Menü

A tartalommarketing hat aranyszabálya

by google news, May 25, 2016
Már tudjuk, hogyan építsünk fel egy tartalommarketing stratégiát a célok kijelölésétől kezdve a tartalom célközönségének kiválasztásán át a tartalmak publikálásáig. De hogyan optimalizálhatjuk a tartalommarketing stratégiánkat? Ehhez adunk néhány tippet. Hozzuk létre azt, amire a közönségünknek szüksége van! Gyakran eladási célokat vagy a termékeink népszerűsítését helyezzük a tartalom marketing stratégiánk központjába, például amikor promóciókat teszünk […]

Már tudjuk, hogyan építsünk fel egy tartalommarketing stratégiát a célok kijelölésétől kezdve a tartalom célközönségének kiválasztásán át a tartalmak publikálásáig. De hogyan optimalizálhatjuk a tartalommarketing stratégiánkat? Ehhez adunk néhány tippet.

  1. Hozzuk létre azt, amire a közönségünknek szüksége van!

Gyakran eladási célokat vagy a termékeink népszerűsítését helyezzük a tartalom marketing stratégiánk központjába, például amikor promóciókat teszünk közzé, vagy termékismertetőket osztunk meg a vásárlókkal. Ezekkel azt mondjuk el a vásárlóknak, hogy mit akarunk, hogy tudjanak a termékeinkről és rólunk, azonban nem feltétlenül gondoljuk végig, hogy ez mit jelent nekik.

Ha az ügyfelek szükségletét, érdeklődését és problémáit helyezzük a marketing stratégiánk középpontjába, valamint a lehetőségeiket és reményeiket, akkor olyan tartalmat kell létrehoznunk, amely épp annyira segít nekik, mint amennyire a forgalmat is növeli. Ez mélyebb kapcsolatot alakíthat ki köztünk és az ügyfelek között.

  1. Gondolkodjunk márkában!

Ha tartalommarketingről van szó, érdemes márkában gondolkodva egységes üzenetet és arculatot létrehozni, nem csak random módon összeválogatni, hogy épp milyen tartalmat osztunk meg. Az átlátható üzenet segít abban, hogy az ügyfeleink jobban megértsenek bennünket, ezen kívül építi a bizalmat is. Az első lépés a tartalommarketing stratégia kialakítása előtt az, hogy tudjuk, kik vagyunk. Ebbe beletartozik, hogy milyen értéket tudunk nyújtani a közönségünknek, miben különbözünk a versenytársainktól és mik az erősségeink. Ezeket mind beépíthetjük a márkánk arculatába.

  1. Kapcsoljuk a tartalmunkat a közönségünkhöz és céljainkhoz!

Érdemes minden tartalom esetében végiggondolni, hogy mi a célja, hogy azt bele tudjuk illeszteni a marketing stratégiánkba. A céljainkhoz igazítva több csoportba sorolhatjuk a tartalmainkat. Az egyik csoport a kapcsolatépítő tartalom, amelynek célja a bizalom, a tisztelet és a hűség építése, amely egyéni vásárláshoz vezet. Ilyen tartalmak lehetnek például az ügyfeleink számára hasznos blogbejegyzések, jól célzott tanácsok. Remek példa a Puppyhood weboldala, amely minden kutyatartó számára tartogathat hasznos információkat.

A második csoportba azokat a tartalmakat sorolhatjuk, amelyek lehetővé teszik és elősegítik azt, hogy az ügyfél vásároljon, vagy igénybe vegyen egy szolgáltatást, amit a cégünk kínál. Ide sorolhatjuk például a jól felépített termékismertetőket, amelyek válaszolnak a közönségünk szükségleteire.

  1. Szállítsuk a megfelelő tartalmat a megfelelő időben a megfelelő embereknek!

A tartalommarkting nem csak abból áll, hogy előállítunk és megosztunk különféle tartalmakat, ez csak két lépése a folyamatnak. A tartalommarketinghez az első lépésünk mindig a közönségünk megismerése legyen. Tudnunk kell, milyen problémái vannak azoknak, akiket a termékeinkkel és szolgáltatásainkkal megcélzunk, és hogy mi hogyan tudunk ezek megoldásában segíteni. Gondoljuk végig, mit akarnak az ügyfeleink, és hogy hogyan nyújthatjuk nekik a lehető legnagyobb értéket!

Figyelembe kell venni, hogy a különféle tartalmakat más-más formában oszthatjuk meg. Azt is, hogy ezekkel esetlegesen különböző célcsoportokat érhetünk el. Létrehozhatunk blogbejegyzéseket, videókat, diasorokat, e-könyveket, webinárokat, sőt, játékokat és eseményeket is. Miért érdemes megfontolni azt, hogy többféle tartalomtípust hozzunk létre? Akár egyik tartalmunkkal promótálhatjuk a többi tartalmunkat, vagy a legsikeresebbeket más formában újra is hasznosíthatjuk. A lehetőségeknek csak a kreativitásunk szab határt.

Mérjük fel, hogy a közönségünk milyen közösségi oldalakon van jelen! Ezek az oldalak remek platformot jelenthetnek számunkra. Használjuk ki a különféle platformok nyújtotta lehetőségeket, például a Facebookon automatikusan elinduló videókat, vagy hasznosítsuk újra a blogbejegyzéseinket, és ezeket rendszerezve tegyünk közzé egy-egy e-könyvet. Ha eltaláljuk azt, hogy milyen tartalmat mikor juttatunk el a közönségünkhöz, több emberrel ismertethetjük meg a termékeinket vagy szolgáltatásunkat, hogy ők aztán az olvasóinkból, követőinkből a vásárlóinkká válhassanak.

  1. Legyünk innovatívak és gyorsak!

A digitális megjelenés  nem csak lehetőséget ad rá, de gyakorlatilag nélkülözhetetlenné teszi azt, hogy gyorsan reagáljunk. Ahhoz, hogy ne essünk ki a versenyből, figyelemmel kell kísérnünk a trendeket és az iparágunk friss hírei. Ezek mindegyike új lehetőséget kínálhat a számunkra ahhoz, hogy megfelelő tartalmat kapcsoljunk hozzá.

Érdemes alkalmazkodni a 70:20:10 szabályhoz a tartalom létrehozás és megosztás során. 70%-ban kis kockázatú, kipróbált tartalmat hozzunk létre, amit optimalizáljunk, finomítsunk és osszunk meg a hozzá illő platformon. Ennek a tartalomformának az egyik előnye, hogy nem csak kis kockázatú, de viszonylag kevés energia és időráfordítást igényel, így remekül alkalmazhat  az olyan esetekben, amikor fontos a gyorsaság és az időzítés.

20%-ban válasszunk innovatív tartalmat, amelyekről tudjuk, hogy működik, és még jobban bevonja a közönségünket, de valószínűleg továbbra is széleskörű közönséghez jut el. A maradék 10%-ot használhatjuk teljesen új, nagy kockázatú ötletek megvalósítására, amelyekből később siker esetén olyan tartalom típusok lehetnek, amelyek a 20 vagy a 70%-ba sorolhatóak.

  1. Vizsgáljuk meg a kulcsszavainkat!

Vizsgáljuk meg a Kereső Eredmény Oldalakat (SERP), hogy felfedezzük azokat az értékes, jó helyezést elérő kulcsszavakat, amelyeket jelenleg még nem birtoklunk. Ezek azonosításával meg tudjuk állapítani, hogy milyen tartalmakat lenne érdemes létrehoznunk, amelyekkel emelhetjük a keresőkben a helyezésünket.

Kövessük, hogy a közönségünk milyen kulcsszavakat használ, mekkora arányban keres rá egy bizonyos kifejezésre, és hogy ezeket a számokat hogyan javíthatjuk. Akár a versenytársaink eredményeit is megnézhetjük a leggyakoribb kulcsszavaink tekintetében.

Érdemes szem előtt tartani a kulcsszavainkkal kapcsolatban az aranyszabályt, hogy a kevesebb néha több. Ne zsúfoljuk tele a bejegyzéseinket a kulcsszavainkkal, és ne koncentráljunk egyszerre túl sok kulcsszóra, hiszen ebben az esetben fontosabb a minőség, mint a mennyiség.

Uncategorized @hu

Ünnepel a Facebook: új reakciógombok a Star Trek születésnapjára

Legfrissebb újításával a Star Trek rajongóknak kedveskedik a Facebook: a nagy sikerű sci-fi sorozat 50. évfordulójára új arculatot kaptak a reakciógombok. Kirk kapitány, Spock, Geordi és a többiek ezúttal lájkoláskor köszönnek vissza. Ám a Star Trek-láz itt még korántsem ér véget: az igazán lelkes rajongók a profilképüket is sci-fi designba öltöztethetik. Az új reakciógombok szeptember 8-án debütáltak, és csak limitált […]
2016-09-15
Hírek

Javíts a közösségi média kommunikációdon!

Hiába lehet megfelelően célozni online a közönséget, a hirdetések és tartalmak néha így is irrelevánsak vagy nem érdekli a felhasználókat. Miért lehet ez? A közösségi médiát azért használja az emberek többsége, hogy kapcsolatban legyen a barátaival, szórakozzanak. Ez akkor is így van, ha néha terméket vagy szolgáltatást is keresnek a felületeken. Tehát sokakat csak bosszantanak […]
2018-01-16
Uncategorized @hu

Méregdrága celebposztok, avagy márkanagykövetek a közösségi médiában

Luxusautók, csillogás, menő estélyek és álomutazások; az egyensúly kedvéért pedig egy-egy előnyösebb szemszögből elkapott street style fotó (melyen a farmernadrág ,,véletlenül sem" Cavalli, a ,,szolid" kézitáskán pedig ,,alig" ismerhető fel a Hermes logó). Ilyen, és ehhez hasonló posztokkal (na meg esetenként a zöld szemű szörnnyel) kell szembenéznie annak, aki világsztárokat követ a közösségi hálón. S ha a sikk és a siker önmagában […]
2016-11-02
Hírek

4 trend, amely meghatározza a Facebook marketinget jövőre

A Facebook  mára olyan, több milliárd dolláros vállalkozássá nőtte ki magát, amit marketingesként nem kerülhetünk meg. Összegyűjtöttük azt a négy fontos trendet, ami 2017-ben alakítja majd az oldalt: vannak újdonságok, míg néhány korábbi trend most válik igazán erőteljessé. Mobilbarát tartalom nélkül nem megy 2016-ban már több mint 2 milliárd ember használ okostelefont, ami jóval többször […]
2016-12-16
Uncategorized @hu

SEO: 8 alapelv, amit szem előtt kell tartanod

Mit ér egy weblap látogatottság nélkül? Annyit, mint egy üzlet vevők nélkül. Ma már szinte minden az interneten keresztül intéződik, ezért a weboldalak és a keresőoptimalizálás jelentősége felértékelődött. A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization, röviden SEO) egy olyan tevékenység és folyamat, amellyel javíthatjuk a weboldal megjelenését a keresőkben, a nem fizetett (azaz organikus) keresési eredményekben. Lássuk, hogyan […]
2016-09-26
Uncategorized @hu

SEO: 5+1 tipp a helyi keresőoptimalizáláshoz

Helyi vállalkozásod van jól működő weboldallal, mégsem jönnek vevők a közeledből? Itt az ideje, hogy felülvizsgáld a SEO stratégiádat! Egy helyi üzlet online szereplésénél az általános keresőoptimalizálást ki kell bővíteni egy speciális, az adott településre szabott SEO tervvel. A következő néhány tipp segítséget nyújt ahhoz, hogy a terved minden fontos részletre kiterjedjen és működőképes legyen. Térképes megjelenés Ahhoz, […]
2016-12-02
Uncategorized @hu

A mesterséges intelligencia a marketingben

Az ügyfélszolgálat fontos szerepet tölthet be a cégek marketingjében és az új trendek azt mutatják, hogy ebben egyre nagyobb szerepe van az automatizálásnak is. Ha csak a Facebook elmúlt hónapban tett bejelentésére gondolunk a chat botok bevezetéséről a Messenger applikációban - mellyel a felhasználók ügyfélszolgálat helyett mesterséges intelligenciával beszélgethetnek például a rendeléseikről különféle cégekkel-, felmerülhet […]
2016-05-19
Uncategorized @hu

Érzelmek a marketingben: Hogyan hassunk tudat alatt a vásárlóinkra?

Mary Rose Maguire, a Maguire Copywriting egyik vezetője szerint a vevő azt hiheti, puszta logika alapján hoz döntést a vásárlásról, azonban valójában az érzelmei befolyásolják ebben. De vajon mely érzelem ösztönözheti az érdeklődőt abban, hogy a mi szolgáltatásunkat vagy termékünket válassza? A válasz tulajdonképp bármelyik érzelem lehet, abban az esetben, ha megfelelően alkalmazzuk. A weboldalak […]
2015-11-23
Egészség-sport cikkek kereskedelme - a tavaszi megújulás jegyében
Műszaki cikkek kereskedelme, avagy “mit dobott a gép”?
Pharma szektor a digitális jelenben – "Ki nyeli le a keserű pirulát?"
FMCG kiskereskedelem térben és időben
Trendek és elemzések a hazai e-commerce szereplőinél 2022-ben
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.

„Az online növekedés titka, hogy átlépjük a határokat!”

Meddig növekedhet még a hazai e-commerce piac? Miért nem exportálnak többet a magyar online vállalatok? Milyen lesz a digitális vásárlás jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Nagy Sándorral, a Future Trade Konferencia szakmai referensével.
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató