Menü

Hogyan mérd a futárlogisztikai partnered hatékonyságát?

by Takács Mihály, január 4, 2023
Minden e-kereskedő számára kiemelten fontos tényező, hogy átfogó képet kapjon a futárlogisztikai partner szolgáltatásának milyenségéről, minőségéről. Vajon mit érdemes mérni ilyenkor, mire kell odafigyelni?

Cikkünkben a FUTAR.HU Logisztikai Kft. ügyvezető igazgatója, Takács Mihály segítségével áttekintjük a legfontosabb kritériumokat és tudnivalókat.

Vásárlói elégedettség

A kiszállítás színvonala a legalapvetőbb mérési adata. A legtöbb webáruház folyamatosan vagy legalább időszakosan megkérdezi a vásárlót a kiszállítással kapcsolatos élményéről. A küldemény átvétele erős benyomást hagy a vevőben: a jó szolgáltatás képes visszatérő és ajánló, sőt, akár rajongó vásárlót generálni a webshopnak.

A határidő betartása

Erősen kapcsolódik a vásárlói elégedettséghez. Egy igazán objektív tényezőről van szó, és az ezzel kapcsolatos pontos információ várhatóan minden kiszállítás esetén a rendelkezésedre áll.

Az elégedettség egyik meghatározó szempontja, hogy időben érkezik-e meg a csomag, de ennek a tényezőnek a megfigyelésével a lehető leghamarabb tudsz reagálni arra is, ha a futárlogisztikai partnered túlterheltté válik.

Visszáru aránya

Amennyiben a megfelelő adatokat vizsgálod, nem pusztán a vásárlói élményt tudod fejleszteni, hanem lényegesen javíthatod vállalkozásod tudatosságát a költségek terén. A visszáru mindig elpazarolt szállítási költséget jelent, ráadásul általában többletköltséget is generál. Mindenképpen kövesd a visszáruk arányát!

Sérülések aránya, hiányzó csomagok száma

Az ipari automatizációnak, a minőségbiztosítási rendszereknek hála elveszett csomaggal ritkán kell bajlódni, csomagsérülés viszont időnként előfordul a tömeges árumozgatási folyamatok során. 

Amennyiben sok a sérülés, az utalhat a hiányos csomagolásra és hibás árukezelésre is. Minél hamarabb észleled, annál hamarabb tudod kijavítani a problémát!

Elutasított kárigény

A webshopok a futárszolgálattal szerencsés esetben folyamatosan együttműködnek, futár hozza a megrendelt készletet, rengeteg csomagot szállít el napról-napra. Ritkán, de előfordul, hogy egy küldemény megsérül. A küldemények halmozása és forgatása természetes folyamat, így az alapos csomagolás elengedhetetlen. 

Amennyiben a webshop biztosítja a termék jellegének megfelelő csomagolást, akkor a felvételtől a kiszállításig a futárlogisztikai partner felel a küldemény épségéért. 

A hanyag csomagkezelés rengeteg kárt okoz, feltétlenül egyeztess a logisztikai partnerrel a csomagolási technológiádról, és tegyetek közösen a sérülések számának csökkentéséért és az egyértelmű kárbírálatért.

Extra csomagolás

Többféle logisztikai és csomagolási technológia áll rendelkezésedre. Ha egy terméktípus gyakran sérül, akkor vagy plusz védőrétegre, esetleg más minőségű vagy típusú szállítási metódusra van szükséged. 

A tömeges árukezelés sokkal gazdaságosabb, mint az egyedi folyamatok, de időnként a speciális csomagolóanyagok szükséglete mégis a személyre szabott megoldást teszi vonzóbb megoldássá.

Ügyfélszolgálati terhelés

Az ügyfélszolgálatod az egyik legjelentősebb költségtényező. Betanítást, termékismeretet, jó kommunikációs készséget igényel. A call center csapatod hatékonyan segíti a vevőt a termékválasztásban, és néhány kedves szóval erősíti az érdeklődő bizalmát, javítja a vásárlói élményt. 

Azok a megkeresések, amelyeknek során a futár érkezésével kapcsolatban kérnek információt a vevők, elveszik az időt az értékteremtő folyamatoktól, valamint frusztrálhatják is a csapatodat. 

Mindig lesznek olyan vásárlók, akik még nem ismerik annyira a webes kereskedelem csínját-bínját, és nem egyértelmű számukra, hogy kihez forduljanak a kérdéseikkel. De ha ez általános jelenség, akkor feltehetően a futárpartnered hiányos tájékoztatása vagy korlátozott elérhetősége áll a háttérben.

Webshoptulajdonosként szeretnéd a leghatékonyabb, a vevőid számára legjobb élményt nyújtó futárlogisztikai szolgáltatást nyújtani? Ebben segít a futar.hu auditja! Kattints, és töltsd ki a kérdőívet.

Blog

Közösségi média marketing nonprofit szervezeteknek

Az olyan alkalom, mint az adó 1% időszaka lehetőséget ad a nonprofit szervezeteknek marketing kampányok indítására. Ilyenkor az emberek tipikusan adakozóbbak, és nagyobb eséllyel csatlakoznak a non-profit szervezetek ügyéhez, csak el kell érniük őket a kampányaikon keresztül. A közösségi oldalakban rejlő lehetőségeknek köszönhetően ma már a non-profitoknak is szinte határtalan lehetőségeik vannak. A non-profit szervezetek […]
2016-04-13
Blog

Influenszer marketing az e-kereskedelemben

Az influenszer marketing az elmúlt években robbanásszerű növekedést mutatott az e-kereskedelem területén. Az influenszerek egyre több márkával dolgoznak együtt, hogy népszerűsítsék termékeket és széles körben hirdessék azokat az Instagram, TikTok és más közösségi média platformokon. De miért olyan hatékony az influenszer marketing, és miért érdemes ezt a stratégiát alkalmaznod az e-kereskedelem terén? 
2023-03-27
Blog

Öt nap közösségi média nélkül

El tudnád képzelni, milyen lenne ha törölnéd magad pár napra a social media csatornáidról? A The Next Web-en jelent meg Inés Casserly írása arról, hogyan változott meg az élete abban az öt napban, amikor törölte a telefonjáról az Instagram, Twitter, Snapchat, Facebook, Pinterest és LinkedIn alkalmazásokat, és erre az időre kijelentkezett minden fiókjából még a […]
2017-10-20
Blog

Fókuszban az Y generáció: sikeres marketing példák a világból

  Hívhatjuk őket milleniumiaknak, Y generációnak vagy fiatal felnőtteknek.  Azokra az emberekre használjuk ezeket a címkéket, akik 1980 és 2000 között születtek. Ők az a korosztály, akik a technológia rohamos fejlődése alatt születtek, és ez sok szempontból befolyásolja a tevékenységüket, életfelfogásukat és személyiségüket. Ők jelentik a fogyasztói társadalom húzóerejét, hiszen naprakészek az aktuális trendeket illetően, […]
2016-05-17
Blog

Új vezető platform a social médiában?

A TikTok felhasználóinak száma folyamatosan emelkedik, azonban még mindig kérdés, vajon képes lesz-e releváns platformmá kinőni magát. A social médiában időről-időre előtűnik egy újabb alkalmazás, ami elgondolkodtatja a cégeket, hogy vajon ez lesz-e a következő nagy dobás. Az áttörő siker mégis sok esetben elmaradt. Gondoljunk csak a Peach vagy az Ello nevű applikációkra, végül egyik […]
2019-03-06
Blog

Instagram: elindult a szavazás

Az Instagram egy újabb funkciót vezetett be, amelynek segítségével az ismerőseink, követőink véleményét könnyedén kikérhetjük a Stories felületen. Egy kifejezetten hasznos újítást vezettek be az önmegsemmisítő felületen, a szavazást. A megosztani kívánt képnél úgy tudunk szavazást indítani, hogy egy kérdést felteszünk, két válasz lehetőséget elhelyeznünk egymás mellett, és már meg is tudhatjuk, mit gondolnak a […]
2017-10-09
Blog

Milyen elemekből állhat egy hatékony futárlogisztikai portfólió?

Ahány vásárló, annyi vásárlói preferencia – kereskedőként tisztában kell lenned azzal, hogy a vevőid milyen szolgáltatásokat részesítenek előnyben. Cikkünkből megtudhatod, hogy milyen elemeket tartamazhat egy hatékony futárlogisztikai portfólió, amely a lehető legtöbb preferenciára magas színvonalú megoldást kínál.
2023-06-22
Blog

Így növeld a Facebook közösségedet!

Az év elején Mark Zuckerberg sok újdonságot jelentett be a Facebook felületével kapcsolatban. Januárban megváltozott az algoritmus, így többet találkozhatunk a barátaink és a csoportok bejegyzésével az üzenőfalon, emellett nagyobb figyelmet szentelnek az álhírek terjedésének meggátolására. A változás célja, hogy a személyes kapcsolatokra összpontosítsanak a felhasználók és ösztönözzék őket a pozitív, aktív szerepvállalásra. Mit jelent […]
2018-03-14
A vinted story – Digitális turkálóból gigantikus online piactér
A recommerce felemelkedése – menő lett a használt cucc?
Az e-kereskedelem jövője
Még több podcast
Állások
MKB Bank: FinTech Verseny
A FinTech Verseny célja, hogy az MKB Bank megtalálja azokat a digitális pénzügyi megoldásokat, újszerű digitális megközelítéseket, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához, piaci bevezetéséhez banki partnerre van szükség. Az MKB Bank inkubációs központjában az alábbi támogatást nyújtja: Mentor Program, amelynek keretében banki, FinTech, IT biztonsági, technológiai, üzleti, marketing, UX és jogi szakemberek segítik a kiválasztott megoldások továbbfejlesztését, […]
Berlin Startup Calling 2016 Ötletverseny
A fejedben van a következő nagy tech ötlet? A lehető legjobb helyen jársz! A Visual Meta most lehetőséget nyújt arra, hogy az üzleti projekted végre valósággá váljon. Készítsd el az ötleted összefoglalóját és nevezz a pénzdíjakért és tárgyi nyereményekért összesen 15 000 euró értékben. Modern világunk fejlődésének egyik alappillére a technológia. A digitális technológiák fejlődése […]
Nemzetközi pályázat - Fókuszban a női startupok
Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A […]
Digitális világ ingyen - Online jelenlét pályázat
Xpertstudio Kft ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát – webáruházát vagy mobil Applikációját, Grafikaiarculatát, vagy Videós anyagát – Animációs filmjeit, kivitelezi Adwords és Facebook kampányát. Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó, egyház és magánszemély. A pályázat aktuális 2016.Október.10-től Pályázat zárás időpontja: 2016. December 20. JELENTKEZEM és kitöltöm a pályázati […]
Buktatók a közösségi médiában: ezeket a szokásokat hagyjuk el a siker érdekében
Veled is megesett már, hogy a Forbes-t lapozgatva arra gondoltál, milyen lenne egyszer a magazin hasábjain szerepelni? Elképzelted valaha, hogy egy neves díjátadón a te nevedet harsogják a mikrofonba? Idézni tudnál a Jobs című filmből, és kívülről fújod a világ leghíresebb sikertörténeteit? Talán nem nagy merészség azt feltételezni, hogy jó páran járunk hasonló cipőben. Legtöbbünk azonban már a megszületésük pillanatában melegebb […]
Még több állás
Hello!
Eazy Digital is a new wave digital agency founded in Budapest. The largest division is Google and Facebook ad management.

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]

„A vásárlóknak egyre fontosabb az edukáció” – interjú Pörzse Norberttel, a vágyaim.hu ügyvezetőjével

Nemrégiben hozták nyilvánosságra az Ország Boltja 2023 verseny eredményeit: ügyfelünk, a Vágyaim.hu mind a Minőség díj, mind pedig a Népszerűségi díj esetében az első helyet szerezte meg a saját kategóriájában. Vajon mi a siker titka? Depo Ecommerce Évkönyv & Toplista 2023 című magazinunkban többek között erről is beszélgettünk Pörzse Norbert ügyvezetővel.  Az internet hőskorában az […]
Hello!
493 forgalmazó, 3 116 767 termék
Nálunk tényleg megtalálod amit keresel!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
mehet
Copyrights © 2022 EAZY Digital
Adatvédelmi Tájékoztató