Menü

Last minute tippek karácsonyi közösségi média kampányokhoz

by google news, december 19, 2015
Pár nap és itt a karácsony. A karácsonyi marketing kampányok még mindig zajlanak, hiszen ez az év legmozgalmasabb időszaka a kereskedők számára, főleg hogy sokan utolsó pillanatra hagyják az ajándékvásárlást. A november közepén elkezdett kampányok az ünnepek közeledtével kezdenek tetőzni, de nézzük meg – akár a jövőbe tekintve –, hogyan érdemes felépíteni a karácsonyi marketing kampányt […]

Pár nap és itt a karácsony. A karácsonyi marketing kampányok még mindig zajlanak, hiszen ez az év legmozgalmasabb időszaka a kereskedők számára, főleg hogy sokan utolsó pillanatra hagyják az ajándékvásárlást. A november közepén elkezdett kampányok az ünnepek közeledtével kezdenek tetőzni, de nézzük meg – akár a jövőbe tekintve –, hogyan érdemes felépíteni a karácsonyi marketing kampányt a közösségi oldalakon!

 1. Kezdd korán!

Okkal teszik ki a karácsonyi dekorációt a boltok már november elején. A közösségi oldalakat használhatod arra, hogy felkeltsd az emberek érdeklődését a saját termékeid iránt! Ha nem sikerült korán kezdeni, ne ess pánikba: talán a last minute vásárlási lázat még most is elcsípheted.

 1. Tervezz előre!

Hozz létre egy marketing tervezetet, ami tartalmazza a marketing kampányod minden elemét! Minden feladathoz rendelj határidőket is, de adj időt a nyomdáknak vagy weblaptervezőknek a munkára! Tervezd be a szállítási időket is! Az online marketing kampányodat is tervezd meg előre: írd meg a blogbejegyzéseket, készítsd el a videókat, képeket. Az egész előre tervezés lényege, hogy marketingesként te is élvezhesd a karácsonyi időszakot anélkül, hogy új ötletekkel keljen előrukkolnod.

 1. Készíts saját karácsonyi profilt!

Változtasd meg a weboldalad hátterét, hogy megmutasd: készen állsz az ünnepekre. Ha nem vagy grafikus, akkor sem kell megijedned az új design tervezésétől, rengeteg olcsó grafikát szerezhetsz be például a Fotolia vagy Shutterstock oldaláról. Az ünnepek után se feledkezz meg ezekről a grafikus elemekről, tedd félre őket a következő évre!

 1. Hirdess versenyt a Facebookon!

A reklámajándékok remek módszert jelentenek arra, hogy felkeltsd a potenciális vásárlók érdeklődését a termékeidre. Használd ki ezt a lehetőséget, és tervezd meg úgy a promóciódat, hogy megosztható legyen. Ösztönözd a belépőket, hogy osszák meg a versenyt a Facebook oldalukon, hogy extra pontokat kapjanak! Minél jobban bevonod őket, annál többen vesznek majd részt a versenyedben.

 1. Kövesd nyomon a kampányod sikerét és statisztikáit!

Használhatod például a Sendible elemző programját, ami alapul veszi például a Facebook statisztikáiból, a Facebook Insightról származó adatokat.

 1. Tarts napi sorsolást tematikus ajándékokkal!

Például alapul veheted az advent napjait, hogy arra biztasd a követőidet, hogy minden nap meglátogassák a Facebook oldaladat, vagy minden nap belépjenek a játékodba.

 1. Kérd meg az embereket, hogy meséljenek az ünnepekről!

Az emberek szeretik megosztani a karácsonyi tippjeiket, hiszen szeretnek az ünnepi szokásaikról, bevásárlásaiktól és elfoglaltságaikról beszélni. Kezdhettek például egy olyan beszélgetést, hogy felteszitek a kérdést: mi volt a legjobb karácsonya ajándékod, amire gyerekkorodból emlékszel? Mit szoktatok sütni karácsonyra? Esetleg rákérdezhetsz, hogy a téged követőknél hogy zajlik a karácsony. Egy kérdésre nagyobb valószínűséggel fognak válaszolni a látogatóid, mint egy egyszerű megosztásra, és ezzel rögtön be is vonhatod a követőidet. Ezeket a kérdéseket akár célzottan is felteheted azoknak, akik előre meghatározott kulcsszavakat említettek.

 1. Legyenek megosztó gombjaid!

Nem csak karácsony előtt fontos, hogy a termékeid és a weboldalad tartalma megosztható legyen a közösségi oldalakon, mint a Twitter, a Facebook, vagy akár a Google+, de ilyenkor különösen figyelj oda arra, hogy megkönnyítsd a megosztást a látogatóid számára!

 1. Adj tippeket a követőidnek karácsonyra!

Készíts videót YouTube-ra valamiről, aminek köze van az üzletedhez! Ha az üzleted szabadidős tevékenységhez vagy vendéglátáshoz kapcsolódik, megoszthatsz karácsonyi étel- és italrecepteket. Ha kiskereskedő vagy, akkor az ünnepi termékeidhez kapcsolódó reklámot készíthetsz. Ha az üzleted technológiával kapcsolódik, készíts egy demó videót a legnépszerűbb készülékekről.

 1. Készíts szórakoztató videó kampányt az ünnepekre rejtett ajánlat kódokkal!

Tájékoztasd az embereket, hogy egy kuponkódot rejtettél el valahol a videóban, hogy arra ösztönözd az embereket, hogy megnézzék és megosszák a videódat. természetesen ahhoz, hogy ez működjön, valóban tartalmasnak kell lennie a videódnak. Később pedig lemérheted a videóid hasznosságát azzal, ha online közvéleménykutatást készítesz.

 1. Vedd rá az embereket, hogy filmet készítsenek!

Ez lehet akár a főzési próbálkozásuk vagy egy karácsonyi pulóver készítése, a lényeg, hogy linkeljék a YouTube csatornádat, hogy minél többen találjanak meg téged a karácsonyi időszakban.

 1. Heti szinten mérd kampányod sikerét, és vesd össze indulási adataiddal!

Mérés után átalakíthatod úgy a stratégiádat, hogy egyre több olyan elemet használj, ami működik, és elhagyhasd azokat, amelyek kevesebb eredményt hoznak.

 1. Gondoskodj róla, hogy az üzleted megjelenik a releváns felhasználói véleményoldalakon!

Ezek az oldalak fontos eszközei lehetnek a márkád marketingjének, így rendszeresen frissítsd őket aktuális fényképekkel és termékekkel, valamint linkeld őket a saját főoldaladhoz, hogy a felhasználók több információt szerezhessenek!

13+1. Ne feledkezz meg arról, hogy különböző célcsoportjaid eltérő közösségi oldalakat használnak!

Próbálj ki különféle eszközöket, és alakítsd őket minden egyes platformhoz – a Twitter követőid lehet, hogy az újdonságok iránt érdeklődnek jobban, míg a Facebook követőid szeretnek kérdéseket feltenni, esetleg releváns videókat nézni. Alakítsd ennek megfelelően a közösségi média megjelenésedet!

Remélhetőleg ezek a tippek segíteni fogják a sikeres karácsonyi kampányodat, de ne félj, ha úgy érzed, erről a karácsonyról már lemaradtál! Jön az új év, és ezek a tippek gyakorlatilag minden ünnep előtt bevethetőek.

Uncategorized @hu

Az online videó a jövő: hogyan építsük be marketing stratégiánkba?

Vajon az online videó a marketing jövője? Bár nem láthatunk a jövőbe, érdemes végiggondolni, hogy a márkáknak mit érdemes tudni a videóról. Cikkünkben arra keressük a választ, milyen irányba mutatnak a tendenciák. A videó erejét a marketingben kevesen becsülték alá, különösen nem 2006 után, amikor a Google felvásárolta a YouTube-ot. Azóta sok minden változott a […]
2016-07-04
Uncategorized @hu

SEO alapok 3. rész: Forrás

A weboldal szerkezete és tartalma mellett szintén fontos terület oldal forrása, felépítése: Oldalcím: Az oldal címe a keresők és a felhasználók részére is egyértelműen leírja, miről szól az adott aloldal. Meta leírás: Rövid összefoglaló az adott oldalról Robots: A keresők mely oldalakat térképezhetik fel, és mik maradjanak rejtve előlük Alcímek: A tartalmak könnyebb megértésében játszik szerepet […]
2016-06-23
Uncategorized @hu

Közösségi oldalak pszichológiája: Hogyan érjük el, hogy követőink felfigyeljenek ránk?

Közösségi oldalak: online jelen lenni nem csak azt jelenti, hogy időről időre kiteszünk pár képet a termékeinkről vagy újdonságainkkal szórakoztatjuk a követőinket. Érdemes stratégiailag átgondolni mit és hogyan fogunk kommunikálni és időzíteni, illetve az milyen hatást vált majd ki a közönségünkből. A közösségi média kampányok sikerességét sok szempont befolyásolja,de nem árt beemelni az eszközeink közé […]
2016-06-10
Uncategorized @hu

Top 5 magyar márka Facebookon

Nagy márkáktól tanulni sose hátrány, főleg hogyha hazai sikertörténetekről beszélünk. Összeállításunkban a top 5 magyar márkát szedtük össze, amelyek a legnagyobb követőbázissal rendelkeznek, sőt a tulajdonosi hátterük is magyar.   1. Norbi Update   A lista első helyén Schobert Norbert hivatalos rajongói oldala, a Norbi Update, egyben a márka oldala áll. A 2004-ben az “Update” márkvanévvel […]
2016-06-09
Uncategorized @hu

SEO alapok: 1. rész: tartalom

A SEO vagyis keresőoptimalizálás az online jelenlét egyik legfontosabb kérdése, hiszen enélkül nem, vagy csak drága hirdetésekkel tudunk forgalmat generálni az oldalunkra. Ehhez kapcsolódva SEO sorozatunk első cikkében a weboldalak tartalmi felépítésével és tervezésével foglalkozunk. Lehet bármilyen szép, animált az oldal, ha a felhasználók nem találják meg gyorsan amit keresnek, elhagyják azt. Az első részben az […]
2016-06-02
Uncategorized @hu

A jövő digitális trendjei

Mi már tudjuk mit fogsz 2017-ben csinálni: Ismerd meg Te is a legújabb Google trendeket! Együttműködve a Google Channel Sales EMEA-el, az MTT Média szervezésében a legújabb digitális marketing trendekről hallhatsz első kézből regionális Google Partner Academy trénerektől és a Google hazai munkatársaitól. Időpont: 2016.06.14. kedd (Az előadások reggeli és délutáni időpontokban is megrendezésre kerülnek, így kérjük, az űrlapon az […]
2016-06-01
Uncategorized @hu

AdWords Kulcsszótervező: kis pénz kis adat?

AdWords hirdetők figyelem! Keveset hirdetsz el egy hónapban? Készülj, mert a Google Kulcsszótervező mostantól pontatlanabb, kevesebb adatot jelenít majd meg neked. A Google AdWords community managere tegnapi posztjában jelentette be, hogy amellett, hogy sikerült megoldaniuk pár korábbi technikai programot a kulcsszótervező eszközön, az eszközhöz való hozzáférés a jövőben változni fog az AdWordsben elhirdetett összegek alapján. […]
2016-08-16
Uncategorized @hu

24 kreatív 404 hibaoldal

  Mindenki ismeri azt az érzést, amikor egy linkre kattintva a tartalom helyett egy 404 hibaoldalba fut bele. Ez az érzés a kellemetlen és a nagyon dühítő közötti skálán mozoghat. A Hubspot ügynökség összeállításában huszonnégy kreatív megoldást láthatunk, amivel kompenzálhatjuk csalódott látogatóinkat. Kattints a folytatásért!  
2015-12-18
Az e-kereskedelem jövője
Online könyvkereskedelem - Hanyatlás vagy fénykor?
Van mire koccintani? - Alkoholos italok az online piactéren
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató