Menü

10 alkalmazás, amikkel gyerekjáték a videókészítés

by google news, January 8, 2016
Miért fontos a videókészítés? A Samsung Techonomic Index adatai szerint 2015-ben az előző évhez képest több mint két és félszeresére, 57%-ra nőtt azok aránya, akik legalább hetente néznek valamilyen online (streaming) tévé vagy videó tartalmat. Ha a YouTube-ot nézzük, akkor a 2. legnagyobb kereső a világon a Google után, a legnagyobb videós portál– a nagyon […]

Miért fontos a videókészítés?

A Samsung Techonomic Index adatai szerint 2015-ben az előző évhez képest több mint két és félszeresére, 57%-ra nőtt azok aránya, akik legalább hetente néznek valamilyen online (streaming) tévé vagy videó tartalmat.

Ha a YouTube-ot nézzük, akkor a 2. legnagyobb kereső a világon a Google után, a legnagyobb videós portál– a nagyon sok más portál mellett – a 3. legnagyobb webhely, ahol 60 órányi videót töltenek fel óránként és több mint 4 000 000 000 video-adatfolyam jellemzi naponta.

Ha a Facebook-ot vesszük alapul, akkor ott is hasonló a helyzet, az aktív felhasználók száma meghaladja a napi 1 milliárd felhasználót, és több mint 8 milliárd videó megtekintés jellemzi.

A fenti két felület itthon a legfontosabb 2-nek tekinthető, mivel többnyire ezekre korlátozódik a videós tartalmak fogyasztása. Ezen belül is lehet a kettő összevétését vizsgálni, hogy kinek, hol éri meg a tartalmat elhelyezni. Vannak olyan esetek, amikor érdemes a Facebookra feltölteni és van amikor a YouTube-ra, mert az elérés szempontjából ez az optimális döntés, de ezt a döntést mindenki a saját közönségéhez mérten kell meghozza.

Nézzük meg, melyek azok az eszközök, amelyek a különböző videós anyagok előállításában segítenek!

Képernyő videórögzítés

A képernyő videórögzítés alatt, értjük azt, amikor rögzítjük a gépünk képernyőjén történteket. Alkalmas a „How to..” tartalmak előállítására, amiben segítséget nyújthatunk például egy AdWords kampány beállításában.

  1. Camtasia Studio

Elérhető PC és Mac rendszeren is. Egy rögzítő és szerkesztő program ingyenes kipróbálási lehetőséggel. Alkalmas a képernyő egy külön részének a rögzítésére is, illetve a zoom révén mobilra optimalizált videó készítésére is nagyszerűen használható.

video_01

2. Screenflow

A ScreenFlow egy egyszerű rögzítő és szerkesztő szoftver Mac gépekre, ingyenes kipróbálási lehetőséggel. Használhatunk vízjelet, szövegezhetjük, illetve márkajelezhetjük a videónkat, hogy minél inkább tükrözze hozzártésünket. Az elkészített videót már rögtön a szoftverből meg tudjuk osztani a különböző közösségi felületeken.

  1. Reflector by Squirrels

A Reflector segítségével megoszthatjuk az Android vagy IOS okos eszközünk képernyőjét a desktop gépünkkel, és úgy készíthetünk képernyő videót.

fbvideo

Az eredeti videó itt tekinthető meg.

Diavetítés

Az egyszerű és olcsó videó készítés módja. Vegyünk pár fényképet, ami bemutatja termékünket, szolgáltatásunk – vagy amit be szeretnénk mutatni – és készítsünk belőlük egy videót. Ez lehet egy step-by-step videó vagy akár egy slide-deck videó valamilyen prezentációval kapcsolatosan, illetve akár lehet a céged belső működését bemutató behind-the-scenes videó is.

Ehhez úgy a YouTube, mint a Facebook ad eszközt, így nem is szükséges tovább keresgélni egy átlag felhasználónak, aki ezekkel nem elégszik meg, annak a windows gépén elérhető a Movie Maker illetve Mac esetében a iMovie.

  1. A Facebook esetében a hirdetési fiókban érthető el a Slideshow, amit tudunk használni a Facebook oldalunk hirdetésére, a weboldalunk forgalmának növelésére, az applikációnk telepítésének promotálására illetve videó megtekintéseink számának javítására.
  2. A YouTube esetében a feltöltés oldal jobb oldalán találjuk a Videók létrehozása alatt a Diavetítés fényképekből menüpontot, amivel létrehozhatjuk a divetítésünket. Itt is be tudjuk állítani, hogy milyen hosszúságú videót szeretnénk, milyen animáció legyen a képek váltásakor, illetve tudunk választani hozzá zenét a YouTube-ról.

Videó montázsok számítógépen és mobilon

  1. Animoto

Az Animoto-val lehetőségünk van a Facebook és YouTube diavetítéséhez hasonlóakat készíteni, ahogy a videó szerkesztésére is jó eszköz, amit ingyen ki tudunk próbálni. Elérhető IOS és Android rendszeren egyaránt.

animoto

  1. Magisto

A Magisto egy ingyenes alkalmazás, ami automatikusan elkészíti a videódat, fényképeid alapján egy szép szerkesztett videót készít, amit könnyedén megoszthatsz a különböző közösségi felületeken. Az Emotion Sense révén készíthetsz egy trailert is a legjobb jelenetekből.

magisto

Internet alapú alkalmazásként elérhető úgy IOS-en mint Androidon.

  1. Adobe Voice

Csak iPad-en elérhető applikáció segítségével gyorsan videóvá formálhatjuk mondandónkat. Rögzítsd a hanganyagot, majd add hozzá a képeid, vagy válogass a 100 ezres gyűjteményből, és máris kész a minőségi üzleti bemutató, prezentáció, vagy bármi, amit szeretnél.

 

Videó készítés mobil alkalmazásokkal

Ha nem szeretnél a fentiekkel törni magad, csak előkapod a kamera paraméterekkel megáldott mobilod és már készíted is a videót, akkor az alábbiak lehet, hogy segítségedre lesznek.

  1. Flipagram

Készíts el videód mobiloddal, vagy fűzd össze képeid, rögzíts hozzá hangot narrátorként, válassz hozzá zenét a Flipagram-ból, vagy tölts fel 15 másodpercnyit az eszközödről és már kész is vagy. Mehet fel a közösségi oldaladra, mondjuk az Instagram-ra.

Az eredeti videó itt tekinthető meg.

  1. Boomerang

A Boomerang from Instagram egy új alkalmazás, aminek segítségével animált GIF-eket készíthetünk. Ezzel az eszközzel kiválhatunk a tömegből és ha ügyesek vagyunk, akkor érdekes kis animációkat készíthetünk a követőinkek.

Elérhető IOS és Android eszközökön egyaránt.

https://vimeo.com/143161189

A fenti eszközök csak egy kis keresztmetszete azoknak az eszközöknek, amik elérhetőek számunkra.  Az összeállításunk lényege tehát, hogy használjunk ilyen és ezekhez hasonló eszközöket videós tartalmaink anyagának feldobásához, és egyben használjuk ki a kreativitásunk!

 

Uncategorized @hu

10 tipp a sikeres keresőoptimalizálásért

A keresők fejlődésével a keresőoptimalizálás, angolul SEO ( Search Engine Optimalisation) is folyamatosan fejlődik. Amikor jó SEO-ról beszélünk, akkor nem csak azt kell szem előtt tartanunk, hogy milyen folyamatok zajlanak a weboldalunkon, vagy hogy mik a prioritásaink, hanem figyelemmel kell kísérnünk a Google változásait is. A következő tippek friss ötleteket és a legjobb gyakorlatokat mutatják […]
2016-01-24
Hírek

Rosszak a Messenger hirdetések?

Körülbelül egy hete jelentették be, hogy globálisan is kiterjesztik a Messenger hirdetéseket, máris sokan fenntartással kezelik, hogyan fog működni az új hirdetési felület. Nemrég írtunk róla, hogy hamarosan mi is találkozhatunk a Messenger alkalmazásban hirdetésekkel, mivel a Facebook ezt globálisan is kiterjeszti, máris többen kételkednek abban, hogy megfelelően fog-e működni. A TechCrunch összegyűjtötte azokat az […]
2017-07-17
Hírek

A személyre szabott hirdetések hatékonyabbak

A Colimbiai Egyetem kutatói több mint 3,5 millió Facebook felhasználót vizsgált meg, hogy lássa, hogyan reagálnak a személyre szabott reklámokra a pszichológiai profiljuk alapján. Ezeket az információkat az általuk kedvelt vagy követett témákból gyűjtötték össze. Az eredmény alapján elmondható, hogy az emberek jobban reagálnak a személyre szabott hirdetésekre. Sandra Matz, a kutatás vezetője elmondta, hogy […]
2017-11-30
Uncategorized @hu

SEO alapok 3. rész: Forrás

A weboldal szerkezete és tartalma mellett szintén fontos terület oldal forrása, felépítése: Oldalcím: Az oldal címe a keresők és a felhasználók részére is egyértelműen leírja, miről szól az adott aloldal. Meta leírás: Rövid összefoglaló az adott oldalról Robots: A keresők mely oldalakat térképezhetik fel, és mik maradjanak rejtve előlük Alcímek: A tartalmak könnyebb megértésében játszik szerepet […]
2016-06-23
Hírek

Facebook: már listákat is készíthetünk

Az elmúlt években sok olyan új funkció érkezett, ami a hírfolyamot érintette, de most lehetővé teszik, hogy listákat készítsünk. Mostantól nem csupán szöveges posztokat, képeket, videókat tehetünk közzé, hanem újfajta bejegyzéseket, listákat is készíthetünk. Így a bevásárlólistától az utazási terveinken át, bármilyen listát megoszthatunk ismerőseinkkel, hogy véleményezzék és egészítsék ki. Ezeket az új bejegyzéseket színes […]
2018-02-16
Uncategorized @hu

10 legnépszerűbb Rio 2016 videó, amiért megőrül az internet

Két nap múlva veszi kezdetét a Rio 2016, vagyis a riói olimpia, ami az első nyári olimipa, amelyet Dél-Amerikában rendeznek. A rendezőország mellett külön érdekes még, hogy idén rekordot döntött a részt vevő országok száma is, 206 ország 10500 sportolójával minden idők legnagyobb olimpiájára készülhetünk. Nem hagyta hidegen az esemény az online világot sem, rengeteg […]
2016-08-03
Uncategorized @hu

10 alkalmazás, amikkel gyerekjáték a videókészítés

Miért fontos a videókészítés? A Samsung Techonomic Index adatai szerint 2015-ben az előző évhez képest több mint két és félszeresére, 57%-ra nőtt azok aránya, akik legalább hetente néznek valamilyen online (streaming) tévé vagy videó tartalmat. Ha a YouTube-ot nézzük, akkor a 2. legnagyobb kereső a világon a Google után, a legnagyobb videós portál– a nagyon […]
2016-01-08
Uncategorized @hu

5 digitális marketing trend, amely meghatározza a jövőt

Új platformok és új technológiák jellemzik a digitális marketing jövőjét, ami hamarabb eljön, mint gondolnánk. Összeállításunkban ezekkel a trendekkel foglalkozunk.       Vásárlói szokások és karakterisztikus trendek: Egy marketingterv kidolgozása mindig azzal kezdődik, hogy megértjük a vásárlók változó szükségleteit, ezzel irányt adva az új trendünknek. A piac változásai – beleértve a vásárlók viselkedését – mindig különböző időkben […]
2016-12-14
Egészség-sport cikkek kereskedelme - a tavaszi megújulás jegyében
Műszaki cikkek kereskedelme, avagy “mit dobott a gép”?
Pharma szektor a digitális jelenben – "Ki nyeli le a keserű pirulát?"
FMCG kiskereskedelem térben és időben
Trendek és elemzések a hazai e-commerce szereplőinél 2022-ben
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató