Menü

„Mi nem giga nagyok akarunk lenni, hanem fenntarthatók” – 10 éves az EAZY Digital

by Dobány Péter, november 16, 2023
Ügynökségünk idén ünnepelte a 10. születésnapját, ennek apropóján a tulajdonosok, Kocsis Márk és Molnár Tamás meséltek az elmúlt 10 esztendő nehézségeiről, örömeiről és tanulságairól, valamint arról, hogyan képzelik el a következő évtizedet.

Az EAZY Digital irodája egy Dohány utcai irodaház tetőterében kapott helyet. A teraszról, amit a vezetőség pénzt és időt nem kímélve rendezett be, hogy otthont adjon rohanós kávészüneteknek és ráérős grillpartiknak is, tágas kilátás nyílik a városra. Végigpásztázhatjuk innen egész Budapestet, amíg a pillantásunk bele nem ütközik a látóhatárba.

Teljesen véletlenül alakult úgy, hogy 10 évvel ezelőtt, 2013 tavaszán ugyanebben az irodaházban született meg az EAZY Digital elődcége. Az akkor még AS Services néven induló vállalat néhány emelettel lejjebb, egy levegőtlen, sötét, álpadlós és álmennyezetes irodából működött, ahonnan kilátás csak a tűzfalakra nyílt.

A felköltözés nem csak néhány fáradságos liftútból és nehézkes lépcsőzésből állt. Az elmúlt évtizedben tulajdonoscserék, újrakeretezések és számtalan székhelyváltás szegélyezte az utunkat. Volt irodánk Budaörsön, a Széll Kálmán téren és az Alkotmány utcában is, 10 év után azonban visszatértünk oda, ahonnan elindultunk, hogy a régi lelkesedéssel, maroknyi, hegyeket mozgató csapattal és kamaszos összetartással vágjunk neki a következő évtizedes kalandnak.

„Teljesen piaci alapon, nulláról kellett bizalmat építeni…”

Kocsis Márk CEO a kezdetekkor üzletágvezetőként került az EAZY elődcégéhez, az AS Serviceshez. 2013-ban a digitális marketingnek korántsem volt akkora szerepe a mindennapokban, mint manapság. Kevesebb volt az ügynökség, kisebb volt a piac, és a Google hirdetések is ritkábbnak számítottak. Márk például még azon kevesek közé tartozott, akik fizettek a Google vizsgáért. 

– Akkoriban volt már egy vállalkozásom, nem kerestem állást. Csak véletlenül kint maradt az önéletrajzom egy álláskereső portálon, így hívtak be interjúzni – idézi fel a szerencsés véletlent, ami végül az EAZY alapításához vezetett. A kezdeti időszakban előfordult, hogy egymaga dolgozott a tárgyalóban az egész üzletág teendőin, főleg a nem létező céges folyamatok kidolgozásán. Szerencsére a csapat hamar bővülni kezdett.

Márk után néhány hónappal a jelenlegi ügyvezető, Molnár Tamás is csatlakozott az elődcéghez, akkor még a Google gyakornokaként. 

Hitelesített Google partneri elismerés a Széll Kálmán téri irodában

– Egyetemistaként bekerültem a Google pár hetes PPC alapozó képzésére. Az itt szerzett tudást a parnterügynökségeknél próbálhattuk ki a gyakorlatban – emlékszik vissza Tamás az érkezésének történetére.

Tamás szerint a Márk által hiányolt folyamatok közül elsősorban a sales funnelt, azon belül is az ügyfélszerzés metódusait kellett kialakítani. Márk és Tomi két módszert találtak ki a kapcsolatépítésre és az ügyfélkör bővítésére.

– Teljesen piaci alapon, a nulláról kellett bizalmat építeni. A nagyobb cégeket hideghívásos akvizícióval próbáltuk meg magunkhoz csábítani. Kinéztük szegmensenként azt a top 5 szereplőt, akikről azt gondoltuk, hogy szívesen dolgoznának velünk, és jó vaskos prezentációkkal, marketing szempontból is releváns piaci elemzésekkel házaltunk náluk. Ebből is lett jó pár ügyfelünk, de az igazi áttörést az ingyenes oktatások hozták el – meséli Tamás.

Az akkoriban még ritkaságszámba menő ingyenes digitálismarketing-oktatások rengeteg érdeklődőt vonzottak. 2013 és 2014 környékén a Google és a social media hirdetések is kuriózumnak számítottak, a magyar piac kisebb szereplői pedig még csak ismerkedtek az új technológiákban rejlő kiaknázatlan lehetőségekkel.

– Hetente tartottunk teltházas workshopokat, átlagban 50-60, de olykor 100 fővel – idézi fel Tamás. – Ezekkel a foglalkozásokkal megtaláltuk azokat a potenciális érdeklődőket, akik valóban nyitottak voltak a digitális terjeszkedés felé, ráadásul mi is megmutathattuk, hogy valóban értünk ahhoz, amiről beszélünk. Azokat az érdeklődőket, akiknek volt előzményük, auditáltuk, utána ajánlatot adtunk, a feléből pedig végül együttműködés is született.

– 2 év alatt nagyjából 10 000 jelentkező vett részt az oktatásainkon – teszi hozzá Márk. – Ebből nemcsak ügyfeleink lettek, hanem létrehoztuk a Digitális Marketing csoportot is, ami az egyik legnagyobb és legaktívabb e-kereskedelemmel foglalkozó közösség a Facebookon.

Molnár Tamás előad a 2022-es Future Trade konferencián

Kreatív bővülés

A stabil ügyfélkör kialakítását követően az EAZY rohamos fejlődésnek indult, és megkezdte kalandos útját a függetlenedés és portfólióbővítés felé. Márk és Tomi úgy látja, a következő mérföldkőnek a jelenlegi csapat kialakulását tekinthetjük, amit részben a kreatív üzletág megalakulása katalizált.

Bognár Anna, a kreatív üzletág vezetője eleinte még egy személyben képviselte a függetlenedő EAZY Digital kreatív portfólióját. Ez egybeesett azzal az időszakkal, amikor a cég a kalandos költözések és tulajdonosváltások végeztével teljesen önállósodott, végleg Tamás és Márk vezetése alá került.

– Az én érkezésemkor főként PPC ügyfelei voltak az ügynökségnek, és csak azoknak biztosítottak social media managementet, szövegírást, grafikai támogatást és hasonló, kreatív szolgáltatásokat, akik azt kifejezetten igényelték. Mindez alapvetően külsősök bevonásával történt, házon belül nem volt kifejezetten olyan személy, akinek ez lett volna a szakterülete – mesél Anna a kezdetekről.

A megnövekedett érdeklődés és a social media népszerűsödésének köszönhetően a kreatív szolgáltatási csomag az állandó szolgáltatási palettánk részévé vált, Anna pedig külsősből belsős munkatárssá avanzsált. Ez a váltás viszont nem várt kihívásokat is tartogatott.

– Eleinte nemcsak az volt a nehéz, hogy én voltam az egyetlen kreatív szakmai háttérrel rendelkező marketinges a csapatban, hanem az is, hogy az egyetlen nőként kellett tartanom a frontot a sok adat- és teljesítményorientált PPC-s fiú között. Vagyis ki kellett kaparnom magamnak a gesztenyét – teszi hozzá nevetve. – A kreatív munkának vannak olyan folyamatai és fázisai, amik PPC-s szemmel nem értelmezhetők, de ettől még fontosak. Ilyenek például a hosszú, koncentrált brainstormingok, amik olykor irreálisan sok időt vesznek igénybe, mégis szükség van rájuk, hogy a lehető legegyedibb és legkreatívabb megoldást szállítsuk az ügyfélnek. Ezeknek a munkafázisoknak kultúráját meg kellett teremteni ahhoz, hogy hosszú távon jó kreatív workflow-t alakítsunk ki. Az évek távlatából úgy látom, hogy ez egészen jól sikerült – foglalja össze Anna. 

A kreatív üzletág új színfoltot és új embereket hozott az ügynökség életébe. A három vezető pedig maradéktalanul egyetért abban, hogy ebben a kibővült és azóta is többé-kevésbé állandó csapatban rejlik az EAZY igazi szuperereje.

Egységben az erő

Márk elárulta, hogy néhány kisebb-nagyobb kudarc után szándékosan változtatott a cég toborzási stratégiáján. 

– Egy idő után elengedtük azt, hogy kinek milyen gyakorlata van. A szűrésben a motiváltság és a hozzáállás lett az elsődleges. Amikor csak és kizárólag a szakmai hátteret néztük valakinél, gyakran csalódtunk. Sokkal többre megyünk azokkal az emberekkel, akik lelkiismeretesek, motiváltak, akarnak tanulni és fejlődni, mint azokkal az expertekkel, akik nem illenek a csapatba – foglalja össze a bevált irányt.

– Odafigyelünk egymásra, mindenki jóban van mindenkivel – teszi hozzá Tamás. – Az utóbbi években igyekeztünk olyan csapatot létrehozni, ahol nem jellemző egymás fúrása, nincsen felesleges feszültségkeltés. Konfliktusok természetesen előfordulnak, de ügyelünk arra, hogy krízishelyzetben kiálljunk egymásért.

Anna azt is elmondta, hogy hiba esetén sem a bűnbakkeresés a reflex. 

– Aki dolgozik, az hibázik, ez tény. Éppen ezért ha bekövetkezik a baj, kerüljük a nyilvános egymásra mutogatást, inkább megoldásorientáltak vagyunk. Nem az a lényeg, hogy megtaláljuk és előszedjük a „bűnöst”, hanem az, hogy átlássuk, miért történhetett meg a rendszer szintjén az, ami megtörtént.

Az érzékenység, az összetartás és az alapvető emberi értékek szem előtt tartása nemcsak a kollegiális, hanem az ügyfelekkel ápolt viszonyokban is fontos az EAZY-nél. Tamás hangsúlyozza, hogy a professzionális segítséget megbízható, barátságos keretek közt igyekszünk megadni az ügyfelek számára. 

– Legtöbbször egy napon belül válaszolunk az e-mailekre. Amikor szükség van ránk, el lehet érni minket, és ha plusz kérés érkezik hozzánk, nem igazán ismerjük a nemet, mindent igyekszünk megoldani az erőnkhöz és a tudásunkhoz mérten – emeli ki. – Nálunk például nem fordulhat elő az, hogy az ügyfél nem éri el azt a PPC-s kollégát, aki a kampányaiért felel.

Színes csapat, színes szolgáltatási paletta

Mára az EAZY Digital szolgáltatási palettája mindent lefed, amire egy cégnek digitális marketing fronton szüksége lehet. A kreatív üzletág teljes értékű, önálló lábbá fejlődött, a PPC üzletág feladatai pedig Tamás és Márk kezéből Tarjáni Richárdhoz kerültek, hogy ők teljes mértékben az ügynökség körüli teendőkre koncentrálhassanak. 

– Igény esetén az arculattervezéstől és a márkastratégiától kezdve a social kommunikáción át a webes felület fejlesztéséig és a hirdetések optimalizálásáig mindenben tudunk segíteni, végigvezetjük az ügyfelet a nullától a stabil, up-to-date online jelenlétig. Azt hiszem, mondhatjuk, hogy ebben egyedülállóak vagyunk – foglalja össze Tamás.

Projektjeink túlnyomórészt nem kampány alapúak: folyamatos, hosszú távú együttműködés jellemző az ügyfélkapcsolatainkra. A színes ügyfélpaletta házon belül is lehetőséget ad nekünk arra, hogy elkerüljük a kiégést, és felvillanyozóbbá tegyük az ügynökségi mindennapokat.

– Dolgoztunk már japán nyelvű webshopon, készítettünk keresőkampányt Ferenc Pápa kulcsszóra a jezsuita egyháznak, tartottunk meetinget temetkezési vállalkozókkal egy teremnyi koporsó között, és anyatej webshopot is auditáltunk már – sorolja Tamás mosolyogva. – Kis- és középméretű vállalkozásoktól elkezdve olyan piacvezetőkkel is együttműködünk, mint a Libri-Bookline, aminek a PPC-jét például évek óta Márk csinálja.

– Hosszú távú, fenntartható, szoros együttműködések, színes paletta, ezek a hívószavak – teszi hozzá Anna. – Olykor mi is úgy érezzük, mintha egyszerre 25 helyen dolgozhatnánk, és előfordul, hogy annyira involválódunk, hogy néhány órára mi is belsős kollégának érezzük magunkat. Ez pedig nemcsak az ügyfeleink számára jelent sokat, hanem sokszor számunkra is pezsdítő és felvillanyozó tud lenni.

Mit tartogat a jövő?

Az elmúlt 10 évben az EAZY Digital egy kétszemélyes startupból stabil 360 fokos marketingügynökséggé nőtte ki magát. A következő éveink azonban nem feltétlenül a további expanzió, hanem sokkal inkább a fenntarthatóság jegyében telnek majd.

– A hosszú távú üzletfejlesztési elképzelések között olyan dolgok szerepelnek, mint az offline vonal erősítése vagy a külföldi kapcsolatok gyarapítása – jegyzi meg Tamás. – Jelenleg is számos óriásplakát és citylight kampányban veszünk részt, valamint alapvetően közép-európai szinten több cégnél is jelen vagyunk hirdetésben. Ám ezek olyan területek, amelyekben szeretnénk több tapasztalatot szerezni, és stabilabb, hosszabb távú együttműködéseket kialakítani. Giga nagyok viszont nem akarunk lenni. 

– Nem a frusztráló növekedéskényszer és a pénzéhség lebeg a szemünk előtt – teszi hozzá Anna. – Fenntartható fejlődésre törekszünk, és a folytonos terjeszkedés helyett igyekszünk gondozni azokat a kapcsolatokat, amiket már sikerült megteremteni, legyen szó ügyfél- vagy kollegiális kapcsolatról.

– Én akkor lennék a legboldogabb, ha 10 év múlva ugyanezekkel az emberekkel, ugyanilyen kiegyensúlyozott környezetben dolgozhatnék együtt – szögezi le Tamás. – Persze előfordulhat, hogy nem így lesz, de mi mindent megteszünk azért, hogy mindenki stabilnak, boldognak és elégedettnek érezze magát.

Blog

Lájkok fogságában

Az alternatív valóság kifejezés hallatán azonnal a tudományos fikciók jutnak eszünkbe. Létezik egy nagyon hasonló dolog, ami valós, benne élünk, minden nap találkozunk vele. Ez a social media. A közösségi média minden korosztály számára lehetőséget ad, hogy elkerüljék a valóságot és megteremtsék a maguk tökéletes világát. Ezt a tökéletes világot aztán emberek százai, ezrei vagy […]
2017-08-15
Blog

Így növeld a Facebook közösségedet!

Az év elején Mark Zuckerberg sok újdonságot jelentett be a Facebook felületével kapcsolatban. Januárban megváltozott az algoritmus, így többet találkozhatunk a barátaink és a csoportok bejegyzésével az üzenőfalon, emellett nagyobb figyelmet szentelnek az álhírek terjedésének meggátolására. A változás célja, hogy a személyes kapcsolatokra összpontosítsanak a felhasználók és ösztönözzék őket a pozitív, aktív szerepvállalásra. Mit jelent […]
2018-03-14
Blog

Szeretlek – mondta a márka.

Prológus Képzeljünk el egy fiktív vállalatot, amely egy tetszőleges szolgáltatást értékesít. A stratégiája az alábbi: négyszáz ügyfélből 399-nek ingyen szolgáltat, egynek pénzért. Lehet-e nyereséges egy ilyen cég? A válasz az, hogy lehet. A példa valójában nem fiktív, hanem egy világcég üzleti modellje. Ez a vállalat a Facebook, a világ kilencedik legértékesebb márkája volt 2017-ben. Tőzsdei […]
2018-07-16
Blog

3 ok az influencer marketing mellett

Az influencer marketing iránti érdeklődés még mindig magas. Ennek ellenére sokan még mindig nem szeretnének csatlakozni a trendhez, és nem használják ki az ebben rejlő lehetőségeket. Mutatjuk a három fő okot, hogy az influencerek miért teremtenek értéket a márkád számára! 1,  A befektetés megtérülése Az influencer marketing egyik legkedvezőbb előnye a megtérülési ráta. A márkák […]
2017-10-26
Blog

3 tipp: hogyan alakítsunk ki hűséges rajongótábort?

A szórakoztatóipart sok mindent taníthat a marketingeseknek arról, hogy hogyan építsék be az online rajongótáborokat, más néven “fandomokat”a cégek stratégiájába. A leghűségesebb rajongók töltik le először az új albumot, nézik meg egy sorozat legfrissebb epizódját vagy vesznek jegyet a meghirdetett koncertre. Azonban az online rajongótáborok jelensége nem korlátozódik a szórakoztató iparra. Más területeken is fellelhetőek, […]
2016-01-29
Blog

Zöld kezdeményezések az e-kereskedelemben

Az e-kereskedelem robbanásszerű növekedése az elmúlt években számos kihívás elé állította a szereplőket, amelyek közül az egyik legfontosabb az ökológiai fenntarthatóság volt. Az online vásárlás népszerűségének folyamatos növekedésével párhuzamosan az e-kereskedelmi cégek egyre tudatosabbak, ha az ökológiai lábnyomukról vagy a fenntartható működési módokra való áttérésről van szó.
2023-03-20
Blog

A saját raktározás előnyei és hátrányai – belevágsz, vagy inkább másra bízod? 

Ha úgy határozol, hogy beszállítódtól a saját raktáradba érkezteted a termékeket, akkor a számos pozitívum mellett komoly kihívásokkal is szembesülhetsz. Cikkünkben néhány rendkívül fontos tényezőt kiemelve megvizsgáljuk a saját raktározás legfontosabb jellemzőit.
2023-05-31
Blog

Pszichológiai árképzési stratégiák a konverzió növeléséhez

A legmegfelelőbb árazási stratégia megtalálása minden vállalkozás számára kiemelten fontos, az e-kereskedelemben pedig ez különösen igaz. A pszichológiai árképzés célja a vásárló valamilyen pszichológiai igényének kielégítése. Legyen szó spórolásról vagy minőségről, a lényeg az, hogy a vásárlás végén a vevő úgy érezze: egy igazán jó üzletet kötött.
2023-01-16
Van mire koccintani? - Alkoholos italok az online piactéren
Let's talk about sex(shop), baby – erotikus árucikkek az online piactéren
Egészség-sport cikkek kereskedelme - a tavaszi megújulás jegyében
Műszaki cikkek kereskedelme, avagy “mit dobott a gép”?
Pharma szektor a digitális jelenben – "Ki nyeli le a keserű pirulát?"
FMCG kiskereskedelem térben és időben
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

Bevételnövekedés a depo.hu-val

A depo.hu neve sokak számára csenghet még ismeretlenül, akik viszont élnek már szolgáltatásainkkal, elégedetten tekinthetnek minden hónapban elért eredményeikre.

Bevételnövekedés a depo.hu-val

A depo.hu neve sokak számára csenghet még ismeretlenül, akik viszont élnek már szolgáltatásainkkal, elégedetten tekinthetnek minden hónapban elért eredményeikre.
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató