Menü

Magyar technológia a streaming világrekord mögött

by google news, július 20, 2018
A Hotstar, India első számú prémium video szolgáltatója megdöntötte a YouTube online világrekordját az adott közvetítést egyidejűleg nézők számában. A rekordot május 27-én érték el, a Chennai Super Kings és a Sunrisers Hyderabad fordulatos krikett mérkőzése alatt mely a 2018-as Indiai Premier Liga bajnoki címéről döntött. A mérkőzés legfordulatosabb perceit, amikor a Chennai Super Kings […]

A Hotstar, India első számú prémium video szolgáltatója megdöntötte a YouTube online világrekordját az adott közvetítést egyidejűleg nézők számában.

A rekordot május 27-én érték el, a Chennai Super Kings és a Sunrisers Hyderabad fordulatos krikett mérkőzése alatt mely a 2018-as Indiai Premier Liga bajnoki címéről döntött. A mérkőzés legfordulatosabb perceit, amikor a Chennai Super Kings megfordította és végül megnyerte a találkozót 10,3 millió néző követte egyidejűleg a Hotstar-on.

A korábbi rekordot a YouTube tartotta az úgynevezett “Red Bull Stratos” élő közvetítésével. Felix Baumgartner sztratoszférából történő ugrása elérte az online élő adások körében addig soha nem tapasztalt, 8 milliós egyidejű nézőszámot, amely több mint két és félszerese a legnagyobb amerikai sportesemény, a Super Bowl 2018-as, 3.1 milliós online nézőszámának.

Magyar léptékben a legnagyobb, egyidejű online felhasználói csúcsot az e-kereskedelemben Black Friday alkalmával mérhetjük. Az egyik legnagyobb hazai webáruházon, az eMag-on a rekordot 184,587 látogató egyidejű böngészése jelentette 2017 novemberében.

A Hotstar csapata és szolgáltatói kemény munkával küzdötték le a technológiai akadályokat annak érdekében, hogy az élő közvetítés alatt a szolgáltatás ne veszítsen a színvonalából és a felhasználói élmény még a rekord nézőszám alatt se csorbuljon. Külön nehézséget jelentettek az olyan hirtelen megugrások a nézőszámban, amelyeket a több mint 150 millió eszközre kiküldött értesítések eredményeztek.

A döntő nézőihez hozzáadódott még az a 600 ezer felhasználó, akik böngészték a Hotstar katalógusát, amely több mint 100,000 órányi filmet és sorozatot tartalmaz 17 nyelven, tovább növelve az egy időben aktív felhasználók számát összesen 10,9 millióra.

Százezernyi elérhető mozifilm és TV műsor rengetegében böngészve, akár végtelenségig kereshetnénk a számunkra érdekes tartalmat. Ekkora kínálat esetén egyértelmű, hogy a felhasználók platformon töltött idejének maximalizálása, és az érdeklődésük megtartásának érdekében a személyre szabás és az ajánlórendszerek alkalmazása mára már elengedhetetlen kelléke az összes tartalomszolgáltatónak, különösen az olyan széleskörű tartalommal rendelkezőknek, mint a Hotstar.

Az elérhető legjobb felhasználói élmény érdekében, az indiai cég 2016-ban kiértékelte a perszonalizációs szolgáltatások piacát, és úgy döntött, hogy teszteli a vezető technológiákat. A számos integrációs ponton végrehajtott tesztek során a magyar alapítású Gravity R&D perszonalizációs motorja, a Yusp túlszárnyalta a konkurenciát az összes, előzőleg megállapított mérőszámban.

Az A/B teszttel végzett összehasonlítás során a Yusp ajánlórendszer 50%-kal növelte az átkattintási arányt és 30%-kal a felhasználók tartalomfogyasztással töltött idejét a versenytársakhoz képest.

A teszt óta a perszonalizációs technológiának a Hotstar-on belüli felhasználása egyre emelkedik, így a Yusp csapata is fokozatosan igazítja hozzá infrastruktúráját a dinamikusan növekvő felhasználói bázis kiszolgálásához, amely a 2018-as indiai krikett bajnokság meccsei alatt naponta több mint 1 milliárd perszonalizált videó-ajánlást jelentett.

“A Hotstar újabb és újabb határokat tör át a globális célkitűzéseinek eléréséhez vezető úton, melynek során annak érdekében, hogy a nézők által elvárt magas felhasználói élményt fent tudják tartani a technológiai partnereire is támaszkodik. A Yusp integrálva van a Hotstar böngészési folyamatainak alapjaiba, így az IPL (Indian Premier League) alatt nyújtott kiemelkedő támogatásuk és a rendszer skálázhatósága elengedhetetlen volt.

Mindenképpen említést érdemel a Yusp által tanúsított, a legkülönbözőbb üzleti célokat kiszolgálni képes flexibilitás is.” - nyilatkozta Shobhit Singhal a Hotstar csapatából.

A Gravity RD által szolgáltatott Yusp perszonalizációs rendszer gondoskodott a zavartalan, személyre szabott élményről, még a döntő végső, rekord nézőszámot jelentő pillanataiban is: ez másodpercenként 121,000 valós idejű, személyre szabott ajánlást, illetve 130,000 viselkedés-alapú felhasználói esemény rögzítést jelentett.

Hotstar

A Hotstar, India legnagyobb prémium video streaming platformja hozzáférést ad az összes jelentős globális sporteseményhez, s több mint 100,000 órányi filmhez, amelyek 17 nyelven érhetőek el. A 2015 elején indított applikáció India legtöbbet letöltött alkalmazásának mondhatja magát, és mára 350 millió felhasználója van a fejlett video streaming technológiának és a minden eszközre optimalizált adásminőségnek köszönhetően. A Hotstar a Google Play Store és az Apple App Store toplistás helyeire tört fel és mindkét helyen bekerült 2017 legnépszerűbb alkalmazásai közé.

Yusp

A Yusp egy perszonalizációs motor, amely releváns, intuitív és személyre szabott felhasználói élményt nyújtva biztosít bevételnövelést ügyfeleinek. A kliensek között megtalálhatóak e-kereskedelmi kkv-k és nagyvállalatok, apróhirdetési platformok, több millió felhasználóval rendelkező tartalom és video szolgáltatók, telekommunikációs és hagyományos fizikai bolthálózattal rendelkező cégek is, melyek a fizikai térben is kihasználják a személyre szabott megoldásokat.

A személyre szabás célja feltárni a személyes ízlés és az implicit, valamint az explicit felhasználói preferenciák közötti kapcsolatot, kifinomult, skálázható gépi tanulási algoritmusok segítségével. A Yusp csapata több mint 100 adaptív tanulású algoritmust fejlesztett ki, iparág specifikusan az ügyfeleik különböző üzleti modelljeire.

Források:

Hotstar világrekord
Super Bowl nézőszám
eMAG Black Friday
Red Bull Stratos

Blog

Facebook: tesztelik a Sets nevű funkciót

A Facebook megtámadja a Pinterest-et a Sets nevű funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy több státuszfrissítést, fotót vagy videót válasszanak a felhasználók, és ezeket tematikus gyűjteményként osszák meg. A Facebook már évek óta próbálja felvenni a versenyt a Pinterest-tel. Gondoljunk csak a gyűjteményes hirdetésekre, amelyek lehetővé teszik, hogy az emberek elemeket mentesenek el a profiljuk kívánságlistáján. […]
2017-10-27
Blog

Ismerd meg a dropshipping üzleti modell előnyeit és hátrányait!

Mi ennek a kereskedelmi módszernek a lényege, és vajon kinek érdemes e megoldás mellett döntenie? Néhány fontos tényezőt kiemelve bemutatjuk a dropshipping legfontosabb jellemzőit.
2023-04-03
Blog

Lájkok fogságában

Az alternatív valóság kifejezés hallatán azonnal a tudományos fikciók jutnak eszünkbe. Létezik egy nagyon hasonló dolog, ami valós, benne élünk, minden nap találkozunk vele. Ez a social media. A közösségi média minden korosztály számára lehetőséget ad, hogy elkerüljék a valóságot és megteremtsék a maguk tökéletes világát. Ezt a tökéletes világot aztán emberek százai, ezrei vagy […]
2017-08-15
Blog

Keress állást a Facebook-on!

A Facebook bekapcsolta Magyarországon is a Jobs funkciót, amelyben könnyen lehet álláshirdetést feladni és munkát keresni. A Facebook Jobs oldalán munkát lehet keresni és kínálni, amelyet végre hazánkban is bekapcsoltak. Ehhez a bal oldalsáv “Felfedezés” menüpontra, majd a “Továbbiak” lehetőségre kell kattintani, és megtalálhatjuk az “Állások” menüpontot. Egyelőre még nem sok állás van a felületen, […]
2017-11-15
Blog

3 tipp: hogyan alakítsunk ki hűséges rajongótábort?

A szórakoztatóipart sok mindent taníthat a marketingeseknek arról, hogy hogyan építsék be az online rajongótáborokat, más néven “fandomokat”a cégek stratégiájába. A leghűségesebb rajongók töltik le először az új albumot, nézik meg egy sorozat legfrissebb epizódját vagy vesznek jegyet a meghirdetett koncertre. Azonban az online rajongótáborok jelensége nem korlátozódik a szórakoztató iparra. Más területeken is fellelhetőek, […]
2016-01-29
Blog

Így növeld a Facebook közösségedet!

Az év elején Mark Zuckerberg sok újdonságot jelentett be a Facebook felületével kapcsolatban. Januárban megváltozott az algoritmus, így többet találkozhatunk a barátaink és a csoportok bejegyzésével az üzenőfalon, emellett nagyobb figyelmet szentelnek az álhírek terjedésének meggátolására. A változás célja, hogy a személyes kapcsolatokra összpontosítsanak a felhasználók és ösztönözzék őket a pozitív, aktív szerepvállalásra. Mit jelent […]
2018-03-14
Blog

Online vásárlás: egyre népszerűbbek a csomagautomaták és a „zöld” webáruházak

Habár a házhozszállítás népszerűsége töretlen, de csomagautomatát is sokan választanak, elsősorban a rugalmassága miatt – többek között ez is kiderült a Reacty Digital és az Olcsobbat.hu közös felméréséből. Cikkünkben az online vásárlási szokásokat vizsgáló kutatás legfontosabb, legérdekesebb eredményeit ismertetjük.
2023-01-20
Blog

Népszerűsíts Instagramon!

Gondoltad volna, hogy YouTube csatornádat az Instagramon is népszerűsítheted? Ha üzleti célokra üzemeltetsz YouTube csatornát, akkor érdemes beállítani azt a profilban. Ugyan a webhelynél csak egy URL lehetőség van, de megadhatsz egy második URL-t is az Info mezőben, amely a YouTube csatornádra irányít át. Ez azonban csak az üzleti fiókoknál működik. Mivel az Instagram a […]
2018-05-10
Az e-kereskedelem jövője
Online könyvkereskedelem - Hanyatlás vagy fénykor?
Van mire koccintani? - Alkoholos italok az online piactéren
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató