Menü

10 alkalmazás, amikkel gyerekjáték a videókészítés

by google news, január 8, 2016
Miért fontos a videókészítés? A Samsung Techonomic Index adatai szerint 2015-ben az előző évhez képest több mint két és félszeresére, 57%-ra nőtt azok aránya, akik legalább hetente néznek valamilyen online (streaming) tévé vagy videó tartalmat. Ha a YouTube-ot nézzük, akkor a 2. legnagyobb kereső a világon a Google után, a legnagyobb videós portál– a nagyon […]

Miért fontos a videókészítés?

A Samsung Techonomic Index adatai szerint 2015-ben az előző évhez képest több mint két és félszeresére, 57%-ra nőtt azok aránya, akik legalább hetente néznek valamilyen online (streaming) tévé vagy videó tartalmat.

Ha a YouTube-ot nézzük, akkor a 2. legnagyobb kereső a világon a Google után, a legnagyobb videós portál– a nagyon sok más portál mellett – a 3. legnagyobb webhely, ahol 60 órányi videót töltenek fel óránként és több mint 4 000 000 000 video-adatfolyam jellemzi naponta.

Ha a Facebook-ot vesszük alapul, akkor ott is hasonló a helyzet, az aktív felhasználók száma meghaladja a napi 1 milliárd felhasználót, és több mint 8 milliárd videó megtekintés jellemzi.

A fenti két felület itthon a legfontosabb 2-nek tekinthető, mivel többnyire ezekre korlátozódik a videós tartalmak fogyasztása. Ezen belül is lehet a kettő összevétését vizsgálni, hogy kinek, hol éri meg a tartalmat elhelyezni. Vannak olyan esetek, amikor érdemes a Facebookra feltölteni és van amikor a YouTube-ra, mert az elérés szempontjából ez az optimális döntés, de ezt a döntést mindenki a saját közönségéhez mérten kell meghozza.

Nézzük meg, melyek azok az eszközök, amelyek a különböző videós anyagok előállításában segítenek!

Képernyő videórögzítés

A képernyő videórögzítés alatt, értjük azt, amikor rögzítjük a gépünk képernyőjén történteket. Alkalmas a „How to..” tartalmak előállítására, amiben segítséget nyújthatunk például egy AdWords kampány beállításában.

  1. Camtasia Studio

Elérhető PC és Mac rendszeren is. Egy rögzítő és szerkesztő program ingyenes kipróbálási lehetőséggel. Alkalmas a képernyő egy külön részének a rögzítésére is, illetve a zoom révén mobilra optimalizált videó készítésére is nagyszerűen használható.

video_01

2. Screenflow

A ScreenFlow egy egyszerű rögzítő és szerkesztő szoftver Mac gépekre, ingyenes kipróbálási lehetőséggel. Használhatunk vízjelet, szövegezhetjük, illetve márkajelezhetjük a videónkat, hogy minél inkább tükrözze hozzártésünket. Az elkészített videót már rögtön a szoftverből meg tudjuk osztani a különböző közösségi felületeken.

  1. Reflector by Squirrels

A Reflector segítségével megoszthatjuk az Android vagy IOS okos eszközünk képernyőjét a desktop gépünkkel, és úgy készíthetünk képernyő videót.

fbvideo

Az eredeti videó itt tekinthető meg.

Diavetítés

Az egyszerű és olcsó videó készítés módja. Vegyünk pár fényképet, ami bemutatja termékünket, szolgáltatásunk – vagy amit be szeretnénk mutatni – és készítsünk belőlük egy videót. Ez lehet egy step-by-step videó vagy akár egy slide-deck videó valamilyen prezentációval kapcsolatosan, illetve akár lehet a céged belső működését bemutató behind-the-scenes videó is.

Ehhez úgy a YouTube, mint a Facebook ad eszközt, így nem is szükséges tovább keresgélni egy átlag felhasználónak, aki ezekkel nem elégszik meg, annak a windows gépén elérhető a Movie Maker illetve Mac esetében a iMovie.

  1. A Facebook esetében a hirdetési fiókban érthető el a Slideshow, amit tudunk használni a Facebook oldalunk hirdetésére, a weboldalunk forgalmának növelésére, az applikációnk telepítésének promotálására illetve videó megtekintéseink számának javítására.
  2. A YouTube esetében a feltöltés oldal jobb oldalán találjuk a Videók létrehozása alatt a Diavetítés fényképekből menüpontot, amivel létrehozhatjuk a divetítésünket. Itt is be tudjuk állítani, hogy milyen hosszúságú videót szeretnénk, milyen animáció legyen a képek váltásakor, illetve tudunk választani hozzá zenét a YouTube-ról.

Videó montázsok számítógépen és mobilon

  1. Animoto

Az Animoto-val lehetőségünk van a Facebook és YouTube diavetítéséhez hasonlóakat készíteni, ahogy a videó szerkesztésére is jó eszköz, amit ingyen ki tudunk próbálni. Elérhető IOS és Android rendszeren egyaránt.

animoto

  1. Magisto

A Magisto egy ingyenes alkalmazás, ami automatikusan elkészíti a videódat, fényképeid alapján egy szép szerkesztett videót készít, amit könnyedén megoszthatsz a különböző közösségi felületeken. Az Emotion Sense révén készíthetsz egy trailert is a legjobb jelenetekből.

magisto

Internet alapú alkalmazásként elérhető úgy IOS-en mint Androidon.

  1. Adobe Voice

Csak iPad-en elérhető applikáció segítségével gyorsan videóvá formálhatjuk mondandónkat. Rögzítsd a hanganyagot, majd add hozzá a képeid, vagy válogass a 100 ezres gyűjteményből, és máris kész a minőségi üzleti bemutató, prezentáció, vagy bármi, amit szeretnél.

 

Videó készítés mobil alkalmazásokkal

Ha nem szeretnél a fentiekkel törni magad, csak előkapod a kamera paraméterekkel megáldott mobilod és már készíted is a videót, akkor az alábbiak lehet, hogy segítségedre lesznek.

  1. Flipagram

Készíts el videód mobiloddal, vagy fűzd össze képeid, rögzíts hozzá hangot narrátorként, válassz hozzá zenét a Flipagram-ból, vagy tölts fel 15 másodpercnyit az eszközödről és már kész is vagy. Mehet fel a közösségi oldaladra, mondjuk az Instagram-ra.

Az eredeti videó itt tekinthető meg.

  1. Boomerang

A Boomerang from Instagram egy új alkalmazás, aminek segítségével animált GIF-eket készíthetünk. Ezzel az eszközzel kiválhatunk a tömegből és ha ügyesek vagyunk, akkor érdekes kis animációkat készíthetünk a követőinkek.

Elérhető IOS és Android eszközökön egyaránt.

https://vimeo.com/143161189

A fenti eszközök csak egy kis keresztmetszete azoknak az eszközöknek, amik elérhetőek számunkra.  Az összeállításunk lényege tehát, hogy használjunk ilyen és ezekhez hasonló eszközöket videós tartalmaink anyagának feldobásához, és egyben használjuk ki a kreativitásunk!

 

Uncategorized @hu

Hirdetésblokkolók: átírják az online hirdetést?

Aki egy kicsit is olvasottabb marketing témában, az találkozott már azzal, hogy az online és a mobil hirdetések végét jövendölik a „gonosz” hirdetésblokkolók hatására. Azonban ha egy kicsit figyelmen kívül hagyjuk ezt az értelmezést, felfedezhetjük, hogy a hirdetésblokkolók hasznos kis változásokat is hoztak a hirdetésekben. Felhasználói élmény A hirdetésblokkolás nem új jelenség. Olyan technológiáról van […]
2016-02-29
Uncategorized @hu

Hogyan érjük utol a vásárlóinkat? - Vásárlási trendek a karácsonyi időszakban

A tendencia azt mutatja, hogy a fogyasztók egyre gyakrabban veszik igénybe a modern eszközöket, hogyha vásárlásaikkal kapcsolatban szeretnének informálódni (pl.: okostelefonok, tablet.. stb.), Matt Lawson, a Google teljesítmény alapú marketinggel foglalkozó üzletágának vezetője három előrejelzést fogalmazott meg a fogyasztók szokásaira nézve.   A bevásárlás nem maraton lesz idén: pillanatok alatt fog lejátszódni. Ahelyett, hogy napokat […]
2015-12-14
Uncategorized @hu

Facebook Live: érkezik az asztali verzió

Remek hírrel szolgálhatunk a Facebook Live kedvelőinek: Zuckerberg és csapata nemrég megerősítette, hogy a jövőben nem csupán okostelefonunkról, de asztali számítógépünkről is szempillantás alatt élő adásba kerülhetünk majd. Közel egy éve rajtolt a Facebook Live funkciója, ami azóta milliók kedvelt kiegészítőjévé vált. A hírességek, bloggerek, vloggerek mellett az átlagfelhasználók is előszeretettel indítanak élő közvetítést, egy dolgot viszont […]
2016-09-26
Uncategorized @hu

Görbe tükör: Insta-lányok vs. valóság

Adott egy gyönyörű lány. Tizenhat év körüli, magas, vörös hajú, amolyan különleges szépség. Együtt utazunk: én olvasok, ő a mobilja fölé görnyedve ügyködik valamin. Távol áll tőlem a kíváncsiskodás, egy másodpercre mégis a telefonja kijelzőjére pillantok. Aztán rögtön meg is bánom. Azt látom ugyanis, hogy a legnagyobb természetességgel próbálja meg eltüntetni a szeplőit egy szelfiről. A szeplőit, amelyeket én már […]
2016-10-17
Uncategorized @hu

Ezek voltak 2015 legjobb vírusvideói - Top 20

Az Unruly Media ebben az évben is elkészítette a 20 leggyakrabban megosztott videó listáját, melyen előre sejthető módon megjelennek a karácsonyi reklámok, de három Adidas reklám is helyet kapott. A tavalyi 29 millió megosztással szemben a top20 videót összesen 40 millióan osztották meg a Twitteren, Facebookon és a blogszférában, ami 38,5%-os növekedést jelent. Felmerülhet emiatt […]
2015-11-25
Uncategorized @hu

4+1 ok, ami miatt érdemes több nyelven hirdetni

Marketing szakemberként érdemes tudnunk, hogy az internethasználók 75%-a csak akkor hoz fontos vásárlási döntést, ha a termék vagy szolgáltatás leírása egy általuk beszélt nyelven van. Ehhez kapcsolódik, hogy a felhasználók 70%-a egy reprezentatív kutatásban NEM az angolt jelölte meg, mint anyanyelvet. Ezekben az adatokban, ha jobban megnézzük, hatalmas lehetőségek vannak elrejtve: következzen tehát 4+1 ok, ami […]
2015-12-08
Uncategorized @hu

Az online videó a jövő: hogyan építsük be marketing stratégiánkba?

Vajon az online videó a marketing jövője? Bár nem láthatunk a jövőbe, érdemes végiggondolni, hogy a márkáknak mit érdemes tudni a videóról. Cikkünkben arra keressük a választ, milyen irányba mutatnak a tendenciák. A videó erejét a marketingben kevesen becsülték alá, különösen nem 2006 után, amikor a Google felvásárolta a YouTube-ot. Azóta sok minden változott a […]
2016-07-04
Uncategorized @hu

SEO: Így optimalizálj többnyelvű weboldalt!

Elgondolkoztál már azon, hogy milyen lenne, ha a weboldalad több nyelven, esetleg több országban megjelenhetne? Milyen SEO stratégiát kellene mindehhez kidolgoznod és milyen feladatok várnának rád? Ha ilyen vagy ehhez hasonló kérdések merülnek fel benned, akkor a következőekben néhány hasznos tanácsot kapsz. A tervezés 3 lépése A tökéletes működéshez már a tervezésnél előrelátónak kell lenned és minden […]
2016-11-22
A vinted story – Digitális turkálóból gigantikus online piactér
A recommerce felemelkedése – menő lett a használt cucc?
Az e-kereskedelem jövője
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató