Menü

Snapchat: a szabad véleménynyilvánítás felülete

by google news, March 24, 2016
A Snapchat gyorsan előtérbe került a digitális média világában a felhasználók gyors növekedése miatt: a szolgáltatás segítségével ma naponta 60 millió fotós üzenetet továbbítanak. A Snapchat (pillanatfelvétel-csevegés) egy képes, szöveges üzenetküldő alkalmazás, melyben az elküldött üzenetek a megnyitást követően legkésőbb 10 másodperc múlva eltűnnek, automatikusan törlésre kerülnek. A felhasználók pillanatnyi érzéseiket, gondolataikat és véleményüket oszthatják […]

A Snapchat gyorsan előtérbe került a digitális média világában a felhasználók gyors növekedése miatt: a szolgáltatás segítségével ma naponta 60 millió fotós üzenetet továbbítanak.

A Snapchat (pillanatfelvétel-csevegés) egy képes, szöveges üzenetküldő alkalmazás, melyben az elküldött üzenetek a megnyitást követően legkésőbb 10 másodperc múlva eltűnnek, automatikusan törlésre kerülnek. A felhasználók pillanatnyi érzéseiket, gondolataikat és véleményüket oszthatják meg egy személlyel vagy egy csoporttal anélkül, hogy ezt fel kellene vállalniuk. Más közösségi portálokon ugyanis a fotó és bejegyzés nem törölhető ilyen módon, a Snapchat tehát szabad véleménynyilvánítást tesz lehetővé. Népszerűsége főleg a fiatalok körében napról napra nő, mivel a teljes szabadságot képviseli.

A Snapchat napi aktív felhasználóinak száma 2015-ben elérte a 100 milliót, havonta pedig 60 millióan vannak jelen az alkalmazásban. Ez a szám az összes közösségi média felületet tekintve 18%. Átlagosan 9000 fotót osztanak meg másodpercenként.

IMG_4369

A középiskolások 60%-a naponta használja a felületet. A 14-24 éves korosztályt megvizsgálva 45% volt a felhasználói arány 2015-ben. A férfiak 50%-a, a nők 77%-a van jelen a Snapchaten.

A Snapchat alkalmazást 2011-ben hozta létre Evan Spiegel, Bobby Murphy és Reggie Brown a Stanford Egyetemen. A Snapchat küldetése, hogy pillanatnyi, múlandó emberi érzelmeket mutasson be, melyek nem csupán a tökéletességre koncentrálnak.

Csak 2012-ben csupán 25 fotót továbbítottak az alkalmazáson, majd a középiskolás diákok felkapták, és villámgyorsan terjedni kezdett, divattá vált.

Az alkalmazás indulásakor nagyobb figyelmet szenteltek a márkaépítésre, mint a technikai megoldásokra. 2014-re a Snapchat több milliós látogatottságot generált, így akkor frissítették a funkciókat.

IMG_4370

A Snapchat központja Los Angelesben van, Spiegel szüleinek házában. A mindössze 5 főből álló céget már több nagy médiavállalat is meg akarta vásárolni, köztük a Facebook is ajánlatott tett 2013-ban.

Az alkalmazás használata

A Snapchat letöltését és telepítését követően a regisztrációkor ki kell választani egy egyedi felhasználó nevet, melyet a későbbiekben már nem lehet módosítani. A regisztráció megerősítésére meg kell adni telefonszámunkat, mivel ez alapján tudjuk a legkönnyebben megtalálni ismerőseinket, akik a telefonkönyvben szerepelnek. Ismerősöket felhasználói nevük alapján is lehet keresni.

Az alkalmazáson belüli üzenetküldés: a megnyitást követően elkészíthetjük az elküldeni kívánt fotót, melyet szerkeszthetünk, írhatunk hozzá megjegyzést, illetve beállíthatjuk, hogy a címzett hány másodpercig láthassa. A „my story” lehetővé teszi, hogy egy-egy elkészített fotót a barátaink 24 órán keresztül megnyithassanak.

Érzéseink kifejezésére sokféle lehetőséget kínál azzal, hogy a fotót elláthatjuk különféle emojikkal és szöveggel is. Mindezeken túl hagyományos szöveges üzenet is küldhető az alkalmazás által.

Snapchat_regisztracio_vege

Az alkalmazás letöltését követően meglepődve tapasztaltam, hogy kevesebb mint öt barátom van jelen a felületen. Valószínűleg ezért sem váltam aktív felhasználóvá, de befolyásolta az is, hogy az app használata számomra nehézkes, és nem nyújtja azt a felhasználói élményt, ami miatt napi szinten igénybe szeretném venni.

A Snapchat küldetésével leginkább a tinédzserek figyelmét lehet felkelteni, mivel az idősebb felhasználók többsége még mindig a privát üzeneteket részesítik előnyben - például Viber, WhatsApp és Messenger használatával -, illetve képek és videók megosztására még mindig nagyobb számban használják a Facebook és Instagram felületeket.

A tények azt mutatják, hogy a Facebookhoz hasonlóan a Snapchat népszerűsége is napról napra növekszik, így a jövőben magasabb lesz a felhasználók száma. Ez abból is következhet, hogy a videós és képes tartalmakat többen részesítik előnyben, ami a privát üzenetváltásokat is befolyásolja. Ez a digitális hirdetésekre is hatással lesz a jövőben, elsősorban a reklámfilmek területén, melyekkel hatékonyabban érhető el a célcsoport.

Azt viszont érdemes szem előtt tartani, hogy a Snapchat csupán a mobilos felhasználókra támaszkodhat, szemben más közösségi média felülettel.

 

Blog

6 marketing mítosz, amit ideje megdönteni

Napjainkban egyre több cég ismeri fel az online marketingben rejlő lehetőségeket, hiszen az online jelenlét többek közt lehetővé teszi azt, hogy az ügyfelek közvetlen kapcsolatba legyenek az adott márkával. A marketing taktikái, módszerei és folyamatai épp ezért rengeteget változtak, ahogy az online marketing is folyamatosan alakul az új eszközök és csatornák megjelenésével, valamint a régi […]
2016-03-10
Blog

3 ok az influencer marketing mellett

Az influencer marketing iránti érdeklődés még mindig magas. Ennek ellenére sokan még mindig nem szeretnének csatlakozni a trendhez, és nem használják ki az ebben rejlő lehetőségeket. Mutatjuk a három fő okot, hogy az influencerek miért teremtenek értéket a márkád számára! 1,  A befektetés megtérülése Az influencer marketing egyik legkedvezőbb előnye a megtérülési ráta. A márkák […]
2017-10-26
Blogpost főkép - válságos időkben is kommunikálj! - Eazy Digital
Blog

Ne törj össze – kommunikálj!

A jelenlegi helyzet hatására rengeteg nem várt változás érte és érheti még a jövőben vállalkozásunkat. Ahhoz, hogy ezt az időszakot a lehető legkevesebb veszteséggel vészeljük át, szeretnénk számotokra hasznos tippekkel, javaslatokkal szolgálni.
2020-03-30
Blog

Ismerd meg a dropshipping üzleti modell előnyeit és hátrányait!

Mi ennek a kereskedelmi módszernek a lényege, és vajon kinek érdemes e megoldás mellett döntenie? Néhány fontos tényezőt kiemelve bemutatjuk a dropshipping legfontosabb jellemzőit.
2023-04-03
Blog

Szeretlek – mondta a márka.

Prológus Képzeljünk el egy fiktív vállalatot, amely egy tetszőleges szolgáltatást értékesít. A stratégiája az alábbi: négyszáz ügyfélből 399-nek ingyen szolgáltat, egynek pénzért. Lehet-e nyereséges egy ilyen cég? A válasz az, hogy lehet. A példa valójában nem fiktív, hanem egy világcég üzleti modellje. Ez a vállalat a Facebook, a világ kilencedik legértékesebb márkája volt 2017-ben. Tőzsdei […]
2018-07-16
Blog

A fókuszszó kihívás

Új év, új lehetőségek, új kihívások. Az ünnepek véget értek, így sok marketing szakember vizsgálja felül a teljesítményét a tavalyi évet összegezve, hogy ehhez igazítsák az új stratégiát. Ez új célokat és állásfoglalásokat is meghatározhat a vállalkozások számára. Ahogy a magánéletben újévi fogadalmat teszünk, úgy az üzletben is érdemes azt a szót megkeresni, amire fókuszálhatunk […]
2018-01-08
Blog

Törődj többet magaddal: 10 lépés a sikerért

Itt az ideje, hogy elkezdj tenni a saját sikerességedért és karrieredért. Az alábbiakban tíz pontba szedtük a sikerhez vezető út kulcsfontosságú motívumait. Mikor el szeretnél érni valamit, vagy a legjobbat akarod kihozni magadból, az általában nagy elkötelezettséget és energiabefektetést igényel. Ha sikeressé vagy megbízhatóvá akarsz válni a munkahelyeden, vezetőként,  a saját vállalkozásodban, és kreatív a […]
2016-01-19
Blog

Öt nap közösségi média nélkül

El tudnád képzelni, milyen lenne ha törölnéd magad pár napra a social media csatornáidról? A The Next Web-en jelent meg Inés Casserly írása arról, hogyan változott meg az élete abban az öt napban, amikor törölte a telefonjáról az Instagram, Twitter, Snapchat, Facebook, Pinterest és LinkedIn alkalmazásokat, és erre az időre kijelentkezett minden fiókjából még a […]
2017-10-20
Egészség-sport cikkek kereskedelme - a tavaszi megújulás jegyében
Műszaki cikkek kereskedelme, avagy “mit dobott a gép”?
Pharma szektor a digitális jelenben – "Ki nyeli le a keserű pirulát?"
FMCG kiskereskedelem térben és időben
Trendek és elemzések a hazai e-commerce szereplőinél 2022-ben
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató