Menü

14 módja az Instagram profil optimalizálásának

by google news, March 28, 2018
2017-ben az Instagram további 100 millió felhasználóval bővült és idén is számíthatunk hasonló növekedésre. Az emberek ezt a felületet használják, ha fotókat és videókat szeretnének megnézni vagy közzé tenni. Itt az emberek tízszer nagyobb valószínűséggel lépnek kapcsolatba a márkákkal, mint más felületeken. Annak érdekében, hogy kihasználjuk az Instagramban rejlő lehetőségeket, az alábbiakban ismertetett ötleteket alkalmazd! […]

2017-ben az Instagram további 100 millió felhasználóval bővült és idén is számíthatunk hasonló növekedésre. Az emberek ezt a felületet használják, ha fotókat és videókat szeretnének megnézni vagy közzé tenni. Itt az emberek tízszer nagyobb valószínűséggel lépnek kapcsolatba a márkákkal, mint más felületeken.

Annak érdekében, hogy kihasználjuk az Instagramban rejlő lehetőségeket, az alábbiakban ismertetett ötleteket alkalmazd!

 1. Válts Instagram Business profilra!

Több mint 25 millió vállalkozás már használja az Instagram Business felületet, amely hasznos lehet az elemzések és promóciók szempontjából. A személyes fiókokkal ellentétben az üzleti fiókok a felhasználók teljesítményének és a követők növekedésének elemzésével foglalkoznak.

Mivel a felhasználók 80%-a legalább egy márkát követ, az Instagram lehetővé teszi az üzleti felhasználóknak, hogy olyan kapcsolatokat tartalmazó gombokat használjanak, amellyel közvetlen üzenetet, e-mailt vagy SMS-t küldhetnek. Az Instagram Business tehát nagyobb rugalmasságot biztosít a marketing szakembereknek.

 1. Használj paraméterezett linket!

Az Instagramon lehetőség van egy élő URL-t megosztani, de sokan elfelejtik, hogy ez a link milyen fontos. A legtöbb márka egy nem paraméterezett linket használ a fiókjában, így nem lehet tudni, hány látogató érkezik erről a felületről.

 1. Tölts fel több rácsos képet!

A profilnak mutatnia kell, hogy milyen is a márka. Nincs jobb módja ennek, mint egy olyan többrácsú kollázs létrehozása, amely hatással van az emberekre. A Rolls-Royce márka például erre támaszkodik, amikor nagyméretű képeket oszt meg az oldalon.

Ez azért is jó, mert ha a képek önmagában nem értelmezhetőek, akkor a követők kíváncsiak lesznek, így meglátogatják a profilt, hogy megtekinthessék a teljes képet.

 1. Fektess be egy erős Instagram elemzési megoldásba!

Az egyetlen módja annak, hogy megtudd, működik-e az Instagram stratégia, ha az analitika bizonyítja. Az Instagram Business néhány alapvető információt nyújt a teljesítményről, az elemzési adatok rengeteg információt tartalmaznak.

 1. AB teszteld a biot!

Néha nehéz megmondani, hogy az Instagram bio a stratégia céljait szolgálja-e. Ezért érdemes AB tesztet készíteni úgy, hogy mérhető legyen. Készíts legalább két mérhető linket és profilt. Ezeket változtasd meg időről időre, és nézd meg, melyiknek van nagyobb sikere.

 1. Összpontosíts a követők minőségére!

Sokan úgy gondolják, hogy nagyszámú követővel értékesebb a profil, mert minél több követő van, annál hitelesebb a profil. Azonban a profilok áttekintése azt mutatja, hogy a követők minősége fontosabb, mint a mennyisége.

 1. Hozz létre tartalom naptárat!

Más közösségi média felületekkel ellentétben az Instagram tartalommal jobban el lehet érni a követőket. Ezért olyan bejegyzések kellene, amelyek a brandről és a termékekről beszélnek.

 1. Aktiváld az értékesítést!

Győződj meg róla, hogy megfelelően reagálsz a célközönségre. Nagyszerű módja az elköteleződés növelésének, ha a felhasználók rendelkezésére állsz a felületen.

 1. Válaszolj az üzenetekre!

Sok fogyasztó arra számít, hogy majdnem azonnali ügyfélszolgálatot kap a különböző social media felületeken. Az átlagos felhasználó megosztja a negatív tapasztalatait a barátaival is. Nagyon fontos a kiemelkedő ügyféltámogatás.

 1. Frissítsd a profilképet a kampányok szerint!

A legtöbben nem gondolnak a profilkép frissítésén, pedig ezzel lehet a profil mindig friss és releváns. A változtatások arra ösztönözhetik a felhasználókat, hogy gyakrabban vizsgálják meg a profilt.

 1. Növeld a hitelességed!

Az Instagram is lehetővé teszi a márkák számára, hogy hitelesítsék a fiókot a kék pipa segítségével. Ez a követők számára megbízhatóságot sugall, mivel biztosak lehetnek benne, hogy ez egy hivatalos oldal.

 1. Nézd meg a profilt több eszközön!

Az Instagram egy valódi mobilos platform, melynek van Android és iPhone verziója is. Érdemes ezeket időről időre megnézni, hogy minden biztosan megfelelően működjön és pozitív élményt nyújtson.

 1. Legyen a webhelyed is mobilra optimalizált!

Akik átirányítják a vevőket a weboldalra, azoknak egy mobilra optimalizált webhellyel kell rendelkezniük. Ez az élmény biztosítja a felhasználóknak a kényelmes böngészést.

 1. Használj emojikat!

Néhány emoji helyettesítheti a szavakat, így még több karaktert lehet hozzáadni a leíráshoz. ez megmutatja azt is, hogy a márka képes a fiatal felhasználók felé nyitni.

Hírek

Miért nem kell aggódnod a like-ok száma miatt?

A Facebookon az elkötelezettség a legrosszabb módja a tartalom sikerének megítélésében. Ez talán meglepő, mert a legtöbb ember a sikeres forgalomra alapoz, hogy hányan lájkolnak, hányan szólnak hozzá és hányan osztják meg a tartalmat. Természetesen ezek a mutatók bizonyos mértékig számítanak. Segítenek megítélni a tartalom sikerességét marketing szempontból, de nem ez az egyetlen módja a […]
2018-02-28
Hírek

Instagram: nem jelzik a képernyőfotót

Hónapok óta lehet hallani, hogy azok a felhasználók értesítést kapnak, akiknek képernyőképet készítenek a Storiesról. A funkciót végül nem vezetik be. Sokan örültek volna ennek, hiszen gyakran próbálnak így tartalmat lopni a felhasználóktól vagy olyan személyes történeteket örökítenek így meg, amelynek a tulajdonos nem örül. A tesztelést végül mégis leállították pedig hasznos védelmi eszköz lett […]
2018-06-28
Hírek

Facebook: indítják a Messenger hirdetéseket

Már hónapok óta tesztelik a Facebook messengeres hirdetéseket Ausztráliában és Thaiföldön, most pedig elérkezett az idő, hogy globálisan megjelenjen. A Facebook bejelentette, hogy a Messenger alkalmazás kezdőlapján hirdetések jelenhetnek meg különböző méretben, miután több hónapon keresztül sikeresen tesztelték két országban is. A vállalkozások ezzel egy új eszközt kapnak, amellyel elérhetik az ügyfeleket: a Facebook kampányok […]
2017-07-13
Hírek

Google AdWords: három hirdetési innováció a mobil központú világban

A Google már tavasszal azzal riogatta az AdWords hálózaton hirdetőket, hogy az okos eszközökre optimalizálás, illetve a mobilra optimalizálás fókusz kiemelt szempont lesz idén a hirdetők számára. Míg a márciusi közleményben csak fejlesztési kulcsterületeket jelöltek ki, a pár napos bejelentés már konkrét hirdetési változásokat hozott a Google AdWords rendszerében. A cél pedig az új keresések […]
2016-07-28
Hírek

Snapchat: másolja a Facebook hirdetéskezelőjét

A Snapchat bevezeti a Facebook hirdetéskezelőjéhez hasonló felületet, így az új kezelőfelület lehetővé teszi a nagy hirdetők számára, hogy több kreatív változattal, gyorsabban telepítse az összetett kampányokat. A Snapchat ezzel a lépéssel hatékonyan célozza meg a nagy ügynökségeket és márkákat, akik így egyszerűbben tesztelhetik és frissíthetik a hirdetéseiket, hogy több pénzt költsenek majd a Snap […]
2017-08-14
Hírek

Mi a következő lépés az ünnepek után?

Az ünnepek után mindenki szeretne egy picit megpihenni, de mégis, ilyenkor kell a legnagyobb figyelmet fordítani az új ügyfelekre, hogy a következő időszakban is elkötelezett vásárlók legyenek. Az ünnepi szezon végéig mindenki hajtott, hogy sok vásárló és ügyfél legyen, de mi következik ezután? Nem, ez nem a pihenés időszaka, a marketing kampánynak ilyenkor is folytatódnia […]
2017-12-28
Hírek

Instagram: IGTV

Az Instagram már elérte az 1 milliárd havi aktív felhasználót, amelynek örömére egy újabb funkcióval bővítették az applikációt. Elindult tehát az IGTV, amellyel már hivatalosan is a YouTube konkurense szeretne lenni az Instagram is. Most már nem csak 1 perces videókat tölthetnek fel a felhasználók, hanem akár 60 perceseket is. Az IGTV nevű új funkció […]
2018-07-09
Hírek

Facebook: új videós alkalmazás

A Facebook felveszi a harcot a videók jogtalan felhasználása ellen, fizetéssel kecsegteti a legnépszerűbb vloggereket és külön felületet is létrehozott számukra. Ezzel a YouTube riválisa akar lenni. Ezt a törekvését erősíti az a videós alkalmazás, amely iPhone-ra és iPad-re már meg is jelent, de Android-on is nemsokára elérhető lesz. Ez a Facebook Creator, melyet kifejezetten […]
2017-11-21
Egészség-sport cikkek kereskedelme - a tavaszi megújulás jegyében
Műszaki cikkek kereskedelme, avagy “mit dobott a gép”?
Pharma szektor a digitális jelenben – "Ki nyeli le a keserű pirulát?"
FMCG kiskereskedelem térben és időben
Trendek és elemzések a hazai e-commerce szereplőinél 2022-ben
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató