Menü

Pinterest: érkeznek az új hirdetési lehetőségek

by google news, április 12, 2016
Milyen hirdetési lehetőségek nyílnak meg előttünk, ha betévedünk a Pinterest színes világába? Milyen új funkciókra számíthatunk hirdetőként? Cikkünkben összefoglaljuk, milyen hirdetésvezérlőt vezet be az USA-ban a Pinterest a kis- és középvállalkozók számára. A tavaly bevezetett promótált pinek után a Pinterest néhány napja bejelentette, hogy Ads Manager (hirdetéskezelő) funkciója immár elérhetővé vált minden kis- és középvállalkozó […]

Milyen hirdetési lehetőségek nyílnak meg előttünk, ha betévedünk a Pinterest színes világába? Milyen új funkciókra számíthatunk hirdetőként? Cikkünkben összefoglaljuk, milyen hirdetésvezérlőt vezet be az USA-ban a Pinterest a kis- és középvállalkozók számára.

A tavaly bevezetett promótált pinek után a Pinterest néhány napja bejelentette, hogy Ads Manager (hirdetéskezelő) funkciója immár elérhetővé vált minden kis- és középvállalkozó számára az Egyesült Államokban, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen bankkártya segítségével időzítsék a promótált pineket. Tesztüzemben már több tízezer üzlet próbálta ki a hirdetésmenedzser funkciót, de most mindenki számára elérhetővé tették, hogy ilyen formában érjék el az ügyfeleket. A Pinterest Ads Manageréhez a hónap elején egy útmutatót is megosztottak, amely segítheti a vállalkozásokat az új lehetőség kihasználásban.

Mit tartalmaz az Ads Manager? Olyan kezelőfelületet, amellyel irányíthatjuk és optimalizálhatjuk a kampányainkat, valamint jobb címkék is, amelyekkel a cégek sokkal jobban nyomon tudják követni a hirdetési kampányaik hatását. A Pinterest hirdetéseiért felelős vezető, Nipoon Malhotra nyilatkozata szerint az Ads Managert használó cégek napi egy dollár költés mellett 20 százalékkal növelték a kattintásaik számát abban a hónapban, miután elkezdték használni a promótált pin kampányukat.

Nipoon Malhotra emellett felhívta a figyelmet arra, miért lehet nagy lehetőség a cégek számára a Pinterest hirdetés. “Szerintem fontos figyelembe venni a platformon lévő felhasználók gondolkodásmódját. Amikor a pinnerek az oldalra érkeznek, aktívan valamilyen teendőt keresnek, és ebbe a vásárlás is bele tartozik. Ez fantasztikus festővásznat ad a cégek kezébe, hogy kapcsolatba lépjenek velük.”

A Pinterest tavaly vezette be a hirdetési lehetőségét, és 2014-hez képest a cég bevétele ötszörösére nőtt a változtatásnak köszönhetően. Az év folyamán a megvásárolható és promótált pinek egyre szélesebb körben terjedtek. A promótált pinek sikerességét az új funkciónak köszönhetően célzással is növelhetik majd a cégek.

Hogyan célozhatunk majd a Pinteresten? Tim Kendall blogjában három fontos célzási módszert mutatott be:

  1. Célzás érdeklődés szerint: A Pinteresten korábban 30 témakör szerinti célzásra volt lehetőség, azonban ma már több mint 420 témakörrel kapcsolatban célozhatunk. Ezekbe a témakörökbe tartoznak az egészséges receptek, a babaholmik, de akár a fenntartható építészet kapcsán is lehetőség van a felhasználók célzására. Ezek az érdeklődések vagy azt tükrözik, hogy milyen területekben keresnek az emberek, vagy azt, hogy a jövőben mi fogja érdekelni őket.
  2. Célzás kulcsszavak szerint: A legtöbb kereső felületen a felhasználók elsősorban ismert dolgokra, kulcsszavakra keresnek rá. Gondoljunk csak a saját keresési szokásainkra! Általában egy konkrét kérdése szeretnénk választ kapni a keresés eredményeként. Ezzel szemben a Pinteresten keresők elsősorban olyan új ötleteket keresnek, amelyekkel a jövőben foglalkozni szeretnének. Ehhez fontos az, hogy a Pinterest a kulcsszavak alapján való célzást precízzé és relevánssá tegye, hogy a pinnerek hatékonyabban találják meg azokat a tartalmakat, amiket éppen keresnek.
  3. Célzás ügyfél adatbázis szerint: Az ügyfél adatbázik szerinti célzás lehetővé teszi, hogy Pinterest partnereinek, hogy a Pinteresten keresztül is elérjék a már meglévő ügyfeleiket. A saját ügyféllistánkat összevethetjük a partnerekével, és ezzel egy potenciális célközönséget állíthatunk össze.

De nézzük, hogy érdemes-e promótált pinekbe fektetnünk! A Pinterest saját belső elemzése szerint a promomótált pineket megtekintők 40 százalákkal tudatosabban viszonyultak az új termékekhez, és 50 százalékkal nagyobb arányban érdeklődtek azok megvásárlása iránt. A Pinterest természetes hirdetési felületté válhat, hiszen a felhasználók már most is arra használják, hogy olyan tartalmakat mentsenek el saját maguknak, amelyek tetszenek nekik. Ezekből az adatokból a cégek értékes információt szerezhetnek az ügyfelek érdeklődéséről és esetleges vásárlási szándékáról.

Felmerülhet bennünk a kérdés, miért lehet érdekes számunkra ez a hír, hiszen az Ads Manager jelenleg csak az Egyesült államokban elérhető. Vessünk egy pillantást a Pinterest statisztikáira!

A statsmonkey.com friss statisztikái szerint a Pinterestnek jelenleg 100 millió aktív felhasználója van világszerte. Bár ezzel nem kerül be a legnépszerűbb közösségi oldalak közé, legfiatalabb közösségi oldalként kiemelten fontos, hogy a Pinterest olyan önállóan indult oldal, amely a leggyorsabban érte el a 10 millió egyedi látogatót havonta. Az alexa.com szerint az Egyesült Államokban a Pinterest a 13. legnépszerűbb weboldal, a világon pedig a 30. legnépszerűbb, de ezt kiegészíthetjük azzal. Számunkra azért lehet fontos, mert a statsmonkey.com adatai szerint Európában a harmadik, Magyarországon a második legnépszerűbb közösségi oldal volt 2015-ben, köszönhetően annak, hogy a Twitter nálunk kevésbé népszerű.

Ez alapján nem lehet kérdés, joggal lehetünk lelkesek, és várhatjuk, hogy hozzánk is megérkezzen az Ads Manager funkció.

Blog

Színpszichológia az online marketingben

A vizuális marketingben nagy szerepe van a színeknek. De hogyan válasszuk ki a jó színt a tartalmunkhoz? Miért fontos ez az olvasónak és a megosztónak is? Az emberek több mint 90%-a a vizuális ingerek alapján hoz döntést, így nem meglepő, mekkora szerepe van a színeknek a közösségi média marketingben. A jó vizuális inger bevonja a […]
2016-02-05
Magyarországi e-commerce forgalom 2020. Q1-ben
Blog

E-commerce a korona idején

Általánosságban elmondható, hogy egy közepes januárt követően kifejezetten pozitívan alakult az idei február és ebben a helyzetben ért el minket a járvány márciusban.
2020-04-07
Blog

A marketing jövője – a jövő marketingje?

Ha előre tudnánk, milyen eszközökkel érjük el a legjobb eredményeket, akkor nem kellene azon agyalni, milyen eszközbe fektessük az időnket és az energiánkat. Csak egy időgépre lenne szükségünk, és minden problémánk megoldódna. De annak ellenére, hogy 2016-ot írunk, és a jövő, amibe Marty McFly megérkezett, már a múlté, az időutazás feltalálása még várat magára. Ez […]
2016-01-03
Blog

Facebook: változik a hírfolyam algoritmusa

A minőségi tartalmak érvényesülésére helyezi a hangsúlyt a Facebook a hírfolyam algoritmus módosításánál, így olyan cikkek jelennek majd meg, amelyek valóban érdeklik a felhasználókat. Tavaly a Facebook bejelentette, hogy több tartalmat jelentetnek meg a felhasználók hírfolyamában úgy, hogy az a felhasználók számára érdekes anyagokat, és ne kattintásra csábító linkeket tartalmazzon. A hírfolyamban megjelenő posztoknál figyelembe […]
2016-05-09
Blog

Milyen Technológiákat Használnak Az Ország Boltja Díjazott Webáruházak?

Milyen Technológiákat Használnak Az Ország Boltja Díjazott Webáruházak? Jelenleg is zajlik a 2017-es Ország Boltja szavazás, amit idén 7. alkalommal indítottak útjára, keresve a 400 nevező közül az év webáruházait minőségi és népszerűségi szempontok alapján. A szeptemberi díjátadó előtti áttekintésként a tavalyi évben díjazottak teljes listája itt böngészhető, akik ez esetben az elemzés alapját is képezik. Célja […]
2017-08-11
Blog

Keress állást a Facebook-on!

A Facebook bekapcsolta Magyarországon is a Jobs funkciót, amelyben könnyen lehet álláshirdetést feladni és munkát keresni. A Facebook Jobs oldalán munkát lehet keresni és kínálni, amelyet végre hazánkban is bekapcsoltak. Ehhez a bal oldalsáv “Felfedezés” menüpontra, majd a “Továbbiak” lehetőségre kell kattintani, és megtalálhatjuk az “Állások” menüpontot. Egyelőre még nem sok állás van a felületen, […]
2017-11-15
Blog

Hogyan mérd a futárlogisztikai partnered hatékonyságát?

Minden e-kereskedő számára kiemelten fontos tényező, hogy átfogó képet kapjon a futárlogisztikai partner szolgáltatásának milyenségéről, minőségéről. Vajon mit érdemes mérni ilyenkor, mire kell odafigyelni?
2023-01-04
Blog

Top 10 felkapott, trendi termék 2023-ban

Minden évnek megvannak a maga sztártermékei, amelyek iránt kiugróan megnő a kereslet. Azt persze fontos leszögeznünk, hogy természetesen ez nem azt jelenti, hogy a teljes termékpalettádat az aktuálisan felkapott termékek köré kell építened, azonban érdemes végiggondolnod, hogy melyikkel tudnád kiegészíteni.
2023-02-08
Az e-kereskedelem jövője
Online könyvkereskedelem - Hanyatlás vagy fénykor?
Van mire koccintani? - Alkoholos italok az online piactéren
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató