Menü

Pinterest: érkeznek az új hirdetési lehetőségek

by google news, April 12, 2016
Milyen hirdetési lehetőségek nyílnak meg előttünk, ha betévedünk a Pinterest színes világába? Milyen új funkciókra számíthatunk hirdetőként? Cikkünkben összefoglaljuk, milyen hirdetésvezérlőt vezet be az USA-ban a Pinterest a kis- és középvállalkozók számára. A tavaly bevezetett promótált pinek után a Pinterest néhány napja bejelentette, hogy Ads Manager (hirdetéskezelő) funkciója immár elérhetővé vált minden kis- és középvállalkozó […]

Milyen hirdetési lehetőségek nyílnak meg előttünk, ha betévedünk a Pinterest színes világába? Milyen új funkciókra számíthatunk hirdetőként? Cikkünkben összefoglaljuk, milyen hirdetésvezérlőt vezet be az USA-ban a Pinterest a kis- és középvállalkozók számára.

A tavaly bevezetett promótált pinek után a Pinterest néhány napja bejelentette, hogy Ads Manager (hirdetéskezelő) funkciója immár elérhetővé vált minden kis- és középvállalkozó számára az Egyesült Államokban, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen bankkártya segítségével időzítsék a promótált pineket. Tesztüzemben már több tízezer üzlet próbálta ki a hirdetésmenedzser funkciót, de most mindenki számára elérhetővé tették, hogy ilyen formában érjék el az ügyfeleket. A Pinterest Ads Manageréhez a hónap elején egy útmutatót is megosztottak, amely segítheti a vállalkozásokat az új lehetőség kihasználásban.

Mit tartalmaz az Ads Manager? Olyan kezelőfelületet, amellyel irányíthatjuk és optimalizálhatjuk a kampányainkat, valamint jobb címkék is, amelyekkel a cégek sokkal jobban nyomon tudják követni a hirdetési kampányaik hatását. A Pinterest hirdetéseiért felelős vezető, Nipoon Malhotra nyilatkozata szerint az Ads Managert használó cégek napi egy dollár költés mellett 20 százalékkal növelték a kattintásaik számát abban a hónapban, miután elkezdték használni a promótált pin kampányukat.

Nipoon Malhotra emellett felhívta a figyelmet arra, miért lehet nagy lehetőség a cégek számára a Pinterest hirdetés. “Szerintem fontos figyelembe venni a platformon lévő felhasználók gondolkodásmódját. Amikor a pinnerek az oldalra érkeznek, aktívan valamilyen teendőt keresnek, és ebbe a vásárlás is bele tartozik. Ez fantasztikus festővásznat ad a cégek kezébe, hogy kapcsolatba lépjenek velük.”

A Pinterest tavaly vezette be a hirdetési lehetőségét, és 2014-hez képest a cég bevétele ötszörösére nőtt a változtatásnak köszönhetően. Az év folyamán a megvásárolható és promótált pinek egyre szélesebb körben terjedtek. A promótált pinek sikerességét az új funkciónak köszönhetően célzással is növelhetik majd a cégek.

Hogyan célozhatunk majd a Pinteresten? Tim Kendall blogjában három fontos célzási módszert mutatott be:

  1. Célzás érdeklődés szerint: A Pinteresten korábban 30 témakör szerinti célzásra volt lehetőség, azonban ma már több mint 420 témakörrel kapcsolatban célozhatunk. Ezekbe a témakörökbe tartoznak az egészséges receptek, a babaholmik, de akár a fenntartható építészet kapcsán is lehetőség van a felhasználók célzására. Ezek az érdeklődések vagy azt tükrözik, hogy milyen területekben keresnek az emberek, vagy azt, hogy a jövőben mi fogja érdekelni őket.
  2. Célzás kulcsszavak szerint: A legtöbb kereső felületen a felhasználók elsősorban ismert dolgokra, kulcsszavakra keresnek rá. Gondoljunk csak a saját keresési szokásainkra! Általában egy konkrét kérdése szeretnénk választ kapni a keresés eredményeként. Ezzel szemben a Pinteresten keresők elsősorban olyan új ötleteket keresnek, amelyekkel a jövőben foglalkozni szeretnének. Ehhez fontos az, hogy a Pinterest a kulcsszavak alapján való célzást precízzé és relevánssá tegye, hogy a pinnerek hatékonyabban találják meg azokat a tartalmakat, amiket éppen keresnek.
  3. Célzás ügyfél adatbázis szerint: Az ügyfél adatbázik szerinti célzás lehetővé teszi, hogy Pinterest partnereinek, hogy a Pinteresten keresztül is elérjék a már meglévő ügyfeleiket. A saját ügyféllistánkat összevethetjük a partnerekével, és ezzel egy potenciális célközönséget állíthatunk össze.

De nézzük, hogy érdemes-e promótált pinekbe fektetnünk! A Pinterest saját belső elemzése szerint a promomótált pineket megtekintők 40 százalákkal tudatosabban viszonyultak az új termékekhez, és 50 százalékkal nagyobb arányban érdeklődtek azok megvásárlása iránt. A Pinterest természetes hirdetési felületté válhat, hiszen a felhasználók már most is arra használják, hogy olyan tartalmakat mentsenek el saját maguknak, amelyek tetszenek nekik. Ezekből az adatokból a cégek értékes információt szerezhetnek az ügyfelek érdeklődéséről és esetleges vásárlási szándékáról.

Felmerülhet bennünk a kérdés, miért lehet érdekes számunkra ez a hír, hiszen az Ads Manager jelenleg csak az Egyesült államokban elérhető. Vessünk egy pillantást a Pinterest statisztikáira!

A statsmonkey.com friss statisztikái szerint a Pinterestnek jelenleg 100 millió aktív felhasználója van világszerte. Bár ezzel nem kerül be a legnépszerűbb közösségi oldalak közé, legfiatalabb közösségi oldalként kiemelten fontos, hogy a Pinterest olyan önállóan indult oldal, amely a leggyorsabban érte el a 10 millió egyedi látogatót havonta. Az alexa.com szerint az Egyesült Államokban a Pinterest a 13. legnépszerűbb weboldal, a világon pedig a 30. legnépszerűbb, de ezt kiegészíthetjük azzal. Számunkra azért lehet fontos, mert a statsmonkey.com adatai szerint Európában a harmadik, Magyarországon a második legnépszerűbb közösségi oldal volt 2015-ben, köszönhetően annak, hogy a Twitter nálunk kevésbé népszerű.

Ez alapján nem lehet kérdés, joggal lehetünk lelkesek, és várhatjuk, hogy hozzánk is megérkezzen az Ads Manager funkció.

Blog

A fókuszszó kihívás

Új év, új lehetőségek, új kihívások. Az ünnepek véget értek, így sok marketing szakember vizsgálja felül a teljesítményét a tavalyi évet összegezve, hogy ehhez igazítsák az új stratégiát. Ez új célokat és állásfoglalásokat is meghatározhat a vállalkozások számára. Ahogy a magánéletben újévi fogadalmat teszünk, úgy az üzletben is érdemes azt a szót megkeresni, amire fókuszálhatunk […]
2018-01-08
Blog

5 tipp a sikeres mobil marketinghez

Mit érdemes tehát tudnunk a mobil marketingről? Az év végéhez közeledve érdemes végiggondolni, mi működött idén a mobil marketing világában, hiszen az idei év tendenciái a jövőévi stratégiát is befolyásolják majd. Mivel ma az internethasználók átlagosan két készülékkel kapcsolódnak a hálózathoz, és ezek egyike gyakran okostelefon, végig kell gondolnunk a hirdetéseink kialakítása során, hogyan jelenjünk […]
2015-12-15
Blog

Egy szuper Facebook konferencián jártunk

Ma már talán nincs olyan vállalkozás, aki nem használja üzleti célokra a Facebookot. Azonban sokan nem profik a tartalomgyártásban vagy a hirdetésekben, de még a marketing szakembereknek is lehet újat mutatni a trükkökkel és  ötletekkel. Ezért is mentünk el a Kreatív Kontroll által szervezett Facebook-minikonferenciára, mivel előadiói listája már önmagában garantálta, hogy hasznos információkat kapunk […]
2018-04-21
Blog

Pinterest: érkeznek az új hirdetési lehetőségek

Milyen hirdetési lehetőségek nyílnak meg előttünk, ha betévedünk a Pinterest színes világába? Milyen új funkciókra számíthatunk hirdetőként? Cikkünkben összefoglaljuk, milyen hirdetésvezérlőt vezet be az USA-ban a Pinterest a kis- és középvállalkozók számára. A tavaly bevezetett promótált pinek után a Pinterest néhány napja bejelentette, hogy Ads Manager (hirdetéskezelő) funkciója immár elérhetővé vált minden kis- és középvállalkozó […]
2016-04-12
Blog

Google BigQuery összekötés Google Analytics 4-ben

Előző cikkünkben a Google Analytics 4-re való mielőbbi átállásáról és főbb funkcióiról írtunk, ezúttal pedig egy másik fontos funkciót, a Google BigQueryt és összeköttetési lehetőségeit mutatjuk be. 
2023-04-26
Blog

Instázz, mint egy profi - növeld engagemented vizuális tartalmaiddal

Webáruházad fontos marketingeszköze lehet az Instragram, ami a vásárlások generálása mellett a hosszú távú stratégiádat is támogathatja. Ehhez viszont jól működő, könnyen átlátható posztok szükségesek, amelyek utána számos konverzióval hálálják meg a beléjük fektetett idődet.  Ahhoz, hogy jól fel tudd építeni posztjaidat, fontos ismerned az Instagram által támogatott formátumokat, a tartalmi, szövegírási és vizuális trükköket. Íme 5 bevált tipp!
2022-10-26
Blog

Merre tart a virtuális valóság?

  A virtuális valóság technológiája eddig elképzelhetetlennek hitt módokon forradalmasíthatja a jövő kommunikációját. A virtuális valóság képes lesz rá, hogy más szemén keresztül tárja elénk a világot, ez a szintű innováció félelmetes, de mégis lenyűgöző. A jövő itt van, és a jövő dicsőséges- bár nem valóságos. Hangzott el mindez nemrég egy Mark Zuckerberggel készült interjúban, […]
2016-10-17
Blog

Népszerűsítsd a videókat Facebookon!

A YouTube szerint naponta több mint 500 évnyi videótartalmat nézünk meg a Facebookon keresztül. A videók megtekintését végző emberek 40 százaléka videóhivatkozásokat oszt meg online a barátaikkal. Tehát könnyű népszerűsíteni a YouTube csatornát a Facebookon keresztül is, csak tüntess fel az oldaladon egy olyan linket, amely erre a csatornára vezet. Alternatívaként be lehet ágyazni a […]
2018-05-31
Egészség-sport cikkek kereskedelme - a tavaszi megújulás jegyében
Műszaki cikkek kereskedelme, avagy “mit dobott a gép”?
Pharma szektor a digitális jelenben – "Ki nyeli le a keserű pirulát?"
FMCG kiskereskedelem térben és időben
Trendek és elemzések a hazai e-commerce szereplőinél 2022-ben
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató