Menü

8+1 Facebook tipp bloggereknek

by google news, February 16, 2016
Hogyan használhatjuk még a Facebook felületeit az új blogbejegyzések megosztásán kívül? Hogy kelthetjük fel az olvasóink figyelmét a számtalan más poszt között?  A következő kilenc kreatív tipp ehhez ad ötletet! Variáld a megosztott tartalom típusát! Ha rendszeresen megosztod a tartalmakat a blogodról, könnyen megszokhatjuk, hogy mindig ugyanolyan formában tegyük közzé a bejegyzéseinket. Játssz a megfogalmazással, […]

Hogyan használhatjuk még a Facebook felületeit az új blogbejegyzések megosztásán kívül? Hogy kelthetjük fel az olvasóink figyelmét a számtalan más poszt között? 
A következő kilenc kreatív tipp ehhez ad ötletet!

  1. Variáld a megosztott tartalom típusát!

Ha rendszeresen megosztod a tartalmakat a blogodról, könnyen megszokhatjuk, hogy mindig ugyanolyan formában tegyük közzé a bejegyzéseinket. Játssz a megfogalmazással, és derítsd ki, mi kelti fel leginkább a követőid figyelmét! Kísérletezhetsz egyszerű, direkt állításokkal, amelyek után az olvasó többet akar majd tudni arról, amit bemutattál, vagy adhatsz kicsit részletesebb leírást is, kiemelve a tartalom fő pontjait. Figyeld a webanalitika statisztikáit, hogy mely posztok vonzzák be a legtöbb kattintást, majd a posztjaid többségénél használd a legsikeresebb technikát.

Linkek helyett megoszthatsz képeket is, kiemelten az egyéni fotókat, amelyek a márkádhoz illeszkednek. Hatékony lehet az is, ha videókat töltesz fel a Facebook oldaladra, mert ezek jelennek meg legnagyobb valószínűséggel organikus módon a felhasználók hírfolyamán. Ez arra is lehetőséget ad, hogy humort csempéssz a blogod népszerűsítésébe.

  1. Használj különböző kérdéstípusokat!

A bloggerek és a márkák egyaránt használják azt a technikát, hogy kérdést tesznek fel. De milyen kérdést érdemes feltenni? Számos módon elhelyezhetjük a kérdésünket, hogy felkeltse az olvasók érdeklődését. Feltehetünk olyan direkt kérdést, ami után az olvasó többet akar tudni.

Választhatunk metaforikus, hipotetikus kérdést is, ami új megvilágításba helyezi a blogbejegyzést, és lehetőséget ad az olvasónak arra, hogy másképp gondolhasson rá. Ez a nézőpont is felkelti az érdeklődést a kérdésben felvetett megoldásra.

Végül pedig az is jó megoldás lehet, hogy az olvasók véleményét kérjük valami olyasmiről, amin elgondolkodnak, és megosszák a saját megoldásukat.

  1. Lépj kapcsolatba más Facebook oldalakkal!

Hasonlóképp a személyes profilodhoz, az oldalad profiljával is kapcsolatba léphetsz a Facebookon más cégekkel. Ha eddig nem követtél semmilyen oldalt a saját oldaladdal, akkor itt az ideje, hogy megtedd. Egyszerűen lépj be a Facebook oldaladba, és keresd meg azokat a tartalmakat, amiket normál esetben like-olnál. A like-olt oldalak meg fognak jelenteni a hírfolyamodon.

Milyen oldalakt érdemes like-olni a saját oldaladdal? Azokat, amelyek kapcsolódnak a blogodhoz, márkádhoz, szolgáltatásodhoz vagy bármihez, ami releváns a saját célközönséged számára. Ennek számos előnye lehet. Először is, ezzel megjelensz a közönségük előtt. Ha ugyanaz a célközönségetek, akkor ez egy nyerő helyzet, mert potenciális új olvasókra tehetsz szert. Emellett ez azt mutatja, hogy támogatod a másik blogot és üzletet, ami segíthet az új kapcsolatok ápolásában és lehetséges partneri lehetőségeket is kialakíthatsz. Ez potenciális növekedési lehetőséget jelenthet nem csak a Facebookon.

A Facebook oldalad olvasóinak növelésével használhatod az említett taktikákat, hogy új rajongókat vonzz a saját oldaladra, akiket aztán a blogod követőjévé alakíthatsz. Fontold meg azt, hogy promóciót osztasz meg az új rajongók számára, és ajánlj nekik valami ösztönzést, hogy feliratkozzanak a cikkeidre! Ha a blogodon elérhetőek más tartalmak (e-könyvek, podcastok stb.), ezekből is megoszthatsz mintákat az új közönséged tagjaival, hogy még többet tudhassanak meg rólad. További előnyöd származhat abból, ha ezt Facebookon is megosztod.

  1.  Idézz szakértőket!

A szakértők idézése jó módszer arra, hogy többször újra megoszd ugyanazt a cikket a Facebookon anélkül, hogy túl világos lenne a szándékod. Ha elég nagy a követőid listája, fontos lehet számodra az, hogy idézetekkel bevond az olvasóidat, és még többen kattintsanak rá a tartalmadra. A cikkedben megszólaló különböző szakértők idézésével variálhatod a blogbejegyzésed üzenetét, amivel több, eltérő érdeklődésű emberhez juttathatod el a blogodat. Érdemes úgy kiválasztani az idézeteket, hogy azok az olvasók szükségleteihez kapcsolódjanak, megszólítva egy specifikus problémájukat, hogy aztán a cikkben megfelelő választ találhassanak erre.

Az idézetet akár egy képpel is összekapcsolhatod. Egyéni ábrákat készítsz a posztokhoz, amelyek a cikk elemeire, a poszt címére vagy egy olyan részletre utalnak, amely a cikk lényegi pontján szerepel.

Mielőtt elkezdenél játszani a posztolás típusokkal, előbb építs fel egy nagy követőbázist! Nincs egyszerű válasz arra,  hogy mekkora az ideális szám ehhez, de tartsd szem előtt, hogy minél több követőd van, az ő megosztásaik révén annál több emberhez fog eljutni a tartalmad.

  1. Készíts rendszeres összefoglalót a blogbejegyzéseidről!

Másik taktika az, ha összefoglalókat készítünk a blogunkon, majd ezeket megosszuk Facebookon. Többféle összefoglalót készíthetünk: összegyűjthetjük a bejegyzéseket egy bizonyos időszakra vonatkozóan (például a heti vagy havi cikkeket összefoglalva), vagy tematikus emlékeztetőt is írhatunk (például a legfrissebb közösségi média vagy tartalommarketing témájú hírek összegzéséről). Ennek sok előnye van: egyfelől átfogó képet ad egy speciális téma legfrissebb híreiről, másfelől okot ad arra, hogy belinkeld a korábbi posztjaidat, így hasznosítva azt a tartalmat, ami önmagában akár feledésbe is merülhetne.

  1. Készíts videó összefoglalót a posztjaidról!

Ez hasonló lehet a podcastok készítéséhez, de a Facebook videók terjedésével megéri kihasználni az új lehetőséget. Készíts videó összefoglalót a blogbejegyzésedből, és  a bejegyzést linkeld a videóhoz, amikor feltöltöd! Ez tökéletes lehet azoknak az érdeklődőknek, akiknek nap közben nincs idejük elolvasni a blogbejegyzésed, de meg tudják hallgatni háttérzajként az összefoglalót. Akár egy videó sorozatot is készíthetsz, majd blogbejegyzésben összefoglalhatod ezeket a videókat, oda-vissza ajánlva a videókat és a posztokat egymás között.

A legjobb módszer, hogy összekapcsolod az oldalunkat a videókkal az, ha a videó végére elhelyezünk egy call-to-actiont, ami arra csábítja a nézőket, hogy meglátogassák a blogot még több információért, de beemelhetsz olyan részleteket a blogbejegyzésedből, amelyek felkeltik a nézők  érdeklődését a poszt iránt. Emellett a videó szövegét átírhatod egy blogposzttá, és megoszthatod ilyen formában is az olvasókkal.

  1. Keresőoptimalizáld a blogbejegyzéseidet!

Tudtad, hogy a Facebook posztok is megjelennek a Google keresési listáján? Hasznos stratégia, ha a Facebook posztok tartalmát is optimalizálod. Gondold végig, hogy az emberek milyen kifejezésekre kereshetnek rá, amely a blogodra vezethetői őket, és használd ezeket a kifejezéseket a Facebookon is. Ezzel a módszerrel a közösségi oldalon megosztott poszt is megjelenhet az olvasók keresési listáján, növelve a blogbejegyzés forgalmát.

Facebookon a kulcsszavak használatának titka az, hogy minél természetesebben fogalmazz. Találd meg az arany középutat: a bejegyzés legyen optimalizált de olvasható az olvasók számára is.

+1 Használd ki a kiemelt bejegyzésekben rejlő lehetőséget!

A kiemelt bejegyzéssel lehetőséged van egy választott közönség számára kiemelt helyre tenni egy tartalmat. A kiemelést bármilyen Facebook oldal adminja el tudja végezni, a célközönség kiválasztása az, ahol lehetőséged van stratégikusnak és kreatívnak lenni. Célozhatsz konkrét barátokat, akik már like-olták az oldaladat, vagy új közönséget, esetleg alkothatsz saját csoportot érdeklődési kör vagy a márkával való kapcsolat szerint. Akár megkeresheted a blogod feliratkozóit is, és meghívhatod őket egy Facebook csoportba, hogy őket is meg tudd célozni a kiemelt bejegyzéseiddel.

 

Uncategorized @hu

Tinder: új funkcióval bővült az alkalmazás

Új funkciót vezet be a Tinder, amely lehetővé teszi a csoportok létrehozását. Az új csoport indítását követően láthatóvá válik, melyik Facebook ismerősünk használja az alkalmazást. A Tinder 2012 elején indult, de Európában csak 2013 nyarán lett annyi felhasználója, hogy elérje a működéshez szükséges felhasználószámot. A napjainkban már többmillió felhasználóval rendelkező társkereső alkalmazás sikere az egyszerűségében […]
2016-05-03
Uncategorized @hu

SEO alapok: 1. rész: tartalom

A SEO vagyis keresőoptimalizálás az online jelenlét egyik legfontosabb kérdése, hiszen enélkül nem, vagy csak drága hirdetésekkel tudunk forgalmat generálni az oldalunkra. Ehhez kapcsolódva SEO sorozatunk első cikkében a weboldalak tartalmi felépítésével és tervezésével foglalkozunk. Lehet bármilyen szép, animált az oldal, ha a felhasználók nem találják meg gyorsan amit keresnek, elhagyják azt. Az első részben az […]
2016-06-02
Uncategorized @hu

SEO: 5+1 tipp a helyi keresőoptimalizáláshoz

Helyi vállalkozásod van jól működő weboldallal, mégsem jönnek vevők a közeledből? Itt az ideje, hogy felülvizsgáld a SEO stratégiádat! Egy helyi üzlet online szereplésénél az általános keresőoptimalizálást ki kell bővíteni egy speciális, az adott településre szabott SEO tervvel. A következő néhány tipp segítséget nyújt ahhoz, hogy a terved minden fontos részletre kiterjedjen és működőképes legyen. Térképes megjelenés Ahhoz, […]
2016-12-02
Uncategorized @hu

Posztolásért pereli szüleit egy lány

Legtöbbünknek ismerős lehet a szituáció, amikor váratlanul felvillan mobilunk kijelzőjén a következő sor: ,,XY hozzáadott egy téged ábrázoló fényképet“. Remegő ujjal próbáljuk előhívni a tartalmat, hogy fél percnyi sokk után megállapíthassuk: még nem késő nevet változtatni és külföldre költözni... Egy osztrák tinédzser a napokban végképp megelégelte szülei posztolási mániáját, akik hét év alatt mintegy ötszáz gyermekkori fotót […]
2016-09-23
Hírek

Facebook: tovább harcolnak az álhírek ellen

Mark Zuckerberg egy ideje már próbálja visszaszorítani az álhírek terjedését a Facebook felületén, azonban egyelőre ezek a hírek csak szaporodtak, nem lett belőlük kevesebb és még többen osztották meg őket. Michael McNally, a Facebook hírfolyamért felelős vezetője nemrég arról beszélt, hogy a cenzúra és az érzékenység közti vékony határon vannak a kamu hírek elleni harcban. […]
2018-05-02
Uncategorized @hu

Görbe tükör: Insta-lányok vs. valóság

Adott egy gyönyörű lány. Tizenhat év körüli, magas, vörös hajú, amolyan különleges szépség. Együtt utazunk: én olvasok, ő a mobilja fölé görnyedve ügyködik valamin. Távol áll tőlem a kíváncsiskodás, egy másodpercre mégis a telefonja kijelzőjére pillantok. Aztán rögtön meg is bánom. Azt látom ugyanis, hogy a legnagyobb természetességgel próbálja meg eltüntetni a szeplőit egy szelfiről. A szeplőit, amelyeket én már […]
2016-10-17
Uncategorized @hu

Virtuális valóság a jövő marketingje?

A jövő marketingjének egyik jellemzője nagy valószínűséggel az interaktivitás lesz. Mivel a YouTube után a Facebook is lehetővé tette 360 fokos videók feltöltését, a virtuális valóság egyre nagyobb szerepet kaphat a cégek marketingstratégiájában. A Chrome-on, Androidon és iOS operációs rendszeren támogatott 360 fokos videók kreatív, új lehetőségeket kínálnak a marketing szakértőknek az interaktív hirdetések készítésére. […]
2016-02-04
Uncategorized @hu

Snapchat: újraértelmezi az online marketinget?

  A Snapchat még mindig viszonylag kicsinek mondható közösségi oldal, legalábbis a Facebookhoz vagy az Instagramhoz hasonlítva, de mégis több millió felhasználó, vagyis potenciális vásárló használja naponta. Ahogy már korábban írtunk róla, a Snapchat újra feltalálta a közösségi médiát rövid ideig megtekinthető videós és képes tartalmaival, mely újradefiniálhatja a digitális marketinget annak ellenére is, hogy […]
2016-04-06
Egészség-sport cikkek kereskedelme - a tavaszi megújulás jegyében
Műszaki cikkek kereskedelme, avagy “mit dobott a gép”?
Pharma szektor a digitális jelenben – "Ki nyeli le a keserű pirulát?"
FMCG kiskereskedelem térben és időben
Trendek és elemzések a hazai e-commerce szereplőinél 2022-ben
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató