhány tippet, amire megéri odafigyelned árazásod kapcsán az infláció idején.
2023-03-03
A vinted story – Digitális turkálóból gigantikus online piactér
A recommerce felemelkedése – menő lett a használt cucc?
Az e-kereskedelem jövője
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató