Menü

Készülj fel tudatosan az idei Black Friday-re

by Szlaukó Barbara, október 20, 2023
Korábbi cikkünkben összeszedtük az e-kereskedők számára legnagyobb kihívást jelentő időszakára, a főszezonra várható top trendeket és előrejelzéseket. Mostani cikkünkben pedig kifejezetten a Black Friday időszakára hoztunk 10 promóciós ötletet, amelyekkel könnyedén felturbózhatod webshopodat.

Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy a sikeres értékesítés nem csak a forgalmad és a profitod tervezését jelenti! Teljesítményedet az is meghatározza, hogy mennyire kreatív az ajánlatod, és hogy hogyan értékesíted azt a potenciális ügyfeleid számára. 

Míg azonban egy egyedi ajánlat kitalálása némi ötletelést igényel, az alábbi Black Friday marketingötletek minden bizonnyal remek inspirációként szolgálnak majd számodra.

1. Állíts össze csomagokat termékeidből

A különböző csomagok összeállítása az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy nagyobb értéket biztosíts ügyfeleidnek, miközben növeled üzleted átlagos rendelési értékét. 

Ha igazán furfangos vagy, összeállíthatsz rejtélyes csomagokat is, amelyek segítségével az esetlegesen gyengébben teljesítő termékeid is könnyedén gazdára lelhetnek. 

2. Küldj exkluzív ajánlatokat emailben

Az e-mail listádon szereplők már egyszer biztosan bizalmat szavaztak a termékeidnek, így az ilyen típusú promóciók nagy valószínűséggel újabb vásárlásra ösztönzik majd őket. Kínálhatsz számukra extra kedvezményeket, ingyenes edukatív tartalmakat vagy akár kizárólagosságot is néhány termékedre! 

3. A jó öreg szájhagyomány

A szájhagyomány útján terjedő marketing még mindig az egyik leghatékonyabb módja bevételed növelésének, jutalmazd tehát ügyfeleidet vállalkozásod népszerűsítéséért! Ajánlj fel bónuszokat, (például kupont vagy pontokat) minden általuk ajánlott új vásárló után, így könnyedén növelheted eladásaid mellett márkaismertségedet is, valamint csökkentheted az egyszeri eladásaid számát! 

4. Irányítsd vásárlóidat a számukra legrelevánsabb termékeidhez

Készíts egyfajta iránytűt ügyfeleid számára, hogy minél hamarabb az általuk keresett termék típusokhoz találjanak! Ezzel időt és energiát takaríthatsz meg ügyfeleidnek, miközben olyan termékeidet is megmutathatod nekik, amelyeket egy keresés alatt elképzelhető, hogy nem láttak volna meg.  

5. Ajánlj fel kupont a pénztárnál

Jutalmazd egy kedvezményes kuponnal azokat a vásárlókat, akik éppen a fizetés előtt állnak! Ezzel nemcsak egy plusz lendületet adsz nekik vásárlásuk véglegesítéséhez, de egy kellemes meglepetést is nyújtasz a “pénztártól való távozáskor”. Ez a stratégia kifejezetten jót tesz az ügyfelek elköteleződésének és könnyedén eredményezhet magasabb konverziós arányt.

6. Használj visszaszámlálót

A visszaszámlálók használatával a sürgősség érzetét keltheted vásárlóidnál – éppen ezért tökéletesek a Black Friday-hoz, vagy egy hasonló korlátozott idejű eseményhez. A sürgősség érzete könnyedén ösztönözheti az impulzus vásárlásokat, és a még hezitáló vásárlókat is, hiszen ki akarna lemaradni egy különleges ajánlatról, ami csak korlátozott ideig érvényes? 

7. Ingyenes házhozszállítás 

A szállítási díjak elengedésével (főleg egy bizonyos összeg felett) kifejezetten ösztönzően hathatsz a vásárlóidra. Megfelelő árazási technikáddal pedig a szállításra szánt összeget könnyedén belekalkulálhatod termékeid fogyasztói árába, így ennek a tételnek a “kiesése” sem fog anyagilag megviselni. 

8. Adományozz egy jó ügynek

Fordítsd a Black Friday időszaka alatt elért bevételed egy részét, vagy akár teljes egészét jótékonysági célra! Ezzel a felajánlással a visszajáró vásárlóid mellett szélesebb körben is ismertebb lehetsz, és megerősítheted a céged társadalmi felelősségvállalását. 

Az efféle kereskedelemben lévő potenciált pedig mi sem mutatja jobban, minthogy mára már megvan a saját ünnepnapja is, az Adakozó Kedd (Giving Tuesday). 

9. Influenszer együttműködés

Az influencerekkel való partnerség a terméked népszerűsítése érdekében hatékony módja lehet a széles körű márkaismertség és bizalom kiépítésének. A megfelelően kivitelezett influencer marketing pedig a közvetlen értékesítést is elősegítheti a szezonális kampányaid során.

10. Csempéssz egy kis játékosságot ajánlataidba

Ha még nem kísérleteztél különféle játékos lehetőségekkel a weboldaladon, akkor most itt a nagyszerű lehetőség! Az úgynevezett gamifikációknak számos változata létezik, mint például a szerencsekerék forgatás, a különböző online játék-gépek, vagy az egyszerű “itt a piros, hol a piros” játékok.

A játékok célja, hogy növelje az e-mailek és SMS-ek feliratkozási arányát és, hogy újból lekösse a meglévő ügyfeleidet azáltal, hogy új módot kínál számukra a megtakarításhoz. 

Forrás: https://www.shopify.com/blog/bfcm-promotion-ideas

Blog

10 legfontosabb tavaszi közösségi média kampány

A március idén kiemelt időszak volt a közösségi média világában: nem csak a nemzetközi nőnaphoz és a húsvéthoz kapcsolódó kampányok, de nagy változást hozó közösségi média hírek is megjelentek. Nézzük végig a legfontosabb kampányokat és híreket, mert a tavasznak még korántsincs vége, sok változást hozhat még a közösségi média világába. Microsoft: #MakeWhatsNext A nemzetközi nőnap alkalmából a […]
2016-04-11
Blog

Google BigQuery összekötés Google Analytics 4-ben

Előző cikkünkben a Google Analytics 4-re való mielőbbi átállásáról és főbb funkcióiról írtunk, ezúttal pedig egy másik fontos funkciót, a Google BigQueryt és összeköttetési lehetőségeit mutatjuk be. 
2023-04-26
Magyarországi e-commerce forgalom 2020. Q1-ben
Blog

E-commerce a korona idején

Általánosságban elmondható, hogy egy közepes januárt követően kifejezetten pozitívan alakult az idei február és ebben a helyzetben ért el minket a járvány márciusban.
2020-04-07
Blog

6 marketing mítosz, amit ideje megdönteni

Napjainkban egyre több cég ismeri fel az online marketingben rejlő lehetőségeket, hiszen az online jelenlét többek közt lehetővé teszi azt, hogy az ügyfelek közvetlen kapcsolatba legyenek az adott márkával. A marketing taktikái, módszerei és folyamatai épp ezért rengeteget változtak, ahogy az online marketing is folyamatosan alakul az új eszközök és csatornák megjelenésével, valamint a régi […]
2016-03-10
Blog

Hogyan legyen sikeres az Instagram story

Amikor üzleti oldalunkon teszünk közzé Insta story-t ne feledjük, hogy ez teljesen más közösséghez szól, mint a személyes profilunk.A követőkkel való kapcsolat létrehozásának és fenntartásának ez a funkció egy kulcsfontosságú eleme. Tervezzünk előre, és hozzunk létre négy-öt olyan sablont, ami designban tükrözi a márkánkat.
2019-04-09
Blog

Pszichológiai árképzési stratégiák a konverzió növeléséhez

A legmegfelelőbb árazási stratégia megtalálása minden vállalkozás számára kiemelten fontos, az e-kereskedelemben pedig ez különösen igaz. A pszichológiai árképzés célja a vásárló valamilyen pszichológiai igényének kielégítése. Legyen szó spórolásról vagy minőségről, a lényeg az, hogy a vásárlás végén a vevő úgy érezze: egy igazán jó üzletet kötött.
2023-01-16
Blog

BeReal: egy közösségi platform, ami szembeszáll a valóság torzításával

Az elmúlt években számos közösségimédia-felület terjedt el széles körben vagy tűnt el a feledés homályába. Most éppen egy francia szolgáltatás tör egyre feljebb és feljebb, ami hiába működik már jó ideje, csak az elmúlt hónapokban ugrott a letöltési toplisták élére. A BeReal a radikálisan újszerű nézőpontjának köszönheti népszerűségét. De vajon márkaként megéri egyből jelen lenned ezen az új felületen?
2022-10-12
Blog

Együtt jobb? A Watch Party opció

A Facebook elkötelezett a felhasználók iránt, és egy olyan platform létrehozására törekszik, ami a vezető felülete minden baráti és családi, illetve még az idegenek közötti beszélgetéseknek is. Cél, hogy minden fontos témáról és eseményről való kommunikációt ezen a platformon tegyék meg a felhasználók. A globális social médiát tekintve a nyilvános beszélgetések nagy része olyan események […]
2019-04-03
Van mire koccintani? - Alkoholos italok az online piactéren
Let's talk about sex(shop), baby – erotikus árucikkek az online piactéren
Egészség-sport cikkek kereskedelme - a tavaszi megújulás jegyében
Műszaki cikkek kereskedelme, avagy “mit dobott a gép”?
Pharma szektor a digitális jelenben – "Ki nyeli le a keserű pirulát?"
FMCG kiskereskedelem térben és időben
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

Bevételnövekedés a depo.hu-val

A depo.hu neve sokak számára csenghet még ismeretlenül, akik viszont élnek már szolgáltatásainkkal, elégedetten tekinthetnek minden hónapban elért eredményeikre.

Bevételnövekedés a depo.hu-val

A depo.hu neve sokak számára csenghet még ismeretlenül, akik viszont élnek már szolgáltatásainkkal, elégedetten tekinthetnek minden hónapban elért eredményeikre.
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató