Menü

5 tipp, hogy növeld weboldalad konverziós arányát

by Szlaukó Barbara, február 27, 2023
A mai rohanó világban a vásárlók részéről a minőség mellett a gyorsaság is elvárás, ezért választják egyre többen az online vásárlást a fizikai üzletek helyett. A konverziós arány egy e-kereskedelmi vállalkozás számára az egyik legfontosabb mutatószám, amely óriási hatással van a bevételre, a profitra. A megfelelő színek, képek, szöveg, elrendezés, navigáció fellendítheti a konverziót, javíthatja a felhasználói élményt és a weboldal visszafordulási arányát, valamint csökkentheti a kosárelhagyások száma. Nézzünk néhány fontos kreatív tényezőt, amire a konverzióoptimalizálás érdekében érdemes kiemelten odafigyelni.

Call To Action (CTA)

A cselekvésre ösztönző gombok rendkívül fontosak a felhasználó érdeklődésének felkeltésében és a navigáció szempontjából egyaránt. Ahhoz, hogy a látogatók eljussanak a vásárlási szakaszhoz, világosan és egyértelműen jelölt CTA-gombok szükségesek. 

Használhatsz kontrasztos színeket és designhatásokat, hogy vonzóbbá tedd őket. Érdemes A/B tesztet is végezni a CTA gomb méretével és stílusával kapcsolatban annak érdekében, hogy lásd, mi működik a legjobban.

Mindemellett a személyes névmások használatával írt üzenetek jellemzően jobban konvertálnak, mint az általános szövegek. Egy egyszerű példával érzékeltetve a „Létrehozom a fiókom” ütősebb, mint a „Fiók létrehozása”.

Egyszerű vásárlási folyamat

Általánosságban elmondható, hogy a rendszerek akkor működnek a legjobban, ha egyszerűek és átláthatók – igaz ez a webshopokra is. Vagyis a vásárlás folyamatát ajánlott a lehető legkönnyebbé tenni a látogatók számára azáltal, hogy a termék kiválasztásától kezdve a fizetésig tartó úton minimális kattintásra legyen szükség. Minél inkább elnyújtod ugyanis ezt a folyamatot, annál bonyolultabbá válik az úgynevezett értékesítési tölcsér.

Iktass ki minden olyan elemet, ami elvonhatja a vásárló figyelmét a folyamatról (hasznos, ha a user látja is, hogy épp melyik lépésnél tart a műveletben); az a lényeg, hogy mindig az egyszerűséget és az érthetőséget tartsd a fókuszban.

Fotók szerkesztése, megjelenítése

Manapság egy felhasználó számára az adott termék szöveges leírása mellett a képi megjelenítés is rendkívül lényeges. Ráadásul SEO szempontból is nagy jelentőséggel bír, ha a webhelyen a fotók rendelkeznek metaadatokkal és alt texttel, hiszen így a weboldal magasabb rangsorolást kap a Google-nál, mint azok a site-ok, amiknél az említett elemek hiányosak.

Győződj meg róla, hogy a terméhez feltöltött kép/képek minden fontos irányból jól láthatóan ábrázolják az árucikket, ezzel demonstrálhatod a minőséget és alátámaszthatod a termékinformációkat. Igen hasznos a zoom funkció is, amelynek segítségével a látogató alaposabban megvizsgálhatja a terméket.

A sürgősség érzetének megteremtése

Az időérzékenység, a sürgősség érzetének megteremtése egy fontos eszköz az e-kereskedelemben, mégpedig a FOMO jelenség (fear of missing out, vagyis félelem attól, hogy kimaradunk valamiből) miatt. Tulajdonképpen arról van szó, hogy hangsúlyozod: a terméked iránt nagy a kereslet, ezért érdemes mihamarabb megvásárolni.

A termékoldalon feltűntethetsz olyan karakteres üzeneteket, amelyek fokozzák a sürgősség érzetét (ilyen például a „csak ma”, „korlátozott ideig”,  „utolsó esély”, stb.) Törekedj arra, hogy ezek az üzenetek a megjelenés szempontjából kiemelkedjenek a termékoldalon, hívd fel rájuk a vásárló figyelmét feltűnő, kreatív dizájnnal.

Okos navigáció

Könnyen követhető felhasználói útvonallal és koherens elrendezéssel növelheted weboldalad konverziós arányát. Az áttekinthető, letisztult, egyértelműen kommunikáló site sokkal jobban teljesít, mint a dizájnelemekkel és szöveggel túlzsúfolt, átláthatatlanul zavaros társai.

A navigációs menü legyen egyszerű, logikus felépítésű és megfelelően elhelyezett. A hatékony menürendszerhez építsd fel okosan a főmenüket és az almenüket, legyen a felhasználó számára világos, hogy melyik mit takar. A struktúra megalkotásánál érdemes szem előtt tartani, hogy néha bizony a kevesebb több!

Blog

Merre tart a virtuális valóság?

  A virtuális valóság technológiája eddig elképzelhetetlennek hitt módokon forradalmasíthatja a jövő kommunikációját. A virtuális valóság képes lesz rá, hogy más szemén keresztül tárja elénk a világot, ez a szintű innováció félelmetes, de mégis lenyűgöző. A jövő itt van, és a jövő dicsőséges- bár nem valóságos. Hangzott el mindez nemrég egy Mark Zuckerberggel készült interjúban, […]
2016-10-17
Blog

Milyen Technológiákat Használnak Az Ország Boltja Díjazott Webáruházak?

Milyen Technológiákat Használnak Az Ország Boltja Díjazott Webáruházak? Jelenleg is zajlik a 2017-es Ország Boltja szavazás, amit idén 7. alkalommal indítottak útjára, keresve a 400 nevező közül az év webáruházait minőségi és népszerűségi szempontok alapján. A szeptemberi díjátadó előtti áttekintésként a tavalyi évben díjazottak teljes listája itt böngészhető, akik ez esetben az elemzés alapját is képezik. Célja […]
2017-08-11
Blog

Hogyan tervezzünk látványos honlapot költséghatékonyan?

A felhasználók számára az első tíz másodperc döntő jelentőségű, amikor egy weboldalra látogatnak.  Ez alatt az idő alatt dől el, mennyi időt töltenek az oldalon, illetve az is, hogy egyáltalán visszalátogatnak-e máskor is.   Használjuk a sablonokat Sok sablon ingyenesen elérhető, ráadásul testre is szabhatjuk őket: színsémák, elrendezések, felépítések szerint. Mielőtt megszerkesztenénk a saját sablonunkat, […]
2016-04-04
Blog

Influenszer marketing az e-kereskedelemben

Az influenszer marketing az elmúlt években robbanásszerű növekedést mutatott az e-kereskedelem területén. Az influenszerek egyre több márkával dolgoznak együtt, hogy népszerűsítsék termékeket és széles körben hirdessék azokat az Instagram, TikTok és más közösségi média platformokon. De miért olyan hatékony az influenszer marketing, és miért érdemes ezt a stratégiát alkalmaznod az e-kereskedelem terén? 
2023-03-27
Blog

Így árazz okosan az infláció idején 

Az infláció mindannyiunk életére hatással van, a magánszemélyektől elkezdve a kis- és középvállalkozások át a nagyvállalatokig. A PriceKit segítségével összegyűjtöttünk néhány tippet, amire megéri odafigyelned árazásod kapcsán az infláció idején.
2023-03-03
Blog

Top 10 felkapott, trendi termék 2023-ban

Minden évnek megvannak a maga sztártermékei, amelyek iránt kiugróan megnő a kereslet. Azt persze fontos leszögeznünk, hogy természetesen ez nem azt jelenti, hogy a teljes termékpalettádat az aktuálisan felkapott termékek köré kell építened, azonban érdemes végiggondolnod, hogy melyikkel tudnád kiegészíteni.
2023-02-08
Blog

Hét hiba, amit az ünnepi hírlevelekben érdemes elkerülni

Az ünnepi vásárlási szezonban sok esetben nem feltétlenül az online hirdetések a legfontosabbak, azonban ezeknek is döntő szerepe lehet a siker elérésében. A legutóbbi “Fekete Péntek” email marketingjével kapcsolatos néhány statisztika szerint az email marketing eredményezte a látogatások negyedét, ami egyértelműen bizonyítja, hogy az email marketing sikeres lehet, azonban érdemes odafigyelni az esetleges buktatókra, amelyek […]
2015-12-16
Blog

Mi kell a modern B2B ügyfeleknek?

A fiatalabb B2B ügyfélkör másképpen viselkedik, mint a korábbi generáció, így haladni kell a korral, hogy ki tudjuk szolgálni az igényeiket. Mi változott a B2B vevők között? Megváltozott az életmód, az információ gyorsabban terjed, tájékozottabbak, tudatosak. A vállalkozóknak emiatt át kell alakítani perspektívájukat. Már nem elég megérteni a terméket és a szolgáltatást, hanem átfogóan ismerni […]
2018-03-19
A recommerce felemelkedése – menő lett a használt cucc?
Az e-kereskedelem jövője
Online könyvkereskedelem - Hanyatlás vagy fénykor?
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató