Menü

Ezek voltak 2015 legjobb vírusvideói - Top 20

by google news, November 25, 2015
Az Unruly Media ebben az évben is elkészítette a 20 leggyakrabban megosztott videó listáját, melyen előre sejthető módon megjelennek a karácsonyi reklámok, de három Adidas reklám is helyet kapott. A tavalyi 29 millió megosztással szemben a top20 videót összesen 40 millióan osztották meg a Twitteren, Facebookon és a blogszférában, ami 38,5%-os növekedést jelent. Felmerülhet emiatt […]

Az Unruly Media ebben az évben is elkészítette a 20 leggyakrabban megosztott videó listáját, melyen előre sejthető módon megjelennek a karácsonyi reklámok, de három Adidas reklám is helyet kapott. A tavalyi 29 millió megosztással szemben a top20 videót összesen 40 millióan osztották meg a Twitteren, Facebookon és a blogszférában, ami 38,5%-os növekedést jelent.

Felmerülhet emiatt a kérdés: Mit csináltak jól ezekben a videókban, hogy ekkora a népszerűségük? Milyen eszközökkel keltették fel az emberek érdeklődését?

Hogy ezekre a kérdésekre választ kapjunk, vegyük sorra a 20 leggyakrabban megosztott videót!

Huszadik helyen végzett idén 625 545 megosztással az Adidas egyik reklámja, melynek motiváló üzenete: „Tegyél valamit, légy feledhetetlen! Vagy ne tegyél semmit, és elfelejtenek. A mát senki sem birtokolja. Ragadd meg!”

https://youtu.be/uiQVkoDlBbQ

A 2014-es „karácsonyi reklámháború” győztese, a Sainsbury reklámja ezúttal is bekerült a top20 videó közé, azonban nem tudott annyi megosztást szerezni, mint a riválisa, a John Lewis, aki a  “Mog karácsonya” videóval,  629 720 megosztással került a lista 19. helyére.

A video egy macska történetén keresztül három és fél percben elmondja, miről szól valójában a karácsony, és pozitív üzenetével, aranyos animált cicájával nem maradhatott le a toplistáról.

A lista 18. helyén egy újabb Adidas reklám szerepel 681 645 megosztással. A videó egyik főszereplője Lionel „Leo” Messi, de nem csak neki köszönhető a népszerűség. Akinek a sztárcsatár nem lenne elég a megosztáshoz, a videó végén még egy csavarról gondoskodtak a készítők.

https://youtu.be/uA-_HGiV6eM

Majdnem hétszázezer,  693 343 megosztással 17. helyen végzett az idén a John Lewis karácsonyi reklámja. Az “Ember a Holdon” karácsonyi video hagyományos abban az értelemben, hogy elsősorban a nézők érzelmeire hat. Az édes-bús videó üzenete egyszerű: karácsonykor mutassuk meg valakinek, hogy szeretjük.

https://youtu.be/wuz2ILq4UeA

A listán a legjobb, 16. helyezett Adidas reklám több híres focistát vonultat fel. A másik két Adidas reklámhoz hasonlóan feszült zenét, drámai narrációt tartalmaz, valamint a buzdító üzenete sem marad el: Ne kövess, alkoss magad!

A közel százezerrel többek által megosztott,  779 019 megosztással  megtisztelt reklám  18. helyen végzett.

https://youtu.be/hIqC9IYMUOU

Idén 15. helyezett lett a Coldplay musicalje, mely adományozásra biztatja a nézőket a „Red Nose Day”, számára. A Coldplay videója a Trónok harca musical készítésébe enged betekintést zenerészletekkel, a sorozat sztárjaival, valódi werkvideós stílusban. Aki szereti a népszerű sorozatot, az nem hagyhatja ki, nem véletlen hát, hogy 998 762-szor osztották meg.

A Clash of Clans mobiljáték Super Bowl reklámját egymilliószor osztották meg a közösségi oldalakon és a blogokon, amivel 14. helyezett lett a top20 legtöbbször megosztott videó között. Hogy miért?

Nos, a reklám főszereplője Liam Neeson, aki azt teszi, amihez a legjobban ért. Az “Elrabolva” stílusában mond monológot a játékbeli ellenségeinek, így ha a néző szereti a „dühös Neesont”, akkor a videót is szeretni fogja.

A lista 13. helyezettje a DC Shoes reklámja lett, a „Robbie Maddison’s Pipe Dream”.

A felvételek lenyűgözőek, nem csak a Tahiti táj, a tenger és főleg a tengert motorral átszelő Robbie Maddison. A hihetetlen mutatvány nem véletlenül érdemelt ki 1,1 millió megosztást a nézőktől.

A Pandora ékszermárka 1,16 milliószor megosztott „The unique connection” videója bizonyítja, hogy minden nő egyedi. Bekötött szemű gyerekek keresik meg benne az édesanyjukat, minden szülőt meghatva. Talán ezért lehetett ennyire sikeres a megosztók körében, hogy felkerüljön a top20 lista 12. helyére.

https://youtu.be/DRoqk_z2Lgg

A Metlife 11. helyezett lett a listán, 1,5 millió megosztással. A „My dad’s story: Dream for My Child” megható történet egy apáról a gyermeke szemével. Azt mutatja be, hogy a gyermek jövője minden áldozatot megér, és ezzel az üzenettel nem maradhatott le a listáról.

https://youtu.be/3bdm4NBYxII

Több, mint 2 millió megosztással 10. lett a Kleenex reklámvideója egy különös barátságról. A videó elmeséli egy fogyatékkal élő ember és egy fogyatékkal élő kutya, “Chance”, azaz „Esély” történetét, amely igazán jó érzést kelt a nézőkben, ezért könnyű megérteni a sikerét.

A 9. helyezett 2,1 millió megosztással a Microsoft videója lett, mely az előzőhöz hasonlóan felemelő. Főszereplői Alex, egy hétéves kisfiú, aki szereti a szuperhősöket, és akinek a karja nem fejlődött ki teljesen. A videó bemutatja, hogy Alex a valódi Vasembertől, Robert Downey Jr.-tól kapta meg a karprotézist, melyet a Microsoft Collective Projekttel együttműködve készített el a protézis tervezője.

https://youtu.be/oEx5lmbCKtY

A Fanpage.it 2,4 milliószor megosztott videója a nők elleni erőszak abszurditására hívja fel a figyelmet, melyben kisfiúkat és kislányokat párosítanak össze a készítők, és arra kérik a kisfiúkat, hogy pofozzák meg a lányt. A kisfiúk reakciója miatt érdemes megnézni ezt a reklámot.

A lista 7. helyezettje a Zorba „Maya” című videója lett 2,6 millió megosztással. Ez a videó is azt bizonyítja, hogy egy jó történetből, valamint a nézők érzelmeire való hatásból remek reklám születhet. Azt mutatja be, hogy milyen utópisztikus világban élhetnénk, ha mindenki hajlandó lenne megállni, és segíteni másokon. A korábban bemutatottakhoz hasonlóan pozitív üzenete igazán megmozgatta a videó nézőit.

https://youtu.be/2UqBbdA1z0w

A lista 6. helyén végzett az Ad Council „Diversity & Inclusion – Love Has No Labels” reklámja. A klipben röntgennel mutatnak rá, hogy milyen gyorsan hozunk ítéletet az emberekről, még akkor is, ha azt hisszük, nem vagyunk előítéletesek. Felhívja a figyelmet arra, hogy a szeretetnek nincsenek címkéi, és emiatt 2,7 milliószor osztották meg.

Nem volt kérdés, hogy jól fog teljesíteni a reklámversenyben a Budweiser Super Bowl reklámja az elveszett kutyáról. 2,8 millióan osztották meg a hazataláló kutyus megható történetét, ezzel az 5. helyet biztosítva neki a listán.

https://youtu.be/xAsjRRMMg_Q

Az idei 4. helyezett videó a kísérleti marketing jó példája 3 millió megosztással. A Roc by Ronaldo/Monster videójában Cristiano Ronaldo álruhában ejt zavarba egy csoportnyi embert fantasztikus labdakezelési képességével.

https://youtu.be/8H_DSErYUZk

A dobogósok között harmadik helyre került a Purina és a Buzzfeed videója, a Puppyhood, melyben egy férfi egy kiskutyában talál társra, és a kapcsolatuk kezdete annyira édes, hogy nem meglepő módon 3,02 millió megosztást hozott.

A második helyezett videó az offline marketing világához tartozik: egy bevásárlóközpont látogatóit lepték meg a Disney karakterei. A videó 3,9 millió megosztásának egyik oka az lehet, hogy a klip nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek érdeklődését is felkelti.

Az idei év győztese minden kétséget kizárólag az Android reklámja. Majdnem kétszer annyiszor 6,4 milliószor osztottak meg, mint a második helyen végzett videót, így semmi sem szoríthatta le a dobogó csúcsáról. De vajon miért? Mi ösztönözhette a rengeteg megosztót? A válasz egyszerű: a videó a szó szoros értelmében egy egyperces klip különféle állatpárokról. Olyan videó, melyet egyszerűen nem lehet mosolygás nélkül végignézni.

https://youtu.be/vnVuqfXohxc

A legsikeresebb online reklámok alapján könnyű megállapítani, mi tehet sikeressé egy hirdetést: keressünk egy pozitív üzenetet, kérjünk fel sztárokat a reklámozáshoz, használjunk minél aktuálisabb pop-kulturális utalásokat, döbbentsük meg a nézőket valami fantasztikussal vagy lenyűgözővel, amit még sohasem láthattak, válasszunk egy megható történetet alapnak, háttérnek pedig egy olyan zenét, ami hat a nézők érzelmeire, de ha ezek egyike sem szimpatikus, keressünk aranyos állatos videókat. Azzal nem tévedhetünk sokat.

Uncategorized @hu

A tavasz eddigi hat legsikeresebb videókampánya

Érdemes figyelemmel kísérni a YouTube legnézettebb videóit. Egyfelől izgalmas látni, hogy mely videó hirdetések keltik fel leginkább az emberek figyelmét, másfelől ötleteket is adhatnak számunkra saját videóink témaválasztása során. Lassan a tavasz közepén járva tekintsük át az eddigi legnézettebb videókat a YouTube. A tavasz eddigi legnézettebb videója az Always legújabb #LikeAGirl videója volt, amelyet több […]
2016-04-18
Uncategorized @hu

Videók, amikért megőrültünk

Az Ace Metrix mérései arra keresik a választ, hogy milyen jellemzők tesznek egy videó hirdetést igazán sikeressé. Az idei évben a tíz videó közül nyolc az emberek szívére hatott, igazolva azt, hogy egy érzelmes történet elmesélése hatékony módszer a nézők megérintésére. Nézzük meg az elmúlt hónapok legjobb videóit! A lista élén a Gillette “This Father’s […]
2016-07-10
Uncategorized @hu

3 sikeres márkaépítés módszer a gyakorlatban

A márkaépítés alapvetően azt a folyamatot jelenti, hogy hogyan teszed ismertté a márkádat, azaz hogyan fokozod az emberek tudatosságát, egyben vonzod be az újabb érdeklődőket. Gondolj arra, amikor új márkát dobsz piacra! Még senki sem tudja, hogy ki vagy, és fogalmuk sincs a márkádról, így a márka sem él még. Mielőtt sikereket érhetnél el vele, […]
2016-02-23
Uncategorized @hu

Facebook hirdetés: Hogyan célozzunk?

Kezdjük az elején: mi az az “and targeting”? Ahhoz, hogy erre választ kapjunk, először meg kell értetnünk a Facebook által eddig használt “or targetinget”. Ez azt jelenti, hogy ha két közönséghez szeretnénk eljuttatni üzenetünket, akkor csak az egyiket VAGY a másikat érnék el, nem pedig a kettő metszetét. Jó példa erre, ha mondjuk olyan embereket […]
2015-12-01
Uncategorized @hu

Vezető világmárkák helyi kampányai: 7 kampányvideó a nagyvilágból

Az online világ lehetőségeinek köszönhetően nem csak a már befutott, világmárkák számára lehetséges az, hogy nemzetközivé, vagy akár globálissá váljanak. 10 márka nemzetközi marketing kampányaiból mindenki kaphat tippeket. A nemzetközi piacokra kilépés mindenki számra lehetséges, csak egy kreatív stratégiára és a világpiac megértésére van szükség ehhez. A közösségi médiastratégia adaptálása, a több nyelvre való fordítás, a menük átalakítása […]
2016-03-18
Uncategorized @hu

Közösségi oldalak: Miért gondolod, hogy jelen kell lenned online?

Az első kérdésünk az szokott lenni, hogy miért? Miért gondolod azt, hogy jelen kellene lenned a közösségi oldalakon? Ha erre pontosan tudsz válaszolni, és a válaszod nem az, hogy azért mert minden versenytárs jelen van, akkor te már kiemelkedsz a sok-sok vállalkozás közül, akik vagy nem tudnak erre válaszolni, vagy azt válaszolják, hogy azért mert […]
2015-11-16
Uncategorized @hu

5 digitális marketing trend, amely meghatározza a jövőt

Új platformok és új technológiák jellemzik a digitális marketing jövőjét, ami hamarabb eljön, mint gondolnánk. Összeállításunkban ezekkel a trendekkel foglalkozunk.       Vásárlói szokások és karakterisztikus trendek: Egy marketingterv kidolgozása mindig azzal kezdődik, hogy megértjük a vásárlók változó szükségleteit, ezzel irányt adva az új trendünknek. A piac változásai – beleértve a vásárlók viselkedését – mindig különböző időkben […]
2016-12-14
Uncategorized @hu

SEO alapok: 1. rész: tartalom

A SEO vagyis keresőoptimalizálás az online jelenlét egyik legfontosabb kérdése, hiszen enélkül nem, vagy csak drága hirdetésekkel tudunk forgalmat generálni az oldalunkra. Ehhez kapcsolódva SEO sorozatunk első cikkében a weboldalak tartalmi felépítésével és tervezésével foglalkozunk. Lehet bármilyen szép, animált az oldal, ha a felhasználók nem találják meg gyorsan amit keresnek, elhagyják azt. Az első részben az […]
2016-06-02
Egészség-sport cikkek kereskedelme - a tavaszi megújulás jegyében
Műszaki cikkek kereskedelme, avagy “mit dobott a gép”?
Pharma szektor a digitális jelenben – "Ki nyeli le a keserű pirulát?"
FMCG kiskereskedelem térben és időben
Trendek és elemzések a hazai e-commerce szereplőinél 2022-ben
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató