Menü

Hogyan mérd a futárlogisztikai partnered hatékonyságát?

by Takács Mihály, január 4, 2023
Minden e-kereskedő számára kiemelten fontos tényező, hogy átfogó képet kapjon a futárlogisztikai partner szolgáltatásának milyenségéről, minőségéről. Vajon mit érdemes mérni ilyenkor, mire kell odafigyelni?

Cikkünkben a FUTAR.HU Logisztikai Kft. ügyvezető igazgatója, Takács Mihály segítségével áttekintjük a legfontosabb kritériumokat és tudnivalókat.

Vásárlói elégedettség

A kiszállítás színvonala a legalapvetőbb mérési adata. A legtöbb webáruház folyamatosan vagy legalább időszakosan megkérdezi a vásárlót a kiszállítással kapcsolatos élményéről. A küldemény átvétele erős benyomást hagy a vevőben: a jó szolgáltatás képes visszatérő és ajánló, sőt, akár rajongó vásárlót generálni a webshopnak.

A határidő betartása

Erősen kapcsolódik a vásárlói elégedettséghez. Egy igazán objektív tényezőről van szó, és az ezzel kapcsolatos pontos információ várhatóan minden kiszállítás esetén a rendelkezésedre áll.

Az elégedettség egyik meghatározó szempontja, hogy időben érkezik-e meg a csomag, de ennek a tényezőnek a megfigyelésével a lehető leghamarabb tudsz reagálni arra is, ha a futárlogisztikai partnered túlterheltté válik.

Visszáru aránya

Amennyiben a megfelelő adatokat vizsgálod, nem pusztán a vásárlói élményt tudod fejleszteni, hanem lényegesen javíthatod vállalkozásod tudatosságát a költségek terén. A visszáru mindig elpazarolt szállítási költséget jelent, ráadásul általában többletköltséget is generál. Mindenképpen kövesd a visszáruk arányát!

Sérülések aránya, hiányzó csomagok száma

Az ipari automatizációnak, a minőségbiztosítási rendszereknek hála elveszett csomaggal ritkán kell bajlódni, csomagsérülés viszont időnként előfordul a tömeges árumozgatási folyamatok során. 

Amennyiben sok a sérülés, az utalhat a hiányos csomagolásra és hibás árukezelésre is. Minél hamarabb észleled, annál hamarabb tudod kijavítani a problémát!

Elutasított kárigény

A webshopok a futárszolgálattal szerencsés esetben folyamatosan együttműködnek, futár hozza a megrendelt készletet, rengeteg csomagot szállít el napról-napra. Ritkán, de előfordul, hogy egy küldemény megsérül. A küldemények halmozása és forgatása természetes folyamat, így az alapos csomagolás elengedhetetlen. 

Amennyiben a webshop biztosítja a termék jellegének megfelelő csomagolást, akkor a felvételtől a kiszállításig a futárlogisztikai partner felel a küldemény épségéért. 

A hanyag csomagkezelés rengeteg kárt okoz, feltétlenül egyeztess a logisztikai partnerrel a csomagolási technológiádról, és tegyetek közösen a sérülések számának csökkentéséért és az egyértelmű kárbírálatért.

Extra csomagolás

Többféle logisztikai és csomagolási technológia áll rendelkezésedre. Ha egy terméktípus gyakran sérül, akkor vagy plusz védőrétegre, esetleg más minőségű vagy típusú szállítási metódusra van szükséged. 

A tömeges árukezelés sokkal gazdaságosabb, mint az egyedi folyamatok, de időnként a speciális csomagolóanyagok szükséglete mégis a személyre szabott megoldást teszi vonzóbb megoldássá.

Ügyfélszolgálati terhelés

Az ügyfélszolgálatod az egyik legjelentősebb költségtényező. Betanítást, termékismeretet, jó kommunikációs készséget igényel. A call center csapatod hatékonyan segíti a vevőt a termékválasztásban, és néhány kedves szóval erősíti az érdeklődő bizalmát, javítja a vásárlói élményt. 

Azok a megkeresések, amelyeknek során a futár érkezésével kapcsolatban kérnek információt a vevők, elveszik az időt az értékteremtő folyamatoktól, valamint frusztrálhatják is a csapatodat. 

Mindig lesznek olyan vásárlók, akik még nem ismerik annyira a webes kereskedelem csínját-bínját, és nem egyértelmű számukra, hogy kihez forduljanak a kérdéseikkel. De ha ez általános jelenség, akkor feltehetően a futárpartnered hiányos tájékoztatása vagy korlátozott elérhetősége áll a háttérben.

Webshoptulajdonosként szeretnéd a leghatékonyabb, a vevőid számára legjobb élményt nyújtó futárlogisztikai szolgáltatást nyújtani? Ebben segít a futar.hu auditja! Kattints, és töltsd ki a kérdőívet.

Blog

5 jellemző ok, ha túl magas a visszafordulási arány a weboldaladon

Ha a látogatóid nagy része a megérkezés után röviddel távozik is az oldaladról anélkül, hogy bármilyen műveletet elvégezne, akkor érdemes mihamarabb utánajárni a problémának, majd korrigálni a hibát.
2023-07-25
Blog

Ismerd meg a dropshipping üzleti modell előnyeit és hátrányait!

Mi ennek a kereskedelmi módszernek a lényege, és vajon kinek érdemes e megoldás mellett döntenie? Néhány fontos tényezőt kiemelve bemutatjuk a dropshipping legfontosabb jellemzőit.
2023-04-03
Blog

Top 10 felkapott, trendi termék 2023-ban

Minden évnek megvannak a maga sztártermékei, amelyek iránt kiugróan megnő a kereslet. Azt persze fontos leszögeznünk, hogy természetesen ez nem azt jelenti, hogy a teljes termékpalettádat az aktuálisan felkapott termékek köré kell építened, azonban érdemes végiggondolnod, hogy melyikkel tudnád kiegészíteni.
2023-02-08
Blog

BeReal: egy közösségi platform, ami szembeszáll a valóság torzításával

Az elmúlt években számos közösségimédia-felület terjedt el széles körben vagy tűnt el a feledés homályába. Most éppen egy francia szolgáltatás tör egyre feljebb és feljebb, ami hiába működik már jó ideje, csak az elmúlt hónapokban ugrott a letöltési toplisták élére. A BeReal a radikálisan újszerű nézőpontjának köszönheti népszerűségét. De vajon márkaként megéri egyből jelen lenned ezen az új felületen?
2022-10-12
Blog

Mi kell a modern B2B ügyfeleknek?

A fiatalabb B2B ügyfélkör másképpen viselkedik, mint a korábbi generáció, így haladni kell a korral, hogy ki tudjuk szolgálni az igényeiket. Mi változott a B2B vevők között? Megváltozott az életmód, az információ gyorsabban terjed, tájékozottabbak, tudatosak. A vállalkozóknak emiatt át kell alakítani perspektívájukat. Már nem elég megérteni a terméket és a szolgáltatást, hanem átfogóan ismerni […]
2018-03-19
Blog

Népszerűsíts Instagramon!

Gondoltad volna, hogy YouTube csatornádat az Instagramon is népszerűsítheted? Ha üzleti célokra üzemeltetsz YouTube csatornát, akkor érdemes beállítani azt a profilban. Ugyan a webhelynél csak egy URL lehetőség van, de megadhatsz egy második URL-t is az Info mezőben, amely a YouTube csatornádra irányít át. Ez azonban csak az üzleti fiókoknál működik. Mivel az Instagram a […]
2018-05-10
Blog

Facebook: tesztelik a Sets nevű funkciót

A Facebook megtámadja a Pinterest-et a Sets nevű funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy több státuszfrissítést, fotót vagy videót válasszanak a felhasználók, és ezeket tematikus gyűjteményként osszák meg. A Facebook már évek óta próbálja felvenni a versenyt a Pinterest-tel. Gondoljunk csak a gyűjteményes hirdetésekre, amelyek lehetővé teszik, hogy az emberek elemeket mentesenek el a profiljuk kívánságlistáján. […]
2017-10-27
Blog

Keress állást a Facebook-on!

A Facebook bekapcsolta Magyarországon is a Jobs funkciót, amelyben könnyen lehet álláshirdetést feladni és munkát keresni. A Facebook Jobs oldalán munkát lehet keresni és kínálni, amelyet végre hazánkban is bekapcsoltak. Ehhez a bal oldalsáv “Felfedezés” menüpontra, majd a “Továbbiak” lehetőségre kell kattintani, és megtalálhatjuk az “Állások” menüpontot. Egyelőre még nem sok állás van a felületen, […]
2017-11-15
Online könyvkereskedelem - Hanyatlás vagy fénykor?
Van mire koccintani? - Alkoholos italok az online piactéren
Let's talk about sex(shop), baby – erotikus árucikkek az online piactéren
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató