Menü

14 módja az Instagram profil optimalizálásának

by google news, március 28, 2018
2017-ben az Instagram további 100 millió felhasználóval bővült és idén is számíthatunk hasonló növekedésre. Az emberek ezt a felületet használják, ha fotókat és videókat szeretnének megnézni vagy közzé tenni. Itt az emberek tízszer nagyobb valószínűséggel lépnek kapcsolatba a márkákkal, mint más felületeken. Annak érdekében, hogy kihasználjuk az Instagramban rejlő lehetőségeket, az alábbiakban ismertetett ötleteket alkalmazd! […]

2017-ben az Instagram további 100 millió felhasználóval bővült és idén is számíthatunk hasonló növekedésre. Az emberek ezt a felületet használják, ha fotókat és videókat szeretnének megnézni vagy közzé tenni. Itt az emberek tízszer nagyobb valószínűséggel lépnek kapcsolatba a márkákkal, mint más felületeken.

Annak érdekében, hogy kihasználjuk az Instagramban rejlő lehetőségeket, az alábbiakban ismertetett ötleteket alkalmazd!

 1. Válts Instagram Business profilra!

Több mint 25 millió vállalkozás már használja az Instagram Business felületet, amely hasznos lehet az elemzések és promóciók szempontjából. A személyes fiókokkal ellentétben az üzleti fiókok a felhasználók teljesítményének és a követők növekedésének elemzésével foglalkoznak.

Mivel a felhasználók 80%-a legalább egy márkát követ, az Instagram lehetővé teszi az üzleti felhasználóknak, hogy olyan kapcsolatokat tartalmazó gombokat használjanak, amellyel közvetlen üzenetet, e-mailt vagy SMS-t küldhetnek. Az Instagram Business tehát nagyobb rugalmasságot biztosít a marketing szakembereknek.

 1. Használj paraméterezett linket!

Az Instagramon lehetőség van egy élő URL-t megosztani, de sokan elfelejtik, hogy ez a link milyen fontos. A legtöbb márka egy nem paraméterezett linket használ a fiókjában, így nem lehet tudni, hány látogató érkezik erről a felületről.

 1. Tölts fel több rácsos képet!

A profilnak mutatnia kell, hogy milyen is a márka. Nincs jobb módja ennek, mint egy olyan többrácsú kollázs létrehozása, amely hatással van az emberekre. A Rolls-Royce márka például erre támaszkodik, amikor nagyméretű képeket oszt meg az oldalon.

Ez azért is jó, mert ha a képek önmagában nem értelmezhetőek, akkor a követők kíváncsiak lesznek, így meglátogatják a profilt, hogy megtekinthessék a teljes képet.

 1. Fektess be egy erős Instagram elemzési megoldásba!

Az egyetlen módja annak, hogy megtudd, működik-e az Instagram stratégia, ha az analitika bizonyítja. Az Instagram Business néhány alapvető információt nyújt a teljesítményről, az elemzési adatok rengeteg információt tartalmaznak.

 1. AB teszteld a biot!

Néha nehéz megmondani, hogy az Instagram bio a stratégia céljait szolgálja-e. Ezért érdemes AB tesztet készíteni úgy, hogy mérhető legyen. Készíts legalább két mérhető linket és profilt. Ezeket változtasd meg időről időre, és nézd meg, melyiknek van nagyobb sikere.

 1. Összpontosíts a követők minőségére!

Sokan úgy gondolják, hogy nagyszámú követővel értékesebb a profil, mert minél több követő van, annál hitelesebb a profil. Azonban a profilok áttekintése azt mutatja, hogy a követők minősége fontosabb, mint a mennyisége.

 1. Hozz létre tartalom naptárat!

Más közösségi média felületekkel ellentétben az Instagram tartalommal jobban el lehet érni a követőket. Ezért olyan bejegyzések kellene, amelyek a brandről és a termékekről beszélnek.

 1. Aktiváld az értékesítést!

Győződj meg róla, hogy megfelelően reagálsz a célközönségre. Nagyszerű módja az elköteleződés növelésének, ha a felhasználók rendelkezésére állsz a felületen.

 1. Válaszolj az üzenetekre!

Sok fogyasztó arra számít, hogy majdnem azonnali ügyfélszolgálatot kap a különböző social media felületeken. Az átlagos felhasználó megosztja a negatív tapasztalatait a barátaival is. Nagyon fontos a kiemelkedő ügyféltámogatás.

 1. Frissítsd a profilképet a kampányok szerint!

A legtöbben nem gondolnak a profilkép frissítésén, pedig ezzel lehet a profil mindig friss és releváns. A változtatások arra ösztönözhetik a felhasználókat, hogy gyakrabban vizsgálják meg a profilt.

 1. Növeld a hitelességed!

Az Instagram is lehetővé teszi a márkák számára, hogy hitelesítsék a fiókot a kék pipa segítségével. Ez a követők számára megbízhatóságot sugall, mivel biztosak lehetnek benne, hogy ez egy hivatalos oldal.

 1. Nézd meg a profilt több eszközön!

Az Instagram egy valódi mobilos platform, melynek van Android és iPhone verziója is. Érdemes ezeket időről időre megnézni, hogy minden biztosan megfelelően működjön és pozitív élményt nyújtson.

 1. Legyen a webhelyed is mobilra optimalizált!

Akik átirányítják a vevőket a weboldalra, azoknak egy mobilra optimalizált webhellyel kell rendelkezniük. Ez az élmény biztosítja a felhasználóknak a kényelmes böngészést.

 1. Használj emojikat!

Néhány emoji helyettesítheti a szavakat, így még több karaktert lehet hozzáadni a leíráshoz. ez megmutatja azt is, hogy a márka képes a fiatal felhasználók felé nyitni.

Hírek

Facebook: indítják a Messenger hirdetéseket

Már hónapok óta tesztelik a Facebook messengeres hirdetéseket Ausztráliában és Thaiföldön, most pedig elérkezett az idő, hogy globálisan megjelenjen. A Facebook bejelentette, hogy a Messenger alkalmazás kezdőlapján hirdetések jelenhetnek meg különböző méretben, miután több hónapon keresztül sikeresen tesztelték két országban is. A vállalkozások ezzel egy új eszközt kapnak, amellyel elérhetik az ügyfeleket: a Facebook kampányok […]
2017-07-13
Hírek

A közösségi média sötét oldala

A social media nagy lehetőséget kínál arra, hogy célzottan elérjék a közönséget, akár fontos kérdésekkel kapcsolatban is párbeszédet indítsanak. Bár sok előnye van üzleti szempontból, a közösségi médiának sötét oldala is van. A Facebook több mint 2 milliárd havi aktív felhasználóval rendelkezik, az Instagram több mint 700 millióval, a Twitter több mint 328 millióval és […]
2017-07-28
Hírek

4 trend, amely meghatározza a Facebook marketinget jövőre

A Facebook  mára olyan, több milliárd dolláros vállalkozássá nőtte ki magát, amit marketingesként nem kerülhetünk meg. Összegyűjtöttük azt a négy fontos trendet, ami 2017-ben alakítja majd az oldalt: vannak újdonságok, míg néhány korábbi trend most válik igazán erőteljessé. Mobilbarát tartalom nélkül nem megy 2016-ban már több mint 2 milliárd ember használ okostelefont, ami jóval többször […]
2016-12-16
Hírek

„Mi nem giga nagyok akarunk lenni, hanem fenntarthatók” – 10 éves az EAZY Digital

Ügynökségünk idén ünnepelte a 10. születésnapját, ennek apropóján a tulajdonosok, Kocsis Márk és Molnár Tamás meséltek az elmúlt 10 esztendő nehézségeiről, örömeiről és tanulságairól, valamint arról, hogyan képzelik el a következő évtizedet.
2023-11-16
Hírek

Reklámköltés: Növekedett a reklámköltés, az online hirdetéseké a jövő

Idén márciusban negyedszerre került megrendezésre az Evolution – Mobile Hungary konferencia, ahol Urbán Zsolt a Magyar Reklámszövetség elnöke idén is ismertette az előző évi reklámköltés adatokat. A tavalyi kutatás főbb megállapításai között szerepel, hogy a  reklámokra fordított összeg növekedése mellett tavaly először haladta meg az online költés az összes többi reklámköltést. Magyarországon a cégek 2015-ben […]
2016-03-17
Hírek

Google AdWords: három hirdetési innováció a mobil központú világban

A Google már tavasszal azzal riogatta az AdWords hálózaton hirdetőket, hogy az okos eszközökre optimalizálás, illetve a mobilra optimalizálás fókusz kiemelt szempont lesz idén a hirdetők számára. Míg a márciusi közleményben csak fejlesztési kulcsterületeket jelöltek ki, a pár napos bejelentés már konkrét hirdetési változásokat hozott a Google AdWords rendszerében. A cél pedig az új keresések […]
2016-07-28
Hírek

Facebook: elérhetőek asztali nézetben a történetek

A Facebook történetek most az asztali nézetben is elérhetőek lettek, az oldal jobb oldalán helyezték el őket a Stories modulban. Az asztali gépeken elindított történetek még csak tesztek, de hamarosan szélesebb körben is bevezetésre kerülnek. A 24 óráig elérhető történetek már bizonyították sikerességüket az Instagram-on, ezért vezették be a Facebook és a Messenger felületen is. […]
2017-08-16
Hírek

Snapchat: másolja a Facebook hirdetéskezelőjét

A Snapchat bevezeti a Facebook hirdetéskezelőjéhez hasonló felületet, így az új kezelőfelület lehetővé teszi a nagy hirdetők számára, hogy több kreatív változattal, gyorsabban telepítse az összetett kampányokat. A Snapchat ezzel a lépéssel hatékonyan célozza meg a nagy ügynökségeket és márkákat, akik így egyszerűbben tesztelhetik és frissíthetik a hirdetéseiket, hogy több pénzt költsenek majd a Snap […]
2017-08-14
A vinted story – Digitális turkálóból gigantikus online piactér
A recommerce felemelkedése – menő lett a használt cucc?
Az e-kereskedelem jövője
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató