Menü

Videós hirdetések percek alatt a Google új eszközével

by Dobány Péter, április 28, 2020
A jelenleg még beta állapotában közzétett YouTube Video Builder nagyon is aktuális a jelenlegi helyzetben, egyfelől új lehetőséget nyújt cégeknek a megváltozott kommunikációs körülmények között is szem előtt maradni. Másfelől bárki számára ingyenesen előállíthatóvá teszi a hirdetések videós formáját, ami egy hagyományosan idő, nyersanyag és erőforrás függő területnek számít.

Sokak számára izgalmas és inspiráló termékkel jelentkezett a Google a napokban, amit izgatottan próbáltunk ki. Tapasztalatainkat ebben a cikkben osztjuk meg veletek.

A jelenleg még beta állapotában közzétett YouTube Video Builder nagyon is aktuális a jelenlegi helyzetben. Egyfelől új lehetőséget nyújt cégeknek arra, hogy a megváltozott kommunikációs körülmények között is szem előtt maradjanak. Másfelől bárki számára ingyenesen előállíthatóvá teszi a hirdetések videós formáját, ami egy hagyományosan idő, nyersanyag és erőforrás függő területnek számít. 

Milyen célra érdemes használni?

Fontos, hogy a Video Builder-rel létrehozható tartalmak elsősorban YouTube hirdetési célokhoz alkalmazhatóak. Terjedelemben 6 és 16 másodperces formátumok közül tudunk jelenleg választani, a Google kreatív irányelvei-, és a bevált receptekre épülő sablonok alapján. 

Preroll és in-stream megjelenéshez használható tartalmakról van tehát szó, amelyek a marketing mixünk és értékesítési tölcsérünk tetején remekül igazíthatóak márkaépítés, elérés, meggyőzés célokra. Ehhez megfelelő üzenettel érdemes létrehozni a videókat.

EAZY Tipp: Mivel rendkívül könnyen és gyorsan tudunk új videókat gyártani, érdemes több verziót is futtatni a videós kreatívokból, és tesztelni őket. Megfogalmazhatunk külön tartalmat és üzenetet eltérő célközönségeknek, mint például meglévő vásárlóink-, vagy remarketing közönségünk számára.

Videós hirdetések az értékesítési tölcséren belül

Lépésről lépésre

A sablonok ha nagy szabadságot nem is, de egy végletekig letisztult, egyértelmű irányt adnak, konkrét követelményekkel. Tudunk választani aktuális promóciónk hirdetéséhez, márkánk, termékkörök / szolgáltatásunk, sőt még mobilapplikációnk bemutatásához is alkalmas formátumot. 

Egy étterem vagy hagyományosan offline bolt esetén például nagy segítség lehet, ha pillanatok alatt készíthetünk videós tartalmat a kiszállításunk népszerűsítésére, vagy a rendelések leadásának új módjáról. Webáruházak akciós termékekre fókuszált tv spot jellegű hirdetéseket tudnak létrehozni, céges szolgáltatásunkat pedig interaktív módon tudjuk a megfelelő közönségnek bemutatni. 

Saját tartalmunk elkészítése a Video Builderrel 7 lépésben:

  1. Célokhoz megfelelő formátum kiválasztása
  2. Logók és céges színek megadása
  3. Képek feltöltése (formátumonként változó méret) és szövegek megírása
  4. Betűtípus kiválasztása (Google font gyűjteményből)
  5. Zene kiválasztása (Google ingyenes zene gyűjteményből)
  6. Utolsó ellenőrzések, finomítások, publikálás a YouTube csatornán
  7. Már indítható is a videós kampány!

Saját példának beta állapotú feed menedzsment szoftverünket választottuk, mint kísérleti nyúl. A Feed.Studio névre keresztelt megoldásunk röviden a katalógus import és exportok kezelését optimalizálja és egyszerűsíti. Utóbbiak gyakran nehézkes folyamatok, melyek fejfájást okoznak egyaránt ügynökségek és ügyfelek számára.

Nézzük meg lépésről lépésre, hogyan készült el a cikk végén megosztott videó:

1. A sablonok közül az interakciót bemutató változatot választottuk, hiszen a cél, hogy megismerjék, kipróbálják a terméket mostani állapotában, amihez egy early bird, $1,000 kupont is biztosítunk.

1. lépés: válasszuk ki a céljainknak leginkább megfelelő alapsablont

2. Logoként 1000x500px-es méretben előkészített png formátumú képpel dolgoztunk, színben pedig elsődleges brand színünket adtuk meg. Lehetséges többféle módon is megadni színt, vagy ha nincsenek fix színkódok, egy szimpatikusat “kikeverni”.

3. A sablon álló fekvésű, 1080x1920px méretű képeket kíván, amik a mobileszköz kijelzőjén fognak megjelenni, így ide a szükséges 3 változatot vettük fel, kiegészíve a 7 szövegrészlettel (fő üzenet + 3 kép üzenete, call to action felirat és gomb szöveg, valamint az url-ként megjelenő hivatkozás). A szövegek terjedelme típusonként eltérő, de mindenképpen rövid címsorokban kell megfogalmazni az üzenetet.

Az esetünkben ez tartalmazza a termék szlogenjét “Feed me baby”, elsődleges célcsoportjait, főbb előnyeit és végül magát az early bird ajánlatunkat.

4–5. Betűtípusnak a Google Font katalógusának kínálatából tudunk választani, ahol a közel 1,000 betűcsalád kellően nagy szabadságot biztosít a választásban, remélhetőleg tartalmazva céges betűtípusunkat is. Zenében ekkora repertoár nem áll rendelkezésre, viszont sablonként külön javaslatokat kapunk a Googletől zenetárból (egyéni hangsáv és zene feltöltésre sajnos itt nincsen lehetőségünk).

Bátran készítsünk több változatot is a teszteléshez!

6–7. Miután a fentieket sikeresen kiválasztottunk, már csak pár kattintásra vagyunk a kész videónktól. Nagyon fontos adottsága a szerkesztőfelületnek, hogy publikálás után már nem lesz lehetőségünk változtatni a kész videón, így mindenképp használjuk ki az előnézeti lehetőséget, ahol még a közzététel előtt tudunk generálni egy változatot az összegyűjtött elemeinkből. Ha valamit módosítani szeretnénk, itt még nyugodtan visszamehetünk egy lépést és készíthetünk új változatot.

Amennyiben a közzététel után mégis szükségünk lenne egy újabb változtatásra, vagy akár egy másik, hasonló verzióra, akkor megnyitva a közzététel utáni oldalt, később még újra tudjuk kezdeni az elkészült anyagok duplikációjának segítségével.

Itt pedig látható a mi friss, közzétett változatunk:

Eddigi tapasztalatok alapján mi elégedettek vagyunk a végeredménnyel, ami bár nem tökéletes, de nagyjából fél óra tervezés, apró grafikai munka után bárki egy könnyed, formailag megfelelő hirdetést tud készíteni igénye szerint. A mostani funkciók, sablonok, zenék, beállítások a jövőben még nagy valószínűséggel tovább fognak bővülni, akár hosszabb, komplexebb megoldást is nyújtva.

Ha Te is ki szeretnéd próbálni a Video Buildert, és van már Google hirdetési fiókod, kattints ide, és regisztráld beta kérvényed, ami pár napon belül elbírálásra kerül. Amennyiben már saját videót is készítettél, kíváncsiak vagyunk, neked hogy sikerült és milyen tapasztalataid voltak. Oszd meg velünk a hello@eazy.digital email címen!

Ha úgy érzed segítségre lenne szükséged videós tartalmaid létrehozásában, vagy szeretnél új kampányt indítani frissen elkészült videóddal, az Eazy Digital csapata kíváncsian várja ötleteidet!

Online/Digitális marketing, Social Media kérdéseiddel bátran vedd fel velünk a kapcsolatot. Jelentkezz az oldalunkon: az EAZY Digital team mindig benne van egy jó közös munkában!

Blog

Együtt jobb? A Watch Party opció

A Facebook elkötelezett a felhasználók iránt, és egy olyan platform létrehozására törekszik, ami a vezető felülete minden baráti és családi, illetve még az idegenek közötti beszélgetéseknek is. Cél, hogy minden fontos témáról és eseményről való kommunikációt ezen a platformon tegyék meg a felhasználók. A globális social médiát tekintve a nyilvános beszélgetések nagy része olyan események […]
2019-04-03
Blog

Árcsökkentés helyett ajándék: mivel lepd meg a vásárlódat? 

Egy pszichológiai jellegű árképzési változtatással sokszor ugyanazt a hatást érheted el – a profitod feláldozása nélkül –, mintha az áraidat csökkentenéd. Ugyanis a legtöbbjüket vonzza az olyan termékek megvásárlása, amelyek mögött valamilyen érték lapul, ajándék formájában.
2022-10-14
Blog

Videós hirdetések percek alatt a Google új eszközével

A jelenleg még beta állapotában közzétett YouTube Video Builder nagyon is aktuális a jelenlegi helyzetben, egyfelől új lehetőséget nyújt cégeknek a megváltozott kommunikációs körülmények között is szem előtt maradni. Másfelől bárki számára ingyenesen előállíthatóvá teszi a hirdetések videós formáját, ami egy hagyományosan idő, nyersanyag és erőforrás függő területnek számít.
2020-04-28
Blog

Top 10 felkapott, trendi termék 2023-ban

Minden évnek megvannak a maga sztártermékei, amelyek iránt kiugróan megnő a kereslet. Azt persze fontos leszögeznünk, hogy természetesen ez nem azt jelenti, hogy a teljes termékpalettádat az aktuálisan felkapott termékek köré kell építened, azonban érdemes végiggondolnod, hogy melyikkel tudnád kiegészíteni.
2023-02-08
Blog

Mesterséges intelligencia a személyre szabott vásárlói élményért

Az online vásárlások robbanásszerű növekedése óta az üzleti szektor szereplői és a vásárlók is folyamatosan új lehetőségeket keresnek az ügyfélkapcsolatok és az értékesítési folyamatok optimalizálására. Az ügyfélközpontú megközelítés kulcsfontosságú az e-kereskedelem sikeréhez, a mesterséges intelligencia (AI) pedig nagyban hozzájárul a személyre szabott és hatékony vásárlói élmény kialakításához.
2023-05-08
Blog

Snapchat: a szabad véleménynyilvánítás felülete

A Snapchat gyorsan előtérbe került a digitális média világában a felhasználók gyors növekedése miatt: a szolgáltatás segítségével ma naponta 60 millió fotós üzenetet továbbítanak. A Snapchat (pillanatfelvétel-csevegés) egy képes, szöveges üzenetküldő alkalmazás, melyben az elküldött üzenetek a megnyitást követően legkésőbb 10 másodperc múlva eltűnnek, automatikusan törlésre kerülnek. A felhasználók pillanatnyi érzéseiket, gondolataikat és véleményüket oszthatják […]
2016-03-24
Blog

Google BigQuery összekötés Google Analytics 4-ben

Előző cikkünkben a Google Analytics 4-re való mielőbbi átállásáról és főbb funkcióiról írtunk, ezúttal pedig egy másik fontos funkciót, a Google BigQueryt és összeköttetési lehetőségeit mutatjuk be. 
2023-04-26
Blog

Hogyan tervezzünk látványos honlapot költséghatékonyan?

A felhasználók számára az első tíz másodperc döntő jelentőségű, amikor egy weboldalra látogatnak.  Ez alatt az idő alatt dől el, mennyi időt töltenek az oldalon, illetve az is, hogy egyáltalán visszalátogatnak-e máskor is.   Használjuk a sablonokat Sok sablon ingyenesen elérhető, ráadásul testre is szabhatjuk őket: színsémák, elrendezések, felépítések szerint. Mielőtt megszerkesztenénk a saját sablonunkat, […]
2016-04-04
A vinted story – Digitális turkálóból gigantikus online piactér
A recommerce felemelkedése – menő lett a használt cucc?
Az e-kereskedelem jövője
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató