Menü

10 alkalmazás, amikkel gyerekjáték a videókészítés

by google news, január 8, 2016
Miért fontos a videókészítés? A Samsung Techonomic Index adatai szerint 2015-ben az előző évhez képest több mint két és félszeresére, 57%-ra nőtt azok aránya, akik legalább hetente néznek valamilyen online (streaming) tévé vagy videó tartalmat. Ha a YouTube-ot nézzük, akkor a 2. legnagyobb kereső a világon a Google után, a legnagyobb videós portál– a nagyon […]

Miért fontos a videókészítés?

A Samsung Techonomic Index adatai szerint 2015-ben az előző évhez képest több mint két és félszeresére, 57%-ra nőtt azok aránya, akik legalább hetente néznek valamilyen online (streaming) tévé vagy videó tartalmat.

Ha a YouTube-ot nézzük, akkor a 2. legnagyobb kereső a világon a Google után, a legnagyobb videós portál– a nagyon sok más portál mellett – a 3. legnagyobb webhely, ahol 60 órányi videót töltenek fel óránként és több mint 4 000 000 000 video-adatfolyam jellemzi naponta.

Ha a Facebook-ot vesszük alapul, akkor ott is hasonló a helyzet, az aktív felhasználók száma meghaladja a napi 1 milliárd felhasználót, és több mint 8 milliárd videó megtekintés jellemzi.

A fenti két felület itthon a legfontosabb 2-nek tekinthető, mivel többnyire ezekre korlátozódik a videós tartalmak fogyasztása. Ezen belül is lehet a kettő összevétését vizsgálni, hogy kinek, hol éri meg a tartalmat elhelyezni. Vannak olyan esetek, amikor érdemes a Facebookra feltölteni és van amikor a YouTube-ra, mert az elérés szempontjából ez az optimális döntés, de ezt a döntést mindenki a saját közönségéhez mérten kell meghozza.

Nézzük meg, melyek azok az eszközök, amelyek a különböző videós anyagok előállításában segítenek!

Képernyő videórögzítés

A képernyő videórögzítés alatt, értjük azt, amikor rögzítjük a gépünk képernyőjén történteket. Alkalmas a „How to..” tartalmak előállítására, amiben segítséget nyújthatunk például egy AdWords kampány beállításában.

  1. Camtasia Studio

Elérhető PC és Mac rendszeren is. Egy rögzítő és szerkesztő program ingyenes kipróbálási lehetőséggel. Alkalmas a képernyő egy külön részének a rögzítésére is, illetve a zoom révén mobilra optimalizált videó készítésére is nagyszerűen használható.

video_01

2. Screenflow

A ScreenFlow egy egyszerű rögzítő és szerkesztő szoftver Mac gépekre, ingyenes kipróbálási lehetőséggel. Használhatunk vízjelet, szövegezhetjük, illetve márkajelezhetjük a videónkat, hogy minél inkább tükrözze hozzártésünket. Az elkészített videót már rögtön a szoftverből meg tudjuk osztani a különböző közösségi felületeken.

  1. Reflector by Squirrels

A Reflector segítségével megoszthatjuk az Android vagy IOS okos eszközünk képernyőjét a desktop gépünkkel, és úgy készíthetünk képernyő videót.

fbvideo

Az eredeti videó itt tekinthető meg.

Diavetítés

Az egyszerű és olcsó videó készítés módja. Vegyünk pár fényképet, ami bemutatja termékünket, szolgáltatásunk – vagy amit be szeretnénk mutatni – és készítsünk belőlük egy videót. Ez lehet egy step-by-step videó vagy akár egy slide-deck videó valamilyen prezentációval kapcsolatosan, illetve akár lehet a céged belső működését bemutató behind-the-scenes videó is.

Ehhez úgy a YouTube, mint a Facebook ad eszközt, így nem is szükséges tovább keresgélni egy átlag felhasználónak, aki ezekkel nem elégszik meg, annak a windows gépén elérhető a Movie Maker illetve Mac esetében a iMovie.

  1. A Facebook esetében a hirdetési fiókban érthető el a Slideshow, amit tudunk használni a Facebook oldalunk hirdetésére, a weboldalunk forgalmának növelésére, az applikációnk telepítésének promotálására illetve videó megtekintéseink számának javítására.
  2. A YouTube esetében a feltöltés oldal jobb oldalán találjuk a Videók létrehozása alatt a Diavetítés fényképekből menüpontot, amivel létrehozhatjuk a divetítésünket. Itt is be tudjuk állítani, hogy milyen hosszúságú videót szeretnénk, milyen animáció legyen a képek váltásakor, illetve tudunk választani hozzá zenét a YouTube-ról.

Videó montázsok számítógépen és mobilon

  1. Animoto

Az Animoto-val lehetőségünk van a Facebook és YouTube diavetítéséhez hasonlóakat készíteni, ahogy a videó szerkesztésére is jó eszköz, amit ingyen ki tudunk próbálni. Elérhető IOS és Android rendszeren egyaránt.

animoto

  1. Magisto

A Magisto egy ingyenes alkalmazás, ami automatikusan elkészíti a videódat, fényképeid alapján egy szép szerkesztett videót készít, amit könnyedén megoszthatsz a különböző közösségi felületeken. Az Emotion Sense révén készíthetsz egy trailert is a legjobb jelenetekből.

magisto

Internet alapú alkalmazásként elérhető úgy IOS-en mint Androidon.

  1. Adobe Voice

Csak iPad-en elérhető applikáció segítségével gyorsan videóvá formálhatjuk mondandónkat. Rögzítsd a hanganyagot, majd add hozzá a képeid, vagy válogass a 100 ezres gyűjteményből, és máris kész a minőségi üzleti bemutató, prezentáció, vagy bármi, amit szeretnél.

 

Videó készítés mobil alkalmazásokkal

Ha nem szeretnél a fentiekkel törni magad, csak előkapod a kamera paraméterekkel megáldott mobilod és már készíted is a videót, akkor az alábbiak lehet, hogy segítségedre lesznek.

  1. Flipagram

Készíts el videód mobiloddal, vagy fűzd össze képeid, rögzíts hozzá hangot narrátorként, válassz hozzá zenét a Flipagram-ból, vagy tölts fel 15 másodpercnyit az eszközödről és már kész is vagy. Mehet fel a közösségi oldaladra, mondjuk az Instagram-ra.

Az eredeti videó itt tekinthető meg.

  1. Boomerang

A Boomerang from Instagram egy új alkalmazás, aminek segítségével animált GIF-eket készíthetünk. Ezzel az eszközzel kiválhatunk a tömegből és ha ügyesek vagyunk, akkor érdekes kis animációkat készíthetünk a követőinkek.

Elérhető IOS és Android eszközökön egyaránt.

https://vimeo.com/143161189

A fenti eszközök csak egy kis keresztmetszete azoknak az eszközöknek, amik elérhetőek számunkra.  Az összeállításunk lényege tehát, hogy használjunk ilyen és ezekhez hasonló eszközöket videós tartalmaink anyagának feldobásához, és egyben használjuk ki a kreativitásunk!

 

Uncategorized @hu

Webanalitika kalauz III. – A Google Analytics leghasznosabb képességei

A webanalitika kalauz első részében az elemzési folyamat megtervezésével foglalkoztunk, majd a második bejegyzés az Analytics beállításait részletezte. A Marketing21 marketing ügynökség és az AdWordsblog együttműködésében készülő sorozat harmadik cikke pedig a leghasznosabb képességeket veszi sorba, amelyekkel hatékonyan lehet elemezni egy-egy weboldal forgalmát. Ha egy cég sikeresen eljut az adatelemzés munkaszakaszba, akkor hiteles és pontos […]
2016-12-15
Uncategorized @hu

Top 5 magyar márka Facebookon

Nagy márkáktól tanulni sose hátrány, főleg hogyha hazai sikertörténetekről beszélünk. Összeállításunkban a top 5 magyar márkát szedtük össze, amelyek a legnagyobb követőbázissal rendelkeznek, sőt a tulajdonosi hátterük is magyar.   1. Norbi Update   A lista első helyén Schobert Norbert hivatalos rajongói oldala, a Norbi Update, egyben a márka oldala áll. A 2004-ben az “Update” márkvanévvel […]
2016-06-09
Uncategorized @hu

A webanalitika és adatelemzés alapjai

Napjainkban a sikerhez már mérhető adatokra, webanalitikára van szükség: nélkülözhetetlen az, hogy figyelemmel kísérje és számszerűsítse a weboldal a hatékonyságát és elérését. Ebben – és még sok másban – segít a webanalitika és az adatelemzés a cégeknek. Gyakran felteszik azt a kérdést, hogy „Vajon hányan nézték meg a weboldalamat?” vagy mondanak olyat, hogy „Több, mint […]
2016-02-03
Uncategorized @hu

Fiatalok a digitális világban: összehozza vagy szétszakítja a közösségeket az online tér?

  Minden generáció számára van egy olyan jelenség, amitől féltik a fiatalokat: régen ezek között szerepelt például a rock’n’roll, ma pedig a fiatalok jelenléte a digitális térben. A digitalizáció ugyanis hátrányosan érintheti olyan képességeiket, mint a beszélgetés, helyesírás és sok minden más, ami eszünkbe sem jutna. Kevesebb idejük jut a személyes beszélgetésekre és a családra, az […]
2016-05-18
Uncategorized @hu

B2B: marketing trendek vállalkozásoknak

A Content Marketing Institute legfrissebb jelentése betekintést nyújt a B2B marketing trendekbe. A Content Marketing Institute legújabb B2B vállalati marketing jelentése szerint a megkérdezettek 74%-a mondta azt, hogy rendelkezik tartalommarketing stratégiával, de csupán 22%-a értékelte ezt hatékonynak. A válaszadók 87%-a mondta, hogy használ valamilyen formában tartalommarketinget. A tartalommarketing hatékonyságát a következőképpen értékelték:   A felmérésből […]
2016-05-03
Uncategorized @hu

SEO: Új honlapod van? - Így talál rád a Google

Szeretnél az oldalad teljesítményéről, látogatottsági adataidról és a felmerülő hibákról időben értesülni? Ahhoz, hogy a Google adatokat gyűjthessen weboldaladról, regisztrálnod kell a Google Search Console-ban (régi nevén Webmaster Tools). Nézzük, hogyan tedd mindezt! Honlapregisztráció 2 egyszerű lépésben Mielőtt bármibe belekezdenél, az alábbi alapvető feladatokat végezd el a Search Console fiókodon belül: Weboldal regisztrálása: Amint bejelentkeztél az e-mail […]
2016-10-03
Uncategorized @hu

24 kreatív 404 hibaoldal

  Mindenki ismeri azt az érzést, amikor egy linkre kattintva a tartalom helyett egy 404 hibaoldalba fut bele. Ez az érzés a kellemetlen és a nagyon dühítő közötti skálán mozoghat. A Hubspot ügynökség összeállításában huszonnégy kreatív megoldást láthatunk, amivel kompenzálhatjuk csalódott látogatóinkat. Kattints a folytatásért!  
2015-12-18
Hírek

4 trend, amely meghatározza a Facebook marketinget jövőre

A Facebook  mára olyan, több milliárd dolláros vállalkozássá nőtte ki magát, amit marketingesként nem kerülhetünk meg. Összegyűjtöttük azt a négy fontos trendet, ami 2017-ben alakítja majd az oldalt: vannak újdonságok, míg néhány korábbi trend most válik igazán erőteljessé. Mobilbarát tartalom nélkül nem megy 2016-ban már több mint 2 milliárd ember használ okostelefont, ami jóval többször […]
2016-12-16
Online könyvkereskedelem - Hanyatlás vagy fénykor?
Van mire koccintani? - Alkoholos italok az online piactéren
Let's talk about sex(shop), baby – erotikus árucikkek az online piactéren
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató