Menü

Ne törj össze – kommunikálj!

by Anna Bognar, március 30, 2020
A jelenlegi helyzet hatására rengeteg nem várt változás érte és érheti még a jövőben vállalkozásunkat. Ahhoz, hogy ezt az időszakot a lehető legkevesebb veszteséggel vészeljük át, szeretnénk számotokra hasznos tippekkel, javaslatokkal szolgálni.
Blogpost főkép - válságos időkben is kommunikálj! - Eazy Digital

A jelenlegi helyzet hatására rengeteg nem várt változás érte és érheti még a jövőben vállalkozásunkat. Ahhoz, hogy ezt az időszakot a lehető legkevesebb veszteséggel vészeljük át, szeretnénk számotokra hasznos tippekkel, javaslatokkal szolgálni: 

1. Fókuszálj!

Először is, fontos, hogy átformáljuk a gondolkodásmódunkat és új tervekkel álljunk elő a jövőre vonatkozóan! Ha ügyesek vagyunk, egy-két területen még előnyt is kovácsolhatunk magunknak. 

Ehhez a következő tanáccsal szolgálnánk:

- Legyen egy becslésed !

Mit jelent ez pontosan?

Sajnos a mi zsebünkben sem lapul a bölcsek köve, de vannak tippjeink, feltevéseink arra vonatkozóan, hogy meddig fog még ez az időszak tartani.

Egyszerűbben megfogalmazva MUSZÁJ, hogy meghatározzunk egy intervallumot, amin belül tervezhetünk. Olyan ez, mint egy kampány: van eleje és vége. Ha rossz a becslésünk, újratervezünk. Ez persze nem hangzik túl professzionálisnak, de mint azt fentebb írtuk, senki sem tud biztosat. Tervezni viszont kell és ahhoz pedig szükséges, hogy vélhető határidőket szabjunk.

2. Légy aktuális!

Vannak ügyfeleink, akik a COVID-19 kifejezést nem szeretnék sehol se megjeleníteni, és vannak, akik minden bejegyzésükben erre hivatkoznak.

Egyikkel sincs gond addig, ameddig a jelenlegi helyzethez idomulunk. 

Ehhez jöjjön két példa:

- Megelőzni a kérdést!

Menjünk elébe annak, ami most a vásárlóinkat legjobban érdekli!

Erre a legegyszerűbb példa, ha mindenhol megválaszoljuk, hogy egyáltalán nyitva tartunk-e még, vagy sem.

Kicsit összetettebb már, ha például arról írunk hírlevelet, hogy milyen módon védekezünk csomagolás és házhozszállítás közben.

- Nyújts segítséget vásárlóidnak!

Webshopok esetében tegyünk össze csomagokat, amelyek most a leginkább hasznosak lehetnek. Feküdjünk rá azokra a termékekre, amelyek megoldást nyújthatnak a helyzet szülte problémákra – legyen szó például az állandó otthonlét teremtette gondokról, vagy arról, hogy mi a legfontosabb hiánycikk most a háztartásokban.

3. Zárva vagy? Vegyél fel előrendelést/előregisztrációt!

Azoknak az ügyfeleinknek, akiknél ez kivitelezhető, javasoljuk, hogy előrendeléseket értékesítsenek!

Hiszen, ha minden visszaáll a „régibe”, várható, hogy hirtelen mindenki el akarja intézni a dolgait a magánrendelőkben, a fodrásznál, az optikusnál stb.

Ha vállalkozásunk engedi, és eddig még nem fektettünk ebbe pénzt/időt, akkor itt az alkalom rá, hogy időpontfoglaláshoz landing oldalt, vagy termékek értékesítéséhez webshopot hozzunk létre!

4. Ne engedd el az érdeklődők kezét!

Kevesebb a vásárlás, de nagyobb az online figyelem!

Ezt most könnyedén ki lehet használni, hogy a későbbiekben behozzuk a lemaradást. Erre nagyszerű felület most a social media, ahol kiemelt figyelmet kap minden hosszabb hangvételű, edukációs tartalom.

Ez az időszak nem a megpihenés, hanem az elköteleződési pontok kiépítésének ideje!

5. Remarketing mindenek felett!

Végül, de nem utolsó sorban: ahhoz, hogy a lead-eket alaposan meggyőzzük szolgáltatásunk/termékünk előnyeiről, hatványozottan fontos, hogy a médiazajban helyet kapjon a márkánk.

Minél több csatornán maradunk aktívak, annál több helyről tudjuk hatékonyan összegyűjteni az érdeklődőket, és lebombázni őket egy jól megtervezett remarketing kampánnyal.

Sokan lecsökkentik most a hirdetési büdzsét – ennek hozománya, hogy az átkattintások kedvezőbb feltételek mellett érhetőek el, így semmiképp sem érdemes teljesen leállni! Sőt, ha tehetjük, most könnyedén az élre kerülhetünk konkurenciánkkal szemben. 

NE FELEDJÉTEK:

Bármilyen kérdéssel, kéréssel kapcsolatban bátran keressetek minket - segítünk, akár social media tartalomgyártással, hirdetésekkel, vagy teljesen új online felületek létrehozásával kapcsolatban szeretnétek felvenni a kapcsolatot!

SŐT, a jó hírt a végére hagytuk: hamarosan ingyenes webinárium sorozatot fogunk indítani a számotokra, amelyről még a napokban bővebb tájékoztatót küldünk!

Vigyázzatok magatokra! 

Blog

Mindent a Threads-ről – egy barátságosabb Twitter ígérete

Idén júliusban a Twitter tulaj- és brandváltását követően a Meta előrukkolt a Threads névre hallgató, szövegalapú közösségi platformjával, hogy magukhoz csábítsák a Musk féle X-ből kiábrándult ex-tweetelőket. Lássuk, hogyan működik, és miben hoz újat 2023 meghatározó social felülete.
2023-08-22
Blog

Instagram: elindult a szavazás

Az Instagram egy újabb funkciót vezetett be, amelynek segítségével az ismerőseink, követőink véleményét könnyedén kikérhetjük a Stories felületen. Egy kifejezetten hasznos újítást vezettek be az önmegsemmisítő felületen, a szavazást. A megosztani kívánt képnél úgy tudunk szavazást indítani, hogy egy kérdést felteszünk, két válasz lehetőséget elhelyeznünk egymás mellett, és már meg is tudhatjuk, mit gondolnak a […]
2017-10-09
Blog

Videós hirdetések percek alatt a Google új eszközével

A jelenleg még beta állapotában közzétett YouTube Video Builder nagyon is aktuális a jelenlegi helyzetben, egyfelől új lehetőséget nyújt cégeknek a megváltozott kommunikációs körülmények között is szem előtt maradni. Másfelől bárki számára ingyenesen előállíthatóvá teszi a hirdetések videós formáját, ami egy hagyományosan idő, nyersanyag és erőforrás függő területnek számít.
2020-04-28
Blog

Egy szuper Facebook konferencián jártunk

Ma már talán nincs olyan vállalkozás, aki nem használja üzleti célokra a Facebookot. Azonban sokan nem profik a tartalomgyártásban vagy a hirdetésekben, de még a marketing szakembereknek is lehet újat mutatni a trükkökkel és  ötletekkel. Ezért is mentünk el a Kreatív Kontroll által szervezett Facebook-minikonferenciára, mivel előadiói listája már önmagában garantálta, hogy hasznos információkat kapunk […]
2018-04-21
Blog

3 ok az influencer marketing mellett

Az influencer marketing iránti érdeklődés még mindig magas. Ennek ellenére sokan még mindig nem szeretnének csatlakozni a trendhez, és nem használják ki az ebben rejlő lehetőségeket. Mutatjuk a három fő okot, hogy az influencerek miért teremtenek értéket a márkád számára! 1,  A befektetés megtérülése Az influencer marketing egyik legkedvezőbb előnye a megtérülési ráta. A márkák […]
2017-10-26
Blog

3+1 érdekes statisztika: így változnak a keresési szokások a világhálón

Talán még te is emlékszel a Google egyeduralmának időszakára, amikor az ember úgy érezhette: a keresőóriás az egyetlen lehetőség a netes információszerzésre. Nos, ezeknek az időknek vége, hiszen nagyon sokan már más csatornákon (is), például a közösségi média felületein keresik a választ a kérdéseikre. 
2023-08-10
Blog

Törődj többet magaddal: 10 lépés a sikerért

Itt az ideje, hogy elkezdj tenni a saját sikerességedért és karrieredért. Az alábbiakban tíz pontba szedtük a sikerhez vezető út kulcsfontosságú motívumait. Mikor el szeretnél érni valamit, vagy a legjobbat akarod kihozni magadból, az általában nagy elkötelezettséget és energiabefektetést igényel. Ha sikeressé vagy megbízhatóvá akarsz válni a munkahelyeden, vezetőként,  a saját vállalkozásodban, és kreatív a […]
2016-01-19
Blog

A fókuszszó kihívás

Új év, új lehetőségek, új kihívások. Az ünnepek véget értek, így sok marketing szakember vizsgálja felül a teljesítményét a tavalyi évet összegezve, hogy ehhez igazítsák az új stratégiát. Ez új célokat és állásfoglalásokat is meghatározhat a vállalkozások számára. Ahogy a magánéletben újévi fogadalmat teszünk, úgy az üzletben is érdemes azt a szót megkeresni, amire fókuszálhatunk […]
2018-01-08
Online könyvkereskedelem - Hanyatlás vagy fénykor?
Van mire koccintani? - Alkoholos italok az online piactéren
Let's talk about sex(shop), baby – erotikus árucikkek az online piactéren
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató