Menü

Milyen elemekből állhat egy hatékony futárlogisztikai portfólió?

by Takács Mihály, June 22, 2023
Ahány vásárló, annyi vásárlói preferencia – kereskedőként tisztában kell lenned azzal, hogy a vevőid milyen szolgáltatásokat részesítenek előnyben. Cikkünkből megtudhatod, hogy milyen elemeket tartamazhat egy hatékony futárlogisztikai portfólió, amely a lehető legtöbb preferenciára magas színvonalú megoldást kínál.

Van olyan vásárló, aki még mindig ragaszkodik a fizikai boltban történő személyes átvételhez. Akad, akinek az a legkényelmesebb, ha a futár az otthona ajtajáig hozza megrendelt terméket. És persze egyre többen esküsznek a csomagpontokra és/vagy a csomagautomatákra. 

Ahogy már említettük: ahány vásárló, annyi vásárlói preferencia. Ha szeretnéd alaposabban megismerni, hogy milyen kiszállítási módozatokat és extra szolgáltatásokat építhetsz be a futárlogisztikai portfólióba, akkor érdemes alaposan átböngészned Takács Mihály, a FUTAR.HU Logisztika Kft. ügyvezető igazgatójának alábbi írását.

Nem is kérdés: webáruházként biztosítanod kell a házhoz szállítást!

A házhoz szállítást minden termékméret, termékkategória esetében biztosítanod kell. A legtöbben ezt a kényelmes megoldást választják, még akkor is, ha minden nap elmennek a bolt vagy az automata mellett. 

A futárszolgálat a személyes vásárlás élményéből nyújt egy kis szeletet a vásárlóknak. A futár egy pillanatra az eladód és webshopod képviselője lesz egy személyben; ő az, aki személyesen találkozik a vásárlóddal és az utolsó benyomást hagyja a vevőben. A türelmes, udvarias futár szimpátiát kelt a megrendelőben, és visszatérő vásárlókat generál neked. 

A házhoz szállítás hátránya a magasabb költsége lehet – összehasonlítva a fix pontos megoldásokkal –, de a szolgáltatási díj különbözetét a legtöbb vásárló hajlandó megfizetni a kényelmesebb kiszállítás érdekében. Mindenképpen azt javaslom, hogy több futárszolgálattal működj együtt, és ezen a téren engedj szabad választást a vásárlóidnak, hiszen mindenkinek van kedvenc futárszolgálata. 

Induláskor közvetítőn keresztül tudsz gazdaságosan és hatékonyan számos futárszolgálathoz kapcsolódni, később pedig, nagyobb csomagszámnál már közvetlenül is ki tudsz alakítani több kedvező díjú szerződést.

Miért van szükség fix pontos átvételi lehetőségre?

Fix pontos átvételi lehetőségnek a csomagpontokat és a csomagautomatákat hívjuk. Egyetlen

hátrányaként az automata visszáruzást említeném: amennyiben a vásárló 1-2 napon belül nem fordít energiát a termék átvételére, akkor a termék automatikusan visszaszállításra kerül. Szerencsére az egyre sűrűbb hálózatnak és a gyors kiszállításnak köszönhetően a vásárlók könnyebben tudják eldönteni a vásárlás alkalmával, hogy mikor és hol tudják a lehető legegyszerűbben átvenni a csomagot. 

A pandémia alatt értelemszerűen népszerűvé váltak a csomagpontok és -automaták, de manapság is hasonló előnyökkel bírnak, mint a social distance időszakában. Akad ugyan, aki manapság is azt tartja az automata pozitívumának, hogy nem találkozik senkivel, de

a legfontosabb előnye a fix pontos átvételnek, hogy nem kell alkalmazkodni a futárhoz.

Egyre nő a csomagautomaták száma

A piaci trendek az automata felé mozdulnak: lényegesen olcsóbb, éjjel-nappal feltölthető csomagokkal, valamint 0-24-ben átvételi lehetőséget is kínál. Egyre sűrűbb a csomagponthálózat és nagyobb lefedettséggel bír, így sokak számára kényelmesebben beilleszthető a napi megszokott útvonalba. A csomagautomaták száma elképesztő ütemben növekszik, 2021-2023-ban több ezer automatát telepítettek a szolgáltatók.

Kisebb méretű csomagok számára ideális

Az automatában a rekeszek száma véges és a méretük meglehetősen behatárolt, a csomagpontokon rugalmasabb a raktárhely. Kis méretű csomagokat szinte mindig automatába rendelek, nagyon szerethető ez a megoldást. Kihagyhatatlan része a fix pontos hálózat a futárlogisztikai portfóliónak.

A nagy méretű termékek esetén viszont nem jelent valódi megoldást. Ha terjedelmes és nagy súlyú termékekkel is foglalkozol, akkor ne felejtsd el beállítani, hogy mely termékek esetén választható a fix pontos kiszállítás. Ezeknél az árucikkeknél kizárólag a házhoz szállítás alkalmazható még, akik esetleg a kedvezőbb árazása miatt mégis a fix pontot választják, azok is kellemetlen tapasztalatot szereznek a webshoppal kapcsolatban – ez pedig elfogadhatatlan végeredmény.

Másrészről azoknál a termékeknél, ahol a címzett esetleg szégyelli a vásárlást, ott jelentős

forgalomnövekedést jelent a csomagautomatás átvételi lehetőség. Ilyen termékek lehetnek például az intim termékek, a szexuális segédeszközök, a fogyással kapcsolatos étrendkiegészítők, a gyógyhatású készítmények és így tovább.

Biztosíts-e személyes átvételt?

A személyes átvétel biztosításának jelentős beruházási igénye van. Általában csak a helyszín

behatárolt környezetében válik reális lehetőséggé. A vásárlók kiszolgálása rendkívül időigényes, és sokszor olyan kérdésekkel fordulnak az eladóhoz, amit a termékleírásnál is elolvashattak volna. A fizikai bolt emeli a költségszintet, így az árversenyben kihívást jelent. 

A személyes átvétel nem automatizálható, a teljes nyitvatartási időre meg kell oldanod a fizikai jelenlétet. Ezzel szemben legalább ugyanennyi előnye is van!

Megbízhatóságot tükröz

A fizikai bolt megbízhatóságot kölcsönöz a webáruháznak. Sajnos a webáruházban vásárlók könnyen szerezhetnek olyan tapasztalatot, hogy a félrevezető tájékoztatást követően nagyon silány minőségű terméket kapnak, vagy a csomag csak jelentős késéssel érkezik meg. Előfordul, hogy a webshop a vásárlást követően elérhetetlenné válik, nem teljesít, hibás terméket küld. 

Biztos vagyok benne, hogy te azzal az elhatározással indulsz neki minden napnak, hogy elégedetté és boldoggá teszed a vevőidet. Viszont közülük sokan rendkívül gyanakvók lehetnek a máshol szerzett negatív tapasztalatok miatt, így a fizikai helyszín – még ha egyesek számára nincs is elérhető távolságban – azt a stabilitást és piaci jelenlétet sugározza, ami megerősíti abban, hogy egy számonkérhető, szabályosan működő és jóhiszemű webáruházban vásárol. Sokan bíznak a szakértelemben, az eladóval való személyes találkozásban. Megnéznek, összehasonlítanak néhány terméket online, de kérdések maradnak bennük, így inkább ellátogatnak a bemutatótermedbe.

Jelentősen nőhet a kosérérték

A személyes találkozás alkalmával meg tudod mutatni neki, hogy milyen termékek közül érdemes választania, milyen kiegészítők érhetőek el hozzá, milyen szolgáltatásokat tudsz hozzá kínálni, és kiderülhet, hogy más igényeire is van megoldásod. A kosárérték jelentősen növekszik. A személyes átvétel legolcsóbb formája, ha a lakhelyed környékén heti 2 nap 2 órára elérhetővé teszed a csomagátvételt, de őszintén megvallva véleményem szerint ez időpocsékolás. A személyes átvételnek bemutatóteremmel, fizikai bolttal együtt van értelme még akkor is, ha ez a helyszín egy garázs, aminek a nyitvatartása nem folyamatos. Árukészletnek kell lennie a helyszínen, valamint jó szakembereknek, akik lelkesedéssel beszélnek a termékeidről és jószándékkal szolgálják ki a vásárlóid igényeit. 

Jogszabályi lehetőséged megvan, hogy a webáruházban más árakat alkalmazz, mint a fizikai boltban, de ez meglehetősen rossz benyomást kelthet a vásárlóidban. Lehet, hogy érdemes néhány kiegészítő terméket kizárólag a fizikai boltban készleten tartani, amiket online korábban nem sikerült eladni. 

Mikor érdemes állandóan elérhetővé tenni?

A bemutatóteremmel kapcsolatban csak annyi költséget vállalj, ami megtérül a személyes értékesítéssel. Jó belépő lehet egy szépen berendezett garázs vagy kis üzlethelyiség, ami heti háromszor 4 órára nyit ki. Ha azt tapasztalod, hogy hosszabb nyitvatartással is megtérül, akkor érdemes állandóan elérhetővé tenni a lehetőséget. A fizikai boltot leginkább azok tarthatják reális megoldásnak, akik a saját raktárinfrastruktúra mellett döntöttek. 

Költséghatékony és kézenfekvő megoldás a kiszolgáló személyzetet kisebb forgalom mellett bevonni a webes csomagok összekészítésébe és a raktári rend fenntartásába. A raktár rendezetté tételével és minimális átalakításával közvetlenül a raktárban biztosítható a személyes átvételi lehetőség. 

Építsd a bizalmat az online térben a raktáradról, bemutatótermedről készült kültéri és beltéri fényképekkel.

Kényelmi szolgáltatások a vásárló igényeire szabva

A fenti átvételi módok szinte kötelező elemei a futárlogisztikai portfóliónak, de ha több hozzáadott értéket szeretnél adni a vásárlóknak, akkor ki kell egészítened a palettát olyan elemekkel, amelyek különleges vásárlói élményt biztosítanak. 

Az alábbiakban javaslok néhány lehetőséget.

Szállítási idő

  • Napon belüli kiszállítás: főleg impulzusvásárlások esetén lényeges, előnye a közel 100%-os kézbesítési arány, minimális elállás.
  • Esti kiszállítás: nem kell szabadságot kivenni, nem kell aggódni, hogy lesz-e otthon valaki, személyesen veheti át otthon a vásárló.
  • Adott időpontban történő kiszállítás: akár a vásárló választja, akár csak tájékoztatást kap már a vásárláskor a pontos időpontról, mindenképpen kényelmesebbé és tervezhetőbbé teszi a vásárló napját.
  • Hétvégi kiszállítás: nagy értékű termékek esetén, ha a vásárló mindenképpen személyesen akar jelen lenni és nem szeretne szabadságot kivenni; nyaralóba történő rendelés esetén; olyan terméknél, amit össze kell szerelni vagy több idő a helyére tenni.

Extra szolgáltatások

  • Beüzemelés, összeszerelés: műszaki cikkek, bútorok esetén nagyon népszerű. Jelentheti a mosógép vízre kötését vagy a kanapé lábainak a felcsavarását, vagy akár egy komplett bútor összeépítését.
  • Csomagolóanyag elszállítása: főleg nagyméretű termékeknél okozhat problémát a vásárlóknak, hogy a nagyobb mennyiségű hungarocell-, fólia- és kartonhulladékot szelektív tárolóba helyezzék. Ráadásul ilyenkor a terméket is alkalma nyílik a vásárlónak tüzetesen megvizsgálni, így az utólagos reklamáció esélye minimális.
  • Régi darab elszállítása: sokat segít a vásárlónak, ha megkönnyíted az életét az elektrohulladék elszállításával – bizonyos termékek esetében kötelező is, de kiterjesztheted más készülékekre is. A régi bútordarabok, kerti eszközök elszállítása és az újrahasználat vagy a szelektív hulladékkezelés megszervezése magas vásárlói élményt nyújt. A még biztonságosan használható készülékekkel és bútorokkal támogathatod alapítványok munkáját is!

A fentiek alapján meg tudod határozni, hogy milyen kiszállítási módozatokat és extra szolgáltatásokat szeretnél beilleszteni a futárlogisztikai portfólióba, hogy az a lehető leghatékonyabban működjön.

Blog

10 legfontosabb tavaszi közösségi média kampány

A március idén kiemelt időszak volt a közösségi média világában: nem csak a nemzetközi nőnaphoz és a húsvéthoz kapcsolódó kampányok, de nagy változást hozó közösségi média hírek is megjelentek. Nézzük végig a legfontosabb kampányokat és híreket, mert a tavasznak még korántsincs vége, sok változást hozhat még a közösségi média világába. Microsoft: #MakeWhatsNext A nemzetközi nőnap alkalmából a […]
2016-04-11
Blog

Népszerűsítsd a videókat Facebookon!

A YouTube szerint naponta több mint 500 évnyi videótartalmat nézünk meg a Facebookon keresztül. A videók megtekintését végző emberek 40 százaléka videóhivatkozásokat oszt meg online a barátaikkal. Tehát könnyű népszerűsíteni a YouTube csatornát a Facebookon keresztül is, csak tüntess fel az oldaladon egy olyan linket, amely erre a csatornára vezet. Alternatívaként be lehet ágyazni a […]
2018-05-31
Blog

BeReal: egy közösségi platform, ami szembeszáll a valóság torzításával

Az elmúlt években számos közösségimédia-felület terjedt el széles körben vagy tűnt el a feledés homályába. Most éppen egy francia szolgáltatás tör egyre feljebb és feljebb, ami hiába működik már jó ideje, csak az elmúlt hónapokban ugrott a letöltési toplisták élére. A BeReal a radikálisan újszerű nézőpontjának köszönheti népszerűségét. De vajon márkaként megéri egyből jelen lenned ezen az új felületen?
2022-10-12
Blog

Milyen Technológiákat Használnak Az Ország Boltja Díjazott Webáruházak?

Milyen Technológiákat Használnak Az Ország Boltja Díjazott Webáruházak? Jelenleg is zajlik a 2017-es Ország Boltja szavazás, amit idén 7. alkalommal indítottak útjára, keresve a 400 nevező közül az év webáruházait minőségi és népszerűségi szempontok alapján. A szeptemberi díjátadó előtti áttekintésként a tavalyi évben díjazottak teljes listája itt böngészhető, akik ez esetben az elemzés alapját is képezik. Célja […]
2017-08-11
Blog

Hét hiba, amit az ünnepi hírlevelekben érdemes elkerülni

Az ünnepi vásárlási szezonban sok esetben nem feltétlenül az online hirdetések a legfontosabbak, azonban ezeknek is döntő szerepe lehet a siker elérésében. A legutóbbi “Fekete Péntek” email marketingjével kapcsolatos néhány statisztika szerint az email marketing eredményezte a látogatások negyedét, ami egyértelműen bizonyítja, hogy az email marketing sikeres lehet, azonban érdemes odafigyelni az esetleges buktatókra, amelyek […]
2015-12-16
Blog

Halálhírek, pedofília, Glamour-napok és kovászos uborka – mutatjuk, mire keresett rá az ország júliusban

Újonnan induló sorozatunkban hónapról hónapra szemlézzük a Google dinamikus keresési statisztikáit, és megmutatjuk, milyen kifejezések perzselték fel az adott harminc napos periódusban a magyar internetet.
2020-08-31
Blog

Instagram: útmutató az analitikához

Az Instagram, mint fotó és videó megosztó platform kétségtelenül a piac legnagyobb közösségi média központja. Két rövid év alatt megduplázta a felhasználói bázisát 800 millióra és 500 millió napi aktív felhasználóra. A statisztikák azt mutatják, hogy a felhasználók ezen a felületen a legelkötelezettebbek. Ez az elköteleződés pedig nem korlátozódik a szponzorált tartalmakra. Mindezek ellenére a […]
2018-04-23
Blog

Okostelefon, okos döntés: a mobile first megközelítés jelentősége az e-kereskedelemben

Az okostelefonok és a táblagépek térhódításának köszönhetően az e-kereskedőknek már nemcsak lehetőségük, de kötelességük is weboldalukat mobilbaráttá alakítani. Az úgynevezett mobile first szemlélet ugyanis jelentősen hozzájárulhat a vállalkozás versenyképességének javításához, a vásárlók megtartásához.
2023-05-18
Egészség-sport cikkek kereskedelme - a tavaszi megújulás jegyében
Műszaki cikkek kereskedelme, avagy “mit dobott a gép”?
Pharma szektor a digitális jelenben – "Ki nyeli le a keserű pirulát?"
FMCG kiskereskedelem térben és időben
Trendek és elemzések a hazai e-commerce szereplőinél 2022-ben
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató