Menü

Hogyan érjük utol a vásárlóinkat? - Vásárlási trendek a karácsonyi időszakban

by google news, December 14, 2015
A tendencia azt mutatja, hogy a fogyasztók egyre gyakrabban veszik igénybe a modern eszközöket, hogyha vásárlásaikkal kapcsolatban szeretnének informálódni (pl.: okostelefonok, tablet.. stb.), Matt Lawson, a Google teljesítmény alapú marketinggel foglalkozó üzletágának vezetője három előrejelzést fogalmazott meg a fogyasztók szokásaira nézve.   A bevásárlás nem maraton lesz idén: pillanatok alatt fog lejátszódni. Ahelyett, hogy napokat […]

christmas-234105_960_720A tendencia azt mutatja, hogy a fogyasztók egyre gyakrabban veszik igénybe a modern eszközöket, hogyha vásárlásaikkal kapcsolatban szeretnének informálódni (pl.: okostelefonok, tablet.. stb.),
Matt Lawson, a Google teljesítmény alapú marketinggel foglalkozó üzletágának vezetője három előrejelzést fogalmazott meg a fogyasztók szokásaira nézve.

 

A bevásárlás nem maraton lesz idén: pillanatok alatt fog lejátszódni. Ahelyett, hogy napokat töltenének a bevásárlóközpontokban, vagy a „Fekete Péntek” kezdetére várva sátoroznának a bolt előtt, a tipikus fogyasztók a telefonjukhoz fognak fordulni, rengeteg ’mikro pillanatban’, nap mint nap, végig az ünnepek alatt.

Egy nemzetközi felmérésben megkérdezettek 54%-a azt tervezi, hogy az okostelefonjáról fog vásárolni az ünnepekre, amikor épp ráér, sétálás vagy utazás közben. Ezek a rövid időintervallumok, amiket mobilozással töltenek a nap folyamán, statisztikailag mérhetők: a vásárlók már 7%-kal kevesebb időt töltenek a telefonnal egy-egy ilyen alkalom során, ennek ellenére az okostelefonokon történő online vásárlások száma 64%-kal nőt az elmúlt évben.
A „mobilon megnézem, de laptopon veszem meg” hozzáállás is változik: az online vásárlások 30%-a telefonról történik.

Mivel itt vannak az ünnepek, közelebbről szemügyre vettük, hogyan befolyásolják a mikro pillanatok számának növekedése és a mobilok az idei eladási trendeket. Itt van tehát a 2015-ös shopping szezonra vonatkozó három jóslat, melyek a Google adatain és az Ipsos MediaCT felmérése alapján készültek.

  1. A telefonok miatt elhalványul a nagy bevásárló napok jelentősége

Az ünnepi bevásárlás már rég elkezdődött. A vásárlók 61%-a már novemberben elkezdi az ajándékok keresését – ez 17%-kal több mint tavaly. Bár a keresés korán megkezdődik, a tényleges vásárlások nagy része csak később következik el. Hogy miért?
Mert nincs ok sietségre – az összes nap bevásárlós nap.

Az emberek a hatalmas ünnepi bevásárlásokat többnyire olyan napokon tervezték korábban, mint például a Fekete Péntek vagy a Cyber Hétfő. De a ’vekkert hajnalra állítós’ és ’kora reggeltől vásárlós’ napoknak lassan leáldozik az idejük: mostanra a bevásárlás egyre inkább befurakszik minden más tevékenység közé, az apró szünetekbe.

Ahelyett, hogy a legnagyobb számú „ajándékok és meglepetések” témájú keresést a Fekete pénteken és Cyber Hétfőn kapnánk, tavaly az egész ünnepi időszakban stabil érdeklődés övezte ezt a témát.

  1. Az okostelefonról vásárlásnak nagyobb befolyása lesz az eladásokra nézve, mint valaha

A mobilon történő vásárlással kapcsolatos keresések száma minden évben több mint 120%-kal növekszik. A fogyasztók a vásárlás egész folyamata során használják az okostelefonjukat: kezdve az ötleteléstől, a keresésen át egészen magáig a vásárlásig.

Egyre több és több kereskedő veszi észre, hogy vásárlóik, mielőtt belépnének a boltba, először telefonon végeznek kutatást. A Target (Amerika egyik legnagyobb áruházlánca) stratégiai vezetője, Casey Carl például a mobilt a „bolt új bejáratának” nevezte, mivel vásárlói háromnegyede először telefonon tájékozódott.

Mi több: nemcsak a boltba érkezés előtt kérnek „telefonos segítséget” a fogyasztók. Idén hihetetlen, hogy 82% vásárlás közben is használja telefonját információszerzésre – 37%-kal többen, mint tavaly.

Mindez jó hír azon kereskedők számára, akik felkészültek és termékeik több csatornán keresztül is elérhetőek, azokban a bizonyos mikro pillanatokban. A Macy’s  csapata például úgy találta, hogy azok a vásárlók, akik több csatornán is érdeklődnek, nyolcszor annyira ’értékesek’, mint azok, akik csak egyen teszik.

Mikor jönnek el leggyakrabban a ’venni-akarok-valamit’ pillanatok?

smartphone
A Google adatai szerint leginkább a vasárnap
nevezhető a mobilos vásárlás napjának, mivel ilyenkor a vásárlással kapcsolatos keresések száma 18%-kal nagyobb, mint a hét többi napján.

 

  1. A Youtube videók népszerű ajándékötlet inspirációk lesznek

Nincs hiány mikro pillanatokból a Youtubon sem: a fogyasztók sokszor videókból nyernek ötleteket, esetleg ellenőrzik bizonyos termékek minőségét. Nem kevesebb, mint minden negyedik vásárló azt mondja, hogy online videók segítségével szokott ajándékot keresni, 32% pedig azt, hogy idén többet fog vásárlási célokból videókat nézni. Az amerikaiak közel kétszer annyi időt töltenek divatáruk vásárlásával kapcsolatos videók nézésével, mint tavaly.

Az ’unboxing videók’ hatalmas népszerűségnek örvendenek az utóbbi időben: a lényegük, hogy valaki felveszi, ahogy kibont egy bizonyos terméket, majd az első tapasztalatait is vele. Csak 2015-ben, Amerikában 60 millió órányi unboxing videót néztek meg, ami 1.1 milliárdos nagyságú nézettségnek felel meg.

A Youtube olyannyira szerves részévé vált a vásárlási procedúrának, hogy azon fogyasztók 64%-a, akik telefonról nézik ezeket a videókat, előbb keres videót Youtubon ha kérdése van, minthogy arra használja a telefont amire eredetileg  való: felhívni az ügyfélszolgálatot.

Ahogy az emberek egyre gyorsabban hoznak vásárlási döntéseket, fogyasztói elvárásaik pedig egyre magasabbak, a kereskedőknek manapság nagyon kell arra figyelnie, hogyan keresnek a fogyasztók, valamint hol és hogyan vásárolnak. Azok, akik megértik ezeket az új vásárlási mintákat és a mikro pillanatokban hozott döntések fontosságát, hatékonyabban tudnak majd eladni idén karácsonykor.

Uncategorized @hu

F8: összefoglaló a Facebook konferenciáról

A Facebook az idei F8 konferenciáján április 12-13-án újra olyan bejelentéseket tett, amiket minden felhasználó látni fog az elkövetkező hónapokban. Az élő közvetítéstől a 360 fokos videókon át a Messengeren használható bot-okig számos fontos bejelentés hangzott el. Az egyik ilyen bejelentést a Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg tette, aki meghatározta a cég tíz éves tervét. Így […]
2016-04-17
Hírek

Mi a következő lépés az ünnepek után?

Az ünnepek után mindenki szeretne egy picit megpihenni, de mégis, ilyenkor kell a legnagyobb figyelmet fordítani az új ügyfelekre, hogy a következő időszakban is elkötelezett vásárlók legyenek. Az ünnepi szezon végéig mindenki hajtott, hogy sok vásárló és ügyfél legyen, de mi következik ezután? Nem, ez nem a pihenés időszaka, a marketing kampánynak ilyenkor is folytatódnia […]
2017-12-28
Uncategorized @hu

Webanalitika kalauz II. - A Google Analytics első beállítása

A webanalitika kalauz első cikkében az elemzési folyamat megtervezésével foglalkoztunk. A mai cikkben tovább lépünk a technikai kivitelezés irányába és bemutatom a Google Analytics rendszer legfontosabb beállításait. Érdemes elolvasni az első cikket mielőtt a technikai kérdésekkel foglalkoznál, hiszen a gondos tervezést nagyon nehéz - gyakran lehetetlen - utólag bepótolni! Az első lépés a regisztráció, amit […]
2016-11-23
Hírek

Milyen marketing csatornákon legyünk jelen jövőre?

Amikor marketing költségvetést tervezünk, mindig el kell dönteni mely marketing csatornákon, platformokon leszünk a legsikeresebbek, hova érdemes erőforrást átcsoportosítani. Mindg nagy kérdé azonban, hogy hol lesznek a potenciális vásárlóink, ügyfeleink? Facebook, Snapchat, YouTube vagy Google AdWords? Merre induljunk? Összeállításunkban ezekre a kérésekre keressük a válasz, adunk tanácsokat az olvasónak.  Íme tehát 5 trend, amit tudnod kell […]
2016-12-19
Uncategorized @hu

5 digitális marketing trend, amely meghatározza a jövőt

Új platformok és új technológiák jellemzik a digitális marketing jövőjét, ami hamarabb eljön, mint gondolnánk. Összeállításunkban ezekkel a trendekkel foglalkozunk.       Vásárlói szokások és karakterisztikus trendek: Egy marketingterv kidolgozása mindig azzal kezdődik, hogy megértjük a vásárlók változó szükségleteit, ezzel irányt adva az új trendünknek. A piac változásai – beleértve a vásárlók viselkedését – mindig különböző időkben […]
2016-12-14
Uncategorized @hu

SEO: Így optimalizáld a képeket és videókat a weboldaladon!

Egy tanulmány szerint a fogyasztók többnyire érzelmi, bizalmi alapon döntenek vásárlásaikról. Az idő pedig túl drága nekik ahhoz, hogy órákat töltsenek el termékleírások felkutatásával és olvasásával. Részben ez az oka annak, hogy a médiatartalmak (képek és videók) keresőoptimalizálása meghatározó egy online vállalkozás sikeréhez. Így optimalizáld a képeket! Egy kép többet mond ezer szónál, viszont a Google számára csak […]
2016-11-02
Hírek

5 ok, amiért a Facebook, Snapchat és az Instagram sikeres

A közösségi média megjelenése óta a technológia az emberek életmódjához szorosan hozzá tartozik. A Facebook most több mint 2 milliárd havi aktív felhasználóval büszkélkedhet, az Instagram-nak 800 millió aktív felhasználója van, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta aktívan, akik összesen naponta 3,5 milliárdszor kattintanak. Miért kapnak ezek az alkalmazások ennyi figyelmet? Hiszen mindegyiknek […]
2018-01-19
Uncategorized @hu

A jövő digitális trendjei

Mi már tudjuk mit fogsz 2017-ben csinálni: Ismerd meg Te is a legújabb Google trendeket! Együttműködve a Google Channel Sales EMEA-el, az MTT Média szervezésében a legújabb digitális marketing trendekről hallhatsz első kézből regionális Google Partner Academy trénerektől és a Google hazai munkatársaitól. Időpont: 2016.06.14. kedd (Az előadások reggeli és délutáni időpontokban is megrendezésre kerülnek, így kérjük, az űrlapon az […]
2016-06-01
Egészség-sport cikkek kereskedelme - a tavaszi megújulás jegyében
Műszaki cikkek kereskedelme, avagy “mit dobott a gép”?
Pharma szektor a digitális jelenben – "Ki nyeli le a keserű pirulát?"
FMCG kiskereskedelem térben és időben
Trendek és elemzések a hazai e-commerce szereplőinél 2022-ben
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató