Menü

Megállíthatatlan online marketing trendek 2016

by google news, January 29, 2016
Milyen online trendek határozzák meg a nemzetközi marketinget? Hogyan néz majd ki a jövőben az online marketing? Cikkünkben ezekre a kérdésekre is keressük a választ. Sok szó esett már az online marketing trendekről a portálon. Mobilhasználat, automatizálás, adatvezérelt marketing, organikus hirdetések, közösségi média marketing, sorolhatnánk még azokat a trendeket, amelyek már az előző évben is rendkívül […]

Milyen online trendek határozzák meg a nemzetközi marketinget? Hogyan néz majd ki a jövőben az online marketing? Cikkünkben ezekre a kérdésekre is keressük a választ.

Sok szó esett már az online marketing trendekről a portálon. Mobilhasználat, automatizálás, adatvezérelt marketing, organikus hirdetések, közösségi média marketing, sorolhatnánk még azokat a trendeket, amelyek már az előző évben is rendkívül fontosak voltak, illetve 2016-ban még tovább nő majd a szerepük. Ezekről a trendekről sokat lehetne még írni, illetve jelen cikkünkben is foglalkozunk majd velük, azonban ezek mellé olyan trendeket válogattunk össze, amelyekről portálunkon eddig kevesebb szó esett.

Küzdelem a hirdetésblokkolók ellen

A tavalyi évben jelentősen megnőtt a hirdetésblokkolók használata, ennek hatására pedig a weboldalak elkezdték a harcot ezek ellen a programok ellen: például a Yahoo megakadályozta, hogy a hirdetésblokkolót használók hozzáférjenek az email fiókjukhoz, más oldalak pedig a tartalmaikhoz való hozzáférést blokkolták. A felhasználókban is tudatosulnia kell annak, hogy az ingyenes tartalom hozzáféréssel mindig együtt fognak járni a reklámok.

Másik lehetősége a cégeknek, hogy organikus reklámokat használnak. Ezeknek a reklámoknak az előnye, hogy ingyenes és sikeresen terjesztheti a márka hírét. A cégek organikus reklámokkal a közösségi oldalakat és a keresőket célozhatják meg, a felhasználói élmény így eltérhet a fizetett hirdetéseknél tapasztaltaktól.

Tartalommarketing

Egy tavalyi kutatás alapján a marketingesek többsége szerint a jövő évben a legjövedelmezőbb online marketing trend a tartalommarketing lesz. A tartalommarketingnek már a 2015-ös évben is folyamatosan nőtt a jelentősége, például a Google rangsorának is köszönhetően, amely a minőségi tartalmat a keresőlistán előrébb helyezi. A marketingesek új és már létező tartalom formátumokkal igyekeznek felkelteni az ügyfeleik figyelmét.

Milyen újdonságok terjedhetnek el a tartalommarketingben?
Tavaly a YouTube lehetővé tette, hogy 360 fokos videó hirdetéseket is fel lehessen tölteni. A virtuális valóság lehet a következő nagy trend a tartalom előállításban, hiszen a Google máris kimutatta, hogy a 3D-s videók sikeresebbek, mint a hagyományos videók.

Természetesen a blogok továbbra is népszerűek maradnak, nem csak azért, mert lehetőséget adnak arra, hogy összetett kérdéseket is bemutassanak a cégek az olvasóknak, de a keresőoptimalizáláshoz is tökéletesek, amivel növelheti a cég a láthatóságát a keresőkben. A blogok mellett hasznosak lehetnek a cég számára a hírlevelek, az infografikák, vagy a statisztikákat összefoglaló dokumentumok is.

A tartalommarketing nem csak az ügyfelekkel való kommunikációban, de a vállalatok közötti (B2B) kommunikációban is jelentős szerepet kap. Bár a tartalommarketing előnyeit egyre több cég használja, többségük még következetlenül teszi. Ez a jövőben megváltozhat, ahogy egyre több cég ismeri fel a tartalommarketingben rejlő lehetőségeket.

Közösségi oldalak

Megállíthatatlannak tűnik a közösségi oldalak szerepe az online marketingben. A közösségi oldalakat használók száma az internet használókéval együtt folyamatosan növekszik. A fiatalabb generáció nagy többsége (egy kutatás szerint az Egyesült Államokban 90%-a) már használja a közösségi oldalak legalább egyikét. Legnagyobb arányban a fiatalok mellett a 65 év feletti korosztály aránya nő a közösségi oldalakon, ami a marketing szempontjából azért lehet fontos, mert megváltoztathatja azt, hogy a cégek milyen csoportokat célozhatnak meg a közösségi média marketingjük során.

A közösségi média marketing egyre személyre szabottabb lesz, ahogy az online marketing is általában véve. Ki fog derülni, hogy melyik tartalom milyen közösségi oldalakon működik a legjobban. Ehhez kapcsolódik, hogy egyre jobb algoritmusok állnak a marketingesek rendelkezésére, amelyekkel megállapíthatják, hogy milyen tartalmak megosztását fogadja majd legjobban a közösség, és mi térül meg a legjobban.

Mobil eszközök használata

Az elmúlt években egyre nagyobb lett az aránya azoknak, akik mobil eszközökön kerestek vagy ilyen eszközökön használták a közösségi oldalakat. Jelenleg az email olvasás aránya növekszik folyamatosan az okostelefonokon és tableteken, ami fontos változásokat hozhat az email marketingben. Míg az email optimalizálás a mobil eszközökre nagyon fontos lehet a cégek számára, nem feledkezhetnek meg arról sem, hogy a különböző email szolgáltatók másképp jeleníthetik meg az emaileket.

A mobilra optimalizálás témájával összefügg az, hogy egyre nagyobb szerepet kap az, hogy az emberek több eszközt használnak az internethez való csatlakozásra. Ezeket az eszközöket a különböző mutatók gyakran külön személyként azonosítják. A tendencia azt mutatja, egyre komplexebb feladat lesz felmérni az oldalak látogatottságát, de ez egyre fontosabbá fog válni a cégek számára. A cégeknek fel kell fedezniük, hogy mely eszközökön, milyen formában hirdethetnek legkevésbé tolakodó módon, relevánsan az ügyfeleik számára. Ehhez nélkülözhetetlen a különböző eszközökön való csatlakozás felmérése.

Központban az ügyfél

Az eddigiek alapján is világos, hogy mekkora szerepe van annak, hogy a márkák ismerjék az ügyfeleiket, hiszen ez teszi lehetővé a személyre szabott hirdetéseket. A perszonalizálás és a kontextualizálás a vizuális tartalom és a videók esetében is fontos szerepet fog kapni: a statisztikák szerint azokat a hírlevelek, amelyeknek a tárgysora személyre szabott videóra utalnak, azokat sokkal nagyobb eséllyel nyitják meg. Gondolhatunk itt akár a Netflix sikerére is, ami a korszellemnek megfelelően a helytől és időtől független, korlátlan videós tartalomfogyasztást kínálja a felhasználóknak, töretlen sikerrel. 

A felhasználói részvét és felhasználói tartalom generálás is egyre nagyobb szerepet kap és egyre értékesebb a céges marketingben. A felhasználók által készített videók, képek, visszajelzések és más tartalmak létfontosságúak lesznek a márkák számára.

Hírek

Varázslatos világ Google eszközökkel - Ilyen kampánnyal készültek a legendás filmre

Ma este kerül a mozikba itthon a “Legendás állatok és megfigyelésük” (Fantastic Beasts and Where to Find Them), amelyben a Harry Potter világ éled újra. A film történetéhez kapcsolódva a Google és a Warner Brothers közös online marketing kampányt épített fel, amelynek elemei már itthon is elérhetőek a rajongól számára. Varázsvilág Google Maps-ben és Android eszközökre […]
2016-11-17
Hírek

Facebook: tesztelik a privát profilt

Eddig csak különböző biztonsági beállításokkal lehetett szabályozni, hogy a közzétett posztokat és profil adatokat ki lássa a Facebook-on. A jelek szerint ezen a téren újdonság várható. A Facebook egy olyan funkciót tesztel, amely lehetővé teszi az olyan privát profil beállítását, melyet csak a legközelebbi barátok láthatnak. Ez a fajta láthatóság csak azoknak a legközelebbi barátoknak […]
2017-10-04
Hírek

Messenger: eltörölnek egy idegesítő funkciót

A Messenger több olyan funkcióval rendelkezik, amelyet egyesek kedvelnek, másokat nagyon idegesít. Azonban az biztos, hogy nagyon kevesen voltak azok, akik örültek annak, hogy az üzenetek között is megjelenik, amikor egy új ismerőssel bővül a felhasználó baráti köre. Korábban jó ötletnek gondolták, hogy automatikusan bekerülnek ide az új ismerősök, de belátták, hogy jobb döntést törölni […]
2018-06-21
Hírek

Ecommerce Expo

Online értékesítesz, de elégedetlen vagy a bevételeiddel? Szeretnél idén sokkal több vevőt szerezni, mint 2015-ben? Akkor szerencséd van, ugyanis 2016-ban jön először az Ecommerce Expo – a legnagyobb KKV rendezvény, ahol az online üzletek a vevőszerzés fortélyairól tanulhatnak minden korábbinál hatékonyabb módon! Több mint szakmai 15 előadást hallgathatsz meg az internetes és a klasszikus (offline) […]
2016-02-17
Hírek

Facebook: a fiatalokat edukálja

Nagyon sok fiatal felhasználó nincs tisztában azzal, hogy milyen adatvédelmi szempontok vannak például a Facebookon. Éppen ezért sokszor meggondolatlanul cselekednek a közösségi oldalon, és ha felmerül a probléma, akkor szembesülnek csak a bajjal. A social media óriás ezért úgy döntött, hogy új módszerrel próbálja edukálni a fiatalokat. Nemrég indult útnak a YouthPortal, amely már nálunk […]
2018-05-17
Hírek

Instagram: radikális újratervezés

Az Instagram arra készül, hogy radikálisan megváltoztassa a képek és videók megosztását. Az új funkció, amelyet “kedvencek”-nek neveznek, lehetővé tenné minden felhasználó számára, hogy egy adott tartalmukat egy kiválasztott csoportra korlátozzák post-by-post alapon. Robby Stein, az Instagram termékvezetője szerint sok felhasználónak van arra igénye, hogy olyan tartalmakat hozzanak létre, amelyek egy korlátozottabb közönséghez szólnak. A […]
2017-06-29
Hírek

Facebook: hirdetések blokkolásával büntetnek

Ha egy Facebook oldal hamisnak nyilvánított hírek linkjét helyezi el, akkor a híreket blokkolja a vállalat mindaddig, amíg nem távolítják el. A Facebook a hamis hírek terjedése ellen újabb fronton veszi fel a harcot: blokkolja azoknak az oldalaknak a hirdetéseit, akik hamis híreket tesznek közzé. Amikor az oldal megállítja a hamis hírek terjedését, akkor újra […]
2017-09-05
Hírek

Gmail: internet nélküli levelezés

A Gmail több funkcióval is bővült mostanában, illetve egy ráncfelvarráson is átesett. Ezeknek az egyike, hogy offline is tudunk dolgozni a levelezésben. Kereségheltünk, törölhetünk és archiválhatunk is beérkező üzeneteket, sőt még új levelet is írhatunk. Természetesen ilyenkor a levelet akkor küldi el a rendszer, amikor újra internet közelében lesz az eszközünk. A funkciót a Chrome […]
2018-05-24
Egészség-sport cikkek kereskedelme - a tavaszi megújulás jegyében
Műszaki cikkek kereskedelme, avagy “mit dobott a gép”?
Pharma szektor a digitális jelenben – "Ki nyeli le a keserű pirulát?"
FMCG kiskereskedelem térben és időben
Trendek és elemzések a hazai e-commerce szereplőinél 2022-ben
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató