Menü

14 módja az Instagram profil optimalizálásának

by google news, március 28, 2018
2017-ben az Instagram további 100 millió felhasználóval bővült és idén is számíthatunk hasonló növekedésre. Az emberek ezt a felületet használják, ha fotókat és videókat szeretnének megnézni vagy közzé tenni. Itt az emberek tízszer nagyobb valószínűséggel lépnek kapcsolatba a márkákkal, mint más felületeken. Annak érdekében, hogy kihasználjuk az Instagramban rejlő lehetőségeket, az alábbiakban ismertetett ötleteket alkalmazd! […]

2017-ben az Instagram további 100 millió felhasználóval bővült és idén is számíthatunk hasonló növekedésre. Az emberek ezt a felületet használják, ha fotókat és videókat szeretnének megnézni vagy közzé tenni. Itt az emberek tízszer nagyobb valószínűséggel lépnek kapcsolatba a márkákkal, mint más felületeken.

Annak érdekében, hogy kihasználjuk az Instagramban rejlő lehetőségeket, az alábbiakban ismertetett ötleteket alkalmazd!

 1. Válts Instagram Business profilra!

Több mint 25 millió vállalkozás már használja az Instagram Business felületet, amely hasznos lehet az elemzések és promóciók szempontjából. A személyes fiókokkal ellentétben az üzleti fiókok a felhasználók teljesítményének és a követők növekedésének elemzésével foglalkoznak.

Mivel a felhasználók 80%-a legalább egy márkát követ, az Instagram lehetővé teszi az üzleti felhasználóknak, hogy olyan kapcsolatokat tartalmazó gombokat használjanak, amellyel közvetlen üzenetet, e-mailt vagy SMS-t küldhetnek. Az Instagram Business tehát nagyobb rugalmasságot biztosít a marketing szakembereknek.

 1. Használj paraméterezett linket!

Az Instagramon lehetőség van egy élő URL-t megosztani, de sokan elfelejtik, hogy ez a link milyen fontos. A legtöbb márka egy nem paraméterezett linket használ a fiókjában, így nem lehet tudni, hány látogató érkezik erről a felületről.

 1. Tölts fel több rácsos képet!

A profilnak mutatnia kell, hogy milyen is a márka. Nincs jobb módja ennek, mint egy olyan többrácsú kollázs létrehozása, amely hatással van az emberekre. A Rolls-Royce márka például erre támaszkodik, amikor nagyméretű képeket oszt meg az oldalon.

Ez azért is jó, mert ha a képek önmagában nem értelmezhetőek, akkor a követők kíváncsiak lesznek, így meglátogatják a profilt, hogy megtekinthessék a teljes képet.

 1. Fektess be egy erős Instagram elemzési megoldásba!

Az egyetlen módja annak, hogy megtudd, működik-e az Instagram stratégia, ha az analitika bizonyítja. Az Instagram Business néhány alapvető információt nyújt a teljesítményről, az elemzési adatok rengeteg információt tartalmaznak.

 1. AB teszteld a biot!

Néha nehéz megmondani, hogy az Instagram bio a stratégia céljait szolgálja-e. Ezért érdemes AB tesztet készíteni úgy, hogy mérhető legyen. Készíts legalább két mérhető linket és profilt. Ezeket változtasd meg időről időre, és nézd meg, melyiknek van nagyobb sikere.

 1. Összpontosíts a követők minőségére!

Sokan úgy gondolják, hogy nagyszámú követővel értékesebb a profil, mert minél több követő van, annál hitelesebb a profil. Azonban a profilok áttekintése azt mutatja, hogy a követők minősége fontosabb, mint a mennyisége.

 1. Hozz létre tartalom naptárat!

Más közösségi média felületekkel ellentétben az Instagram tartalommal jobban el lehet érni a követőket. Ezért olyan bejegyzések kellene, amelyek a brandről és a termékekről beszélnek.

 1. Aktiváld az értékesítést!

Győződj meg róla, hogy megfelelően reagálsz a célközönségre. Nagyszerű módja az elköteleződés növelésének, ha a felhasználók rendelkezésére állsz a felületen.

 1. Válaszolj az üzenetekre!

Sok fogyasztó arra számít, hogy majdnem azonnali ügyfélszolgálatot kap a különböző social media felületeken. Az átlagos felhasználó megosztja a negatív tapasztalatait a barátaival is. Nagyon fontos a kiemelkedő ügyféltámogatás.

 1. Frissítsd a profilképet a kampányok szerint!

A legtöbben nem gondolnak a profilkép frissítésén, pedig ezzel lehet a profil mindig friss és releváns. A változtatások arra ösztönözhetik a felhasználókat, hogy gyakrabban vizsgálják meg a profilt.

 1. Növeld a hitelességed!

Az Instagram is lehetővé teszi a márkák számára, hogy hitelesítsék a fiókot a kék pipa segítségével. Ez a követők számára megbízhatóságot sugall, mivel biztosak lehetnek benne, hogy ez egy hivatalos oldal.

 1. Nézd meg a profilt több eszközön!

Az Instagram egy valódi mobilos platform, melynek van Android és iPhone verziója is. Érdemes ezeket időről időre megnézni, hogy minden biztosan megfelelően működjön és pozitív élményt nyújtson.

 1. Legyen a webhelyed is mobilra optimalizált!

Akik átirányítják a vevőket a weboldalra, azoknak egy mobilra optimalizált webhellyel kell rendelkezniük. Ez az élmény biztosítja a felhasználóknak a kényelmes böngészést.

 1. Használj emojikat!

Néhány emoji helyettesítheti a szavakat, így még több karaktert lehet hozzáadni a leíráshoz. ez megmutatja azt is, hogy a márka képes a fiatal felhasználók felé nyitni.

Hírek

Facebook: fizetős csoportok?

Évek óta lehet hallani arról, hogy esetleg fizetőssé teszik a Facebookot. Mindenesetre pontos választ nem adtak, hogy ez bekövetkezik-e valaha, egészen mostanáig. Most mégis megszólaltak a fizetős csoportokkal kapcsolatban. A Facebook csoportok adminjai között akadnak olyanok, akik a rengeteg idő és energia belefektetésért cserébe támogatást szeretnének, de ezzel eddig nem foglalkozott a Facebook. Most azonban […]
2018-07-06
Hírek

Dr.Google: Orvosi szakvélemény a keresőből?

Fejfájás, kaparó torok, émelygés okai - Google keresések milliói, vagyis a teljes keresések 1%-a a fentihez hasoló tünetekre történik világszerte. Ez a Google-nek is feltűnt, hiszen tegnapi bejelentése alapján fokozatosan elérhetővé válik, egyelőre angol nyelven a keresőben az az új funkció, ami a keresett tünetekhez kapcsolható tüneteggyütteseket mutat majd be, ezzel megkönnyítve a különböző tünetekre […]
2016-06-21
Hírek

Hogyan segítik a Facebook csoportok céged növekedését?

Régóta léteznek Facebook csoportok, melyek egy adott téma köré szerveződnek. Ezek gyakran egyeznek egy márka tevékenységével, így érdemes ezekhez a csoportokhoz csatlakozni. Mutatjuk miért! Személyes ajánlás A Facebook oldalak elérése az algoritmus változását követően lecsökkent, így egy csoport létrehozása, vagy egy csoporthoz való tartozás nagyon jó módja a célközönség elérésének. A csoportokban erős a személyes […]
2017-07-07
Hírek

YouTube: jelölik az állami médiumok videóit

A közösségi oldalakon nagy kihívást jelent az állami propaganda szabályozása, így a YouTube új rendszert vezetett be a videóknál, így jelölik az állami médiumoktól származó videókat. Ezt első körben az Egyesült Államokban tették elérhetővé. Tehát ha egy állami hírügynökség vagy más, támogatott szervezet tölt fel videót, azt mostantól felcímkézi az oldal. Az információs sávban elhelyeznek […]
2018-02-08
Hírek

Facebook: visszatér egy régi funkció

Több felhasználó is tweetelt arról a napokban, hogy miután frissítették a Facebook alkalmazást, a felhasználók neve alatt láthatóvá vált a megbökésre szolgáló gomb. Ezt a funkciót soha nem tüntette el véglegesen a Facebook, csupán a lenyíló menüben helyezte el, így a felhasználók nem használták gyakran. A bökés funkció elhelyezését egyelőre egy kisebb körben tesztelik csak, […]
2017-12-14
Hírek

Facebook: átállnak a neurális gépi fordításra

A Facebook befejezte a neurális gépfordításra való átállást. Az idegi megközelítések többet ígérnek, mint a kifejezéseken alapuló megközelítések, de a lényeg az, hogy pontosabb fordításokat eredményeznek. A hagyományos fordítás explicit folyamat, a kulcsfontosságú kérdésekre támaszkodva a mondatalapú rendszerek lefordítják a mondatokat, majd meghatározzák a végleges fordítást. Ezzel szemben az neurális modellek magasabb absztrakciós szintet értenek. […]
2017-08-21
Hírek

Instagram: érkezhet a videóhívás

Az Instagram felületén eddig üzenetekkel kommunikálhattak egymással a felhasználók, de hamarosan két új funkció is kerül az alkalmazásba, amelyek az emberek közötti kommunikációt segítik. Az Instagramon is bevezetik a Snapchathez hasonló hang-, illetve videóhívásra alkalmas funkciókat, amellyel a felhasználók könnyebben kommunikálhatnak egymással. A fejlesztés részletei nem ismertek, de az biztos, hogy minél több olyan funkcióval […]
2018-03-07
Blog

Facebook: megújulnak az értesítések

Sokan jelezték, hogy egy mini Facebook ikont fedeztek fel az Instagram appon belül, mely elsősorban a facebookos értesítések egyfajta nyomon követésére szolgálnak, de nem olvashatóak és nézhetőek meg. A funkció lényege, hogy egy kis buborék jelzi a felhasználónak, hány értesítése van a Facebookon. Emellett ez segít majd abban, hogy gyorsabb legyen a váltás a két […]
2018-06-19
Online könyvkereskedelem - Hanyatlás vagy fénykor?
Van mire koccintani? - Alkoholos italok az online piactéren
Let's talk about sex(shop), baby – erotikus árucikkek az online piactéren
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató