Menü

10 testbeszéd trükk, hogy még megnyerőbb legyél

by google news, április 15, 2016
Sok helyről halljuk, hogy az általunk küldött nonverbális jelek hatnak másokra…… azonban befolyásolják a saját fellépésünket, kreativitásunkat illetve a stressz-szintünket is. A testbeszédünk alapjaiban határoz meg minket, annak ellenére, hogy ezek nem tudatos dolgok: ahogy ülünk, állunk és mozgunk.  A többi ember pedig ösztönszerűen érzékeli ezeket a jeleket, amik a rólunk kialakított képet nagymértékben befolyásolja. […]

Sok helyről halljuk, hogy az általunk küldött nonverbális jelek hatnak másokra…… azonban befolyásolják a saját fellépésünket, kreativitásunkat illetve a stressz-szintünket is.

A testbeszédünk alapjaiban határoz meg minket, annak ellenére, hogy ezek nem tudatos dolgok: ahogy ülünk, állunk és mozgunk.  A többi ember pedig ösztönszerűen érzékeli ezeket a jeleket, amik a rólunk kialakított képet nagymértékben befolyásolja.

Ez még nem minden, hiszen ezek a kifejezések ránk is hatással vannak. A gesztusaink és testtartásaink befolyásolják az érzéseinket, gondolkodásunkat és döntéseinket is akár.

Szeretnél sikeresebb lenni a tudatos testbeszéddel? Van 10 egyszerű tippünk:

  1. Feszítsd meg az izmaid, hogy növeld az akaratod és az eltökéltséged!

Tudod, mi történik, ha megsebesülsz? A tested megpróbálja minimalizálni a fájdalmat.  Az izmaid megfeszítése segít, hogy összpontosítani tudj, még a legstresszesebb helyzetekben is.

  1. Feküdj le kreatív és innovatív gondolatokért!

Dr. Darren Lipnicki, az Australia National University professzora szerint, ha vízszintesbe helyezzük magunkat, nagyobb eséllyel támadnak áttörő gondolataink.

„Ezért lehet, hogy akkor támadnak a legkreatívabb gondolataink, amikor otthon vagyunk”-állítja Dr. Lipnicki.  Ennek az oka, hogy fekve több adrenalint termel a szervezetünk, mint állva.

  1. Tedd keresztbe a karod, hogy eltökéltebb és kitartóbb legyél!

Bár furcsának tűnhet, de ha a karjaid keresztben vannak, az arra ösztönöz, hogy egy megoldhatatlannak tűnő problémán addig tudj dolgozni, amíg nem találsz megoldást.

Ez azért is fontos, mert egy sikeres vállalkozónak, főnöknek elengedhetetlen tulajdonsága az eltökéltség. Amikor úgy érzed, megakadsz a munkádban valahol, tedd keresztbe a karjaid, azután tovább haladhatsz.

  1. Állj úgy, mint Superman, és magabiztos leszel!

Amy Cuddy, a Harvard egyetem professzora szerint, ha két percig fenntartod a Superman-pózt – törzs kihúzva, mell kidüllesztve, kezek csípőre téve- jelentősen nőni fog az önbizalmad.

Próbáld ki, ha prezentáció, megbeszélés vagy bármilyen stresszes helyzet előtt állsz.

  1. Mosolyogj, hogy megszabadulj a stressztől!

Mások arckifejezései, grimaszai jelzik az agyad számára- nem tudatosan-, hogy amit csinálsz nem megfelelő. Ekkor a szervezeted kortizolt termel, ami növeli a stressz szinted.  Ekkor a feszültség egyre csak gyűlik benned, ami végül kiégéshez vezet.

Ahhoz, hogy ezt elkerüld, mosolyogj többet, akkor is, ha úgy érzed, nem tudnál.  A mosoly hatására a feszültség enyhülni fog, még akkor is, ha az azt kiváltó szituáció nem is változik. Bónuszba, még ha te mosolyogsz, a körülötted lévő emberek is feloldódnak.

  1. Döntsd meg a fejed, hogy te és mások is kényelmesebbén érezzétek magatokat!

Ha találkozol valakivel, a fejed megbillentése tiszteletet fejez ki, ami segít a másokkal esetlegesen felmerülő különbségeket megelőzni.

Így ha legközelebb találkozol valakivel, döntsd meg a fejed, mosolyogj és vedd fel a szemkontaktust, hogy szimpatikusabbnak tűnj!

  1. Utánozd más emberek arckifejezését, hogy jobban megértsd őket!

Talán furcsának tűnhet, de a kutatók kimutatták, hogy ha lemásolod másik mimikáját, jobban megértheted az érzéseiket, amit az adott helyzetben tapasztalnak.  A nonverbális kifejezések leutánzása hat a saját hangulatodra is, így könnyebben értelmezheted a többi emberét. Ráadásul ez azt váltja ki a többiekből, hogy rokonszenvesnek tartsanak.

  1. Állj úgy, hogy csökkentsd a személyközi feszültséget!

Ha nő a feszültség, automatikusan azzal állsz szembe, akivel konfrontálódsz.  Ha úgy érzed, az amit a másik mond vagy tesz kihívó, akkor válts úgy testhelyzetet, hogy ne teljesen szembe légy vele, de ne is hátrálj! Ezzel csökkentheted a köztetek lévő feszültséget, és eléred, hogy kényelmesebb legyen a beszélgetés.

  1. Használd a kezeid, hogy beindítsd az emlékezeted!

Tudósok kimutatták, hogy azok a gyerekek, akik tanulás közben hangosan felmondták az anyagot, kevesebb dologra emlékeztek, mint azok, akik halkan gesztikuláltak közben.

Ha a gyerekeknél bevált, bárkinél működhet.  A gesztikuláció szerepet játszik abban, hogy mennyire hatékonyan memorizálunk adott dolgokat, és mennyire innovatív az agyunk.

  1. Rágózz a jókedvért!

Igaz, nem tűnhet túl ésszerűnek, de a rágózás valóban segít, hogy éberebb legyél, és javítsd a reakcióidődet és koncentrálóképességedet.

A fentieket összevetve, lehet, hogy csak az választ el egy sikeres vállalkozás beindításától, hogy hanyatt feküdj, tedd keresztbe a karjaid, és rágózz.

 

 

 

 

Karrier

Online projekt menedzser állásajánlat

Ügynökségünk magyar és nemzetközi ügyfelek keresőoptimalizlási feladatainak elvégzésére keres több éves tapasztalattal rendelkező online projekt menedzsert. Feladatok: Ügyfél, partner és projekt menedzsment – Napi kapcsolattartás ügyfelekkel – Napi kapcsolattartás stratégiai partnerekkel (fejlesztőkkel, kutatókkal, stb.) – Stratégiai prezentációk készítése – Kapacitásfigyelés, projekt menedzsment Riportok – Heti ügyfél riportok készítése – Havi ügyfél riportok készítése – Havi pénzügyi riportok készítése – Értékesítési riportok naprakészen tartása  – Havi […]
2016-07-08
Karrier

Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok

Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
2016-11-14
Hírek

Jön a Fiatal Vállalkozók Hete!

Vállalkoznál, de félsz a kudarctól? Nem tudod, hogyan kezdj bele? Érdekel, mások hogyan csinálták? November 14-én kilencedik alkalommal indul el a Fiatal Vállalkozók Hete azzal a nem titkolt céllal, hogy még több fiatalnak segíthessenek az ötletelésében, elindulásában, kudarcaik minimalizálásában. Öt napon keresztül országszerte hat helyszínen (Budapesten, Zalaegerszegen, Egerben, Pécsett, Győrött és Székesfehérvárott) várják a résztvevőket […]
2016-11-10
Karrier

MKB Bank: FinTech Verseny

A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
2016-11-22
Karrier

9 lépés a sikeres érvelésért és előadásokért

Vannak emberek, akik ösztönösen tudják, hogyan győzzenek meg másokat a saját véleményükről. Ezt másoknak tanulnia kell, és most adunk hozzá néhány tippet. Gondolj csak a sikeres emberekre. Mindannyian kiemelkedőek abban, hogy eladják magukat, és az ötleteiket – röviden abban, hogy a körülöttük lévőket meggyőzzék. Ebből kiindulva felteheted a kérdést, hogy ez a készség szükséges ahhoz, […]
2016-05-11
Karrier

Hogyan jelölj ki és érj el célokat: 8 lépés a sikerért

  Könnyű elveszteni a szemed elől a hosszú távú célokat, amikor lekötnek a mindennapi problémák. Íme nyolc tipp arról, hogyan jelölhetsz ki olyan célokat, amelyeket aztán el is érhetsz. Olyan célokat válassz, amelyeket tényleg el akarsz érni! Ne olyan célt válassz, amit úgy érzel, el „kellene” érned, vagy olyat, amit más akar, hogy elérj. Csak […]
2016-01-16
Hírek

OKOSP@D PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - T-Systems

Szeretnéd Te alakítani egyetemed, városod arculatát? Szívesen ücsörögsz barátaiddal parkokban, padokon? Gondoltál már arra, milyen jó lenne, ha ezek a padok nemcsak szépek lennének, de a környezetüket is formálnák, akár digitális szolgáltatásokat is nyújtanának? Tervezz egy padból Okosp@dot! Mi az ötletpályázat célja? Magyarország piacvezető infokommunikációs vállalata, a T-Systems Magyarország felhasználói ötleteket vár sorozatgyártásra alkalmas Okosp@d […]
2016-10-24
Hírek

Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat

Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
2016-11-14
A vinted story – Digitális turkálóból gigantikus online piactér
A recommerce felemelkedése – menő lett a használt cucc?
Az e-kereskedelem jövője
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató